2022 Heinäkuuta mökillä Ähtärissä ja kotona

Heinäkuun 2022 jatkuu samoissa tunnellmissa kun mihin Kesäkuu päättyi. Lomailemme Ähtärin kotimökillämme edelleen.
Ukkonen kumutteli muutamina päivinä, muttei tullut päälle asti. Lämmintä on ihan pikkasen liikaakin, yölläkin tahtoo unet jäädä vähiin kun oli niin tukalaa.Eräänä päivänä saatiin idea lähteä Multialle Palsankoskelle, siellä oli vesi tosi vähissä, yritettiinkuvat jokikorentoja mutteihän ne onnistuneet. Iloinen telkkäpöikue usikenteli ja paistatteli päivää. Jatkettiin matkaa Multialle kauppaan ja samalla käytiin kuvaamassa Ritakoskella ja Kurjenkoskella. Sateli vettä ja hyttysetkin hyökkäili niin ajelimme takasin mökille.


Vietimme mökillä vielä muutaman kivan päivän. Vierailimme Remix kirppiksellä taas jaVanhan Pappilan Hetki kahvilassa herkku kaffeilla ..taaas. Saunoimme, kudoime, valokuvasimme, paransimme maalimaa jne.. 


Sitten eräänä päivänä oli aika lähteä kotiin. Tampattiin matot ja pestiin lattiat ja siivottiin kaikki hienoon kuntoon että on kiva taas tulla seuraavan kerran.

Kotona vietimme muutamia päiviä ja sitten eräänä kauniina päivänä päätimme jälleen Astan kanssa lähteä reissuun, tällä kertaa Raippaluotoon ja Björköbyhyn. Ensin nautittiin Salteri kahvilassa lohileivät ja puoliksi pullollisen paikallista gluteenintonta Raippaluotolaista hunajaolutta olipa hyvää. Sen jälkeen siirryttiin rannalle ja nassuteltiin mansikoita ja jotain kuohuvaa kuksalliset.Monenlaista seilaajaa meni ohitsemme kun rannalla oleilimme.


Seuraavaksi kiipesimme Saltkaretin näkötorniin ihailemaan ja kuvaamaan maisemia.Sitten pikkuhiljaa lähdimme kotimatkalle kello oli jo yli kymmenen illalla.
Mutta vielä piti pysähdellä matkalla..
Kun saavuimme Raippaluodon sillalle aurinko laski hienosti ja tännehän me jumituimme ainakin pariksi tunniksi kuvaamaan.
Jokikorentoja kuvailin eräänä päivänä Laihian joella.Koko heinäkuun olin kuullut ystävältäni huolestuttavia uutisia, että hänen miehensä on ollut huonommassa kunnossa pitkälle edenneen syövän taki . Puolen kuun aikoihin hänen tilansa huononi edelleen ja elimme hyvin surullista aikaa ystäväni kanssaan/tukenaan, kun aviomies hiipui hiljalleen pois.
Loppukuusta kävimme vetämässä rummunvalmistuskurssin Jurvassa ja kuinka ollakkan saimme kaikki sieltä koronan. Emme vielä tienneet sitä, kun kurssin jälkeen olimme sisaren tyttären kesäjuhlissa ja niinpä silläkin useampi sai saman taudin. Meni pitkälle elokuuhun ennenkun vähän toivuimme taudista.


Pihassa terassilla istuskelimme hiljakseen ja onneksi tuli istutettua nämä äitienpäiväruusut, niitä tuli ihailtua ja kuvailtua kun ei muuta jaksanut.
Näihin tunnelmiin päättyy Heinäkuu.


 

Kommentit