Joulukuun 2018 kujeilut ja kuvailut jäi vähiin

Joulukuussa tuli hyvin vähän kuvailtua, oli matalapainetta, huonoo oloa flunssaa, joululahjojen valmiselua, leipomista, siivoomista ja "lorvikataria" :) .

Entisten työkavereiden kanssa pidettiin nyyttäri pikkujouluja ja toisten työkavereiden (eri yksiköstä) kanssa käytiin syömässä ravintolassa. Todella kivaa oli nähdä kavereita joiden kanssa vietti suurimman osan valveillaolo ajastaan :)
Eeron viisivuotis synttäreitäkin vietettiin joulukuun alussa ( oikea päivä on 26.11.
monta pipoa tuli valmiiksi

Kävelylenkillä on harmaata ja lumetonta, vaikka yritti se aurinko sinnikkäästi pilven raosta vilkuttaa.
Joululeipomukset aluillaan
Tonttuja rupeaa kiipeilemään jo paikkaan jos toiseenkin...
Joululahjasukkien pakkailua

Joulu järkkäilyt valmiina Mikan tytöt hupulaisena vielä aatonaattona ja sitten flunssa kaatoikin minut petiin..

Aattoa vietettiin vanhimman pojan perheen kanssa ja oli niin ihanaa... vaikken kovasti jaksanut osallistuakkaa ja kuvat jäi ottamatta...
Tapanin päivänä kävin vähän pienellä kävelyllä yskitti.. mutta happea sain .
Oleilua kotosalla.
Tässä on suolalyhty kokeiluni. Eli lasimaljaan karkeata merisuolaa desi- kaksi, sitten vettä loraus ja kynttilä sopivasti suolapedille annetaan olla. Polttelin kynttilää keskellä aina silloin tällöin ja näin kauniisti suola muodosti pikkuhiljaa viikkojen aikana, kiteitä lasin pintaan. Laitoin  enkeli tuikkukipon keskelle  ja tältä se näyttää nyt.

Päiväkävelylenkillä sumuista ja yskäistä.
28.12 lähdimme käymään Ähtärissä, vietiin kynttilät haudalle ja käytiin mökillä katsomassa että kaikki on kunnossa.

Kuvailin matkalla auton ikkunasta sumuista kaunista auringon nousua.
Alavudella oli vastassa pilvet ja vesi/räntä sade


 Mökille päästyä meinas tulla itku.. mökkitien varresta on kaikki kauniit kuuset kaadettu. 

 Mökillä kumminkin oli kaikki kunnossa.
Ajeltiin sieltä hautausmaakierrokselle ja vietiin kynttilät isälle, veljelle, mummulle, papalle, kummeille, kummin veljelle, äidin serkulle ja Taito sedälle jne..
Ruokailun jälkeen lähdimme räntä- ja lumisateessa ajelemaan taas kohti pohjanmaata... ja kas jälleen Seinäjoen jälkeen rupesi aurinko paistamaan...

Vuoden toiseksi viimeistä päivää vietimme lasketellen koko perheen voimin. Pojat perheineen ja mummu ja paappa..  mukavaa oli välillä syötiin makkaraa ja paapen paistamia lättyjä. Vähän meinasi välillä vilu yllättää sillä pakkasta oli  lähes -9astetta. Lunta ei paljoa ole mutta silti liukurit luisti mukavati.Vuoden  2018 viimeinen ja vuoden 2019 ensimmäinen päivä onkin sitten taas vietetty sairastellen, nyt vuorossa siippa :( Onneksi on jo kuntoutumassa.

Kommentit