Keijukanjonin kosketus jäi lähtemättömästi mieleen.


 Olin bongannut paikan jo muutama vuosi sitten, jonkun lukijani blogista. Ajattelin että, tuonne pitää päästä, mutta sopivaa hetkeä ei vain tullut ennenkun nyt.

Matkaan lähdimme Asta (Valokki) siskoni kanssa jo aamutuimiin puoli seitsemältä. Perillä olimme mukavasti todistamassa maiseman lämpenemistä ja aamusumujen haihtumista.
Tässä linkki siskon blogiin, hän osaa kuvailla tunnelmat ihan nappiin allekirjoitan joka lauseen hänen blogissaan

Kävelimme parkkipaikalta noin 300 metriä polkua pitkin ja sitten meitä veitikin jo veden kohina.
Jyrkkä rinne vietti alas uomaan jossa iloinen puro viedävilisteli kevätvesiään.
Sinne siis... tarkkaan oli aseteltava jalkansa, ettei mennyt reppujen, kameroiden ja kameranjalkojen kanssa vauhdilla kanjonin pohjalle.
Alas päästiin, ja tunne oli uskomaton.. kuin toiseen maailmaan olisimme tupsahtaneet. Isot  naavaparta kuuset humisivat, vesi kohisi ja laulurastas, peipponen yms visertäjät lauloivat kilpaa.

Keijujen ja menninkäisten kotiin olimme päässeet vieraisille.


Maa  ja puunkyljet höyrysi niiltä kohdin missä aurinko ylettyi niitä lämmittämään yöllisen viileyden jälkeen.

Koko pitkän päivän saimme kulumaan helposti. Välillä keiteltiin kahvit taskuraketilla ja evästeltiin ja sitten taas kuvailtiin. Kiipeiltiin rinnettä ylös ja alas, konttailtiin kaatuneiden kuusten alta ja kaahittiin yli. Hitaasti ja nautiskellen kuljimme, kiirettä ei ollut minnekkään. Välillä vain istuimme hiljaa ja annoimme keijumetsän hoitaa.

Kommentit

 1. upeat kyvat,mielenkiintoisen näköinen paikka

  VastaaPoista
 2. Houkuttelevan näköinen paikka ja hienosti olet kuviin tunnelmia vanginnut.

  VastaaPoista
 3. Valo pehmenee kauniiksi kun se siivilöityy puiden latvojen läpi. Tunnelmallinen paikka ja ihanat kuvat.

  VastaaPoista
 4. Johanna Kujala, VeeKoo, seita, lämmin kiitos teille jokaiselle kommenteistanne. Tuo paikka oli aivan ihastuttava tällaiselle metsähöperölle, siellä oli ihan erityinen tunnelma. Uusi reissu pitää tehdä kun saniaiset ja muut kasvit on kasvaneet täyteen mittaansa. Täytyy vain varustautua hurjalla määrällä hyttysmyrkkyä yms. sillä tuo paikka on todennäköisesti oikea hyttyshautomo, eikä sinne sovi tuulikaan kovin hyvin :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti