03-13.06.2014 Pyhätunturin loppuloman kuvat ja tarinat


 Laitan jakoon, loput kuvat ja tarinat talvi/kesälomareissultamme. Vaikka olenkin ollut jo aikeessa, että lopetan koko tämän blogin. Ottaa jotenkin "hiekkaan" tämä touhu ja epäilyksen peikko kuiskii jottei tämä enää kiinnosta lukijoitakaan :(

Mutta asiaan...
 Etsimme siskon kanssa kovasti paikka, jossa voisi kuvata rentukoita ja virtaavaa vettä. Olimme kiertäneet siellä ja täällä mm. melkein ympäri pyhäjärven, eikä tuntunut löytynvän mitään sopivaa paikkaa. Toivomme heittäneenä ajelimme kohti mökkiä, kun huomasimme sattumalta pienen ojan/joen Rajajoki nimeltään sitähän menimme tutkimaan.
Joen vartta kulki leveät pitkokset, niin hyvät että, jopa pyörätuolilla olisi päässyt kulkemaan.
Tallustelimme aikamme ja tulimme Maahisten maateatteriin. Kesäteatteripaikka uskoisin.
Ojan varrella oli runsaasti rentukoita ja siellähän verähti taas useampi tunti. 


Seuraava päivä oli todella kuuma, joten päätimme ottaa rauhallisesti ja lähteä vasta illansuussa tutkimaan lähimaastoja. Matka suuntautui jälleen lintutornin suuntaan ja Tiaisen laavulle.
Metsä oli upean näköistä, kun koivu oli hiirenkorvalla ja mustikassa uudet hennonvihreät lehdet. Dorri käyttää kaikki viehätysvoimansa, että saisi isännältään makkaraa pummattua :P

 
 Joutsenella oli pesä keskellä allikkoa, toinen nälytti hautovan ja tällä oli ruokailuvuoro.

Jälleen heräsimme upeaan aamuun ja päivästä oli tulossa tosi lämmin. Olimme päättäneet tänään retkeillä Luostolle, ja niimpä sinne myös lähdettiin :) Meinas kyllä välillä usko loppua, kun oli tuskasen kuuma taapertaa ylös nuita lukemattomia portaita. Aurinko porotti, eikä sitten minkäänlaista tuulenvirettäkään ollut ilmassa. Ylös päästiin ja siellä oli jo pikkanen tuulenvire, joten oli mukavaan syödä eväät näköalapaikalla, istuskella ja nauttia hiljaisuudesta ja upeista maisemista.Huttujärvellä ja Huttuluoman autiotuvalle tallustelimme kokoonpanolla Asta, Erkki, koiruudet ja mä.
Käytiin katsomassa Huttujärveä, mutta huomattiin, että varaustuvalla oli väkeä, niin hipsittiin takaisin Huttuloman autiotuvalle. Tehtiin kotaan valkeat, kun oli ensin korjattu savupiippu kuntoon.
Kahvit ja makkarat maistui taas niin makoisalta kun oli ensin vähän reippaillut.


  The pahka! tuliskohan tuosta hyvä kuksa.

  Jolukka kukkii valkosin ja punaisin kukin

The kiehiset a la Erkki, vai olikohan nämä mun tekemat :o

 Mustikka kukassa
 


09.06 Oli yksi elämäni raskaimmista päivistä. Sain suruviestin aamulla, että rakas kummitätini oli nukkunut pois. Tiesin, että hän oli joutunut sairaalaan, mutta edellisen puhelun perusteella voi paremmin ja oli jo pääsemässä pois juur tuona aamuna...
Onneksi on puhelimet yms. yhteydet keksitty,  että sain järjestettyä arkut, varattua hautajaispäivän ja muistotilaisuudet yms tärkeät asiat kuntoon... 

Iltapäivällä päätimme kaikesta huolimatta läheä pienelle lenkille Astan kanssa. Ajelimme Luoston lähistölle pienelle rentukkapurolle.
Ajatukset oli kyllä ihan muualla, kun kuvaamisessa. Siinä puunrunkoon nojaillessa ja puron juoksua katsellessa tuli sellanen tunne, että aivankuin täti olisi taputtanut minua selkään ja sanonut, että älä huolehdi, kaikki on kunnossa, nauti luonnosta ja rauhoitu.
 
Seuraava päivä kului kaikenlaisten järjestelyiden kanssa ja päätimme, että kuvailemme vain mökin läheisyydessä. Tässä kuva luonnonpuiston rajalta ihanalle mökillemme, jossa saimme kaksiviikkoisen lomamme viettää.

 Mustikka, hilla, mesimarja ja juolukka ainakin on täydessä kukassa ja osin jo melkein raakileella.Kolmanneksiviimeisenä päivänä  tallustelimme Rykimäkurulle ja -kerolle.
Rauhallinen retki  kuvaillen, olimme Asta siskon kanssa kahdestaan, Erkki jäi mökille koirien kanssa. Vähän oli sateen uhkaa ilmassa ja pilvinen päivä, mutta ei se meitä haitannut.

pikkusiskolla on korkeanpaikan kammo, ja on helpompaa kuvailla kalliolta alaspäin, eikä huippaa, kun pistää makuuasentoon

Toiseksi viimeisenä iltana, istuimme pihakodassa, paistoimme makkaraa ja soittelimme rumpua. . joskus ehkä kuulette tuona iltana nauhoitettua/videoitua materiaalia... tai sitten ette :P

Viimeinen ilta kuluikin pakkaillessa tavaroita ja autoa sekä mattoja yms. tuuletellessa, että saamme aamulla pestä lattiat, saunat yms tilat seuraaville tulijoille kuntoon. Hyvin ennen kymmentä oli kaikki kunnossa ja auto pakattuna, niinpä matka kohti kotia saattoi alkaa.
Piipahdimme Rovaniemellä paluumatkalla sukulaisissa päiväkaffeella ja sitten jatkoimme loppumatkan pohjanmaalle.

Kommentit

 1. Monenmoista kaunista ja elämänmakuista löytyi postauksestasi. Ei mahtuisi kaikki edes siihen pahkasta syntyvään jättikuksaan ;) Kuvistasi tuli kaipuu pohjoiseen ja tulistelemaan.
  Niin, ei sitä välttämättä löydy syytä/tarvetta/inspistä kirjoitella blogiin. Vaan jos ei ota niin vakavasti, niin aina sitä voi vähän juttua ja kuvia jakaa ilman erityistä syytäkään. Varmasti aina löytyy joku, joka saa niistä jotakin. Ja on muistona myös itselle.

  VastaaPoista
 2. Monenlaista elämystä on Pyhä-Luosto tarjonnut kulkijoille. Nautin kovasti kuvakertomuksestasi, olisi mukava nähdä niitä myös jatkossa.

  VastaaPoista
 3. Ruska ja Seita lämmin kiitoshalaus kannustavista kommenteistanne. Vamraankin pidän blogi voimassa just ehkä tuostakin syystä mitä Ruska mainitsi, On muistona myös itselle tehdyistä reissuista ja niiden tunnelmista. Ihanan valoisaa ja värikästä syyskesää teille molemmille

  VastaaPoista
 4. Kiitos retkikertomuksesta. Tuntui, kuin olisi mukana ollut. Minäkin täällä käyn säännöllisesti kurkkimassa, vaikkei kommenttia tulekaan usein jätettyä. Varsinkin nyt, kun ei ole itse päässyt pitkiin aikoihin retkeilemään, nämä kertomukset tuntuvat erityisen tärkeiltä.
  Osanotto myös läheisen poismenon johdosta. Luonto hoitaa omaansa myös surussa ja etenkin silloin. Jaksamista.

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva ja kaunis postaus :)

  VastaaPoista
 6. Blogin pitäjän mielessä käy toki monenlaisia ajatuksia, myös blogin lopettaminen. Se, ettei kommentteja jätetä, ei välttämättä kerro siitä etteivät ihmiset lukisi blogiasi. Itse olen pidellyt monenpituisia taukoja ja niiden aikana myös liikenne blogissa pysähtelee. Elämässä sattu, kipeitäkin asioita eikä ihminen ole aina valmis kirjoittelemaan ja lähettelemään postauksia. Itse käväisen aina silloin tällöin kuikuilemassa, oletko lisäillyt kuvia. Tosin, näen blogini sivupalkista, milloin olet tehnyt päivityksiä ja mikäli itse olen siinä mielentilassa tai minulla on mahdollisuutta, pumpsahtelen lukemaan ja katselemaan. En toivoisi sinun lopettavan tätä blogiasi, tämä on laajempi kooste, eikä toisen blogisi ansiosta edellytäkään viikottaisia tai edes kuukausittaisia päivityksiä. Odottelen niitä kuitenkin. Ja sinulle itsellesi toivon valoisia päiviä, elämä kantaa surun ja epätoivonkin keskellä...:)

  VastaaPoista
 7. Elä pensiöi, laitat juttua aina kun se tuntuu hyvälle,tuli kommentteja tai ei. Olet hyvä kuvaamaan ja nää on aina silmäkarkkia.Virtuaalivastapalloon muksautus, hellä sellainen ja halaus päälle.

  VastaaPoista
 8. Enempi peikko katselee kuin lukee näitä sinun juttujasi. Se ei taida olla mikään oikea lukija :) Kuvat ovat hyviä. Olet niissä taitava.

  VastaaPoista
 9. Kiitos Ystävät rakkaat kommenteista ja kannustuksista. Kuvatuksia ja löpinää luvassa vastaisuudessakin :) Välillä vain ottaa "hiekkaan", mutta kyllä se tästä taas

  VastaaPoista
 10. Oih et on kauniita kuvia luonnosta jälleen,tuolla sielu lepää todellakin..Luonto antaa voimaa,jotta jaksaa vaeltaa tätä maailman
  ikuista taivallusta :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti