Retki Niemisjoelle ja toinen retki äitiliinin 94v kanssa Orisbergin järvelle


Lämmin kiitos ystävät kommenteistanne edelliseen postaukseen.

Pääsiäisen seudun vietimme Ähtärissä mökillä, josta metsätöiden ohessa tehtiin jopa yksi retki.

Olin kartasta bongannut Niemisjoen varrella kulkevan osan Arpaisten reitistä ja eurooppa E6 vaellusreittiä.Kalastelijoille tiedoksi, että kosket on kalastuskiellossa ainakin vuoden 2015 loppuun asti.


Ohrakoskelta löytyy laavu, kota ja puuvajat sekä wc:t molemmissa. 
Noin puolentoista kilometrin päässä on Nuutinkoski jossa on myös laavu.

Viehättävä pieni joki jonka rannat olivat täynnä kurjenmiekan lehtiä, mahtaa olla kaunista juhannuksen seutuna.

Seuraavan viikonlopun retki tehtiin äitiliinin 94v ja Valokki-pikkusiskon kanssa Orisbergin järvelle ja ympäristöön. Äidin liikkuminen ei enää ole oikein kunnossa, niin kohteen lähelle on päästävä autolla.Ensin käytiin katselemassa järveä leirintä alueen puolelta. Istuskeltiin, kuunneltiin lintujen laulua ja seurailtiin lokkeja. Valitettavasti oli pilvinen ja sateen tuhruinen sää, ei ollenkaan niin aurinkoinen, kun ylemmissä kolmessa kuvassa, jotka on otettu päivää ennemmin tätä yhteistä reissua.


Äitiliini oli niin onnellinen päästyään retkelle.
Hän on ollut koko elämänsä luontoihminen, ja tämän retkeilyinnostuksen meihin lapsiinkin istuttanut.
Paljon olen kuullut äidin ja isän retkistä kun asuivat nuorena Sallassa.
 Äiti nauroikin, että minua on viety vauvana jo metsään, olivat kantaneet minua kopassa välissään, kalalle tai marjaan mennessään :) Siksiköhän olen niin kotonani, kun pääsen luontoon.Siirryttiin toiselle puolelle järveä, seurailtiin pelotonta telkkää, joka pulikoi  järvellä.  Vähän yritti ripeksiä vettäkin välillä, mutta ei se haitannut kun vedettiin sadetakkia niskaan.


 
Kun oltiin tarpeeksemme istuskelleet ulkona, siirryttiin läheiselle kodalle. Äitiliini lepuutteli selkäänsä, sisko paistoi makkarat ja minä keittelin kaffeet, jotka napsittiin nautinnolla suihimme. Seuraavia retkiä odotellen, ihanaa kevättä ystävät.


Kommentit

 1. Voi tuota kevään valoa metsässä!!! Sitä tunnetta ei voita mikään, kun saa vaeltaa suomalaisessa männikössä tähän vuodenaikaan!!
  Onnistuneita kuvia tunnelmista!!

  VastaaPoista
 2. Upeat retkeilymaisemat, jossa varmasti kaikki piristyivät.

  VastaaPoista
 3. Voi miten hienoa että äitikin pääsi retkelle :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti