Harmaata harmaata sateista ja lumetonta

Vitsit on vähissä tämän sään suhteen. Tuntuu että tätä "marraskuuta" on jatkunut koko vuoden.
Katselin valokuviani ja nyt on tunne että tänävuonna on ollut ainoastaan noin kahden viikon jakso jolloin oli lunta ja pikku pakkasta ja aurinkokin pilkistänyt.
Sen jälkeen on ollut tasaisesti -1 asteesta +8 asteeseen nämä lämpötilat ja harmaa pilvimassa madellut taivaalla. Todella ihmeellinen Helmikuun sää joka näyttää jatkuvan nyt Maaliskuussakin.
Tuon edellisen postauksen saukko-retken jälkeen on pienimuotoisia retkiä tehty. 
Minulle metsä ja luonto on niin tärkeä paikka, jotta ahdistun totaalisesti jos joudun sieltä pitkään olemaan poissa joten "pöpelikköön on pakko päästä.

Malkakoskella kävin piipahtamassa harmaana helmikuisena päivänä. Koskikaraa kuvailin hetken,  keittelin kahvit laavun nuotiolla ja evästelin, jonka jälkeen tallustelin alueella vielä jonkin tunnin ennen kotiinlähtöä.




Kristiinankaupungin talvea kävimme katsastamassa Helmikuun lopulla.
Hiljaista, sumuista ja sateista.
Tallustelin Tiilitehtaanmäen polun edestakasisin. Varmasti jo kesällä ko reitin voi tallustella ympäri, sillä Tiukanjoen yli oli rakenteilla silta.




 Maaliskuun eka retki suuntautui taas Lavanevan luonnonsuojelualueelle.
Tallustelimme Valokki-siskon kanssa Kurjenkierroksen reittiä Tainnuskylän suunnasta Särkisten autitotuvalle.
Niin mukava sisko-retki joka auttoi taas lievittämään metsäikävää.

Harmaa päivä, taivaalta räpsii räntää ja loppupäivästä ihan silkkaa vettä.
Purosta sillan alta löytyi mielenkiintoisia jäämuodostelmia, mutta olin liian pimeää, että kuvista olisi tullut teräviä.



 Särkisen tilalla on vielä 1955 asustellut kaksi perhettä, mutta enää paikalla ei ole kun rakennusten kivijalkoja ja pellonpaikkoja. Autiotupana toimiva aittakin on siirretty paikalle jostain muualta.
Alakuvassa pikkusisko popsii kasvis-sosekeittoa jota lämmitimme tuvan kamiinalla. Päälle hörpättiin kaffetta.

  Vanhoissa laudoissa on mielenkiintoisia oksan kuvioita. Tämä on oven laudoista bongattu enkeli.

Tässä kotimatkalla jo. Vettä räpisteli hiljakseen, mutta ei se tahtia haitannut. Koko pitkän päivän saimme taas kulumaan mukavasti.

Uusia retkiä odottelen joten mukavaa kevät talvea lukijat

Kommentit

 1. Niin sattuva tuo sana: metsäikävä!! Sitä huomaan myös potevani aika ajoin. Sää on on tosiaan ollut surkea miltei koko talven. jokaisesta auringonpilkahduksesta todella nauttii!!!!
  Upeita kuvia sinulla säästä huolimatta!!!!

  VastaaPoista
 2. Upeita kuvia! Ja enkeliksi minäkin tuota katselin, ennen kuin luin tekstisi! Metsä on minullekkin tärkeä paikka ja olen todella onnekas, että meillä, vaikka pikkukaupungissa asummekin, on kaksi pientä metsää tässä vieressä...jonne voi poiketa..:)

  VastaaPoista
 3. Hei :-) Vaikken haasteita harrasta, niin olet haastettu! Kiitos ihanista kuvista jälleen!

  VastaaPoista
 4. Huono talvi aivan paha, ei oikein osaa talvena pitääkkään. Ei päässy hiihtämään, mut kohta pyöräilemään. Lumet, ne vähät on lähes sulaneet.
  Ihanat retket ja kuvat täällä. Olipa mukava lukea viime kuulumiset.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti