Retki Kurjenkierrokselle

 Lämmin kiitos edellistä postausta lukemassa käyneille.

Tällä kertaa retkeilimme kesäloman ja kauniin päivän innoittamana pikkusiskon kanssa Kurjenkierroksen tutulle reitille kuvaamaan kihokkeja ja muuta suolla näkyvää.
Kuvaa klikkaamalla saat kuvat esille isompina.


Paikalle saavuimme iltapäivän puolella ja lähes yksitoista tuntia viihdyimme kyykistetellen, mättäillä taituroiden ja kömpien sekä pitkospuilla kävellen, maaten, kontaten jne

Lähdimme autolta niin tohkeissamme tallustelemaan reitille, että huomasimme vasta ensimmäisten kuvienoton ja suohon loikkaamisen myötä, ette tottavie meillä on lenkkarit jalassa. Sitten päättelimme että no, sama kesä kuivaa mikä kasteleekin, ja jatkoimme tallusteluamme.

Herätimme toden näköisesti kummastusta jos joku sattui meitä lintutornista päin katselemaan.
Kuvusasentomme olivat aika mielenkiintoisia, välillä olimme pitkoksilla pitkin pituutta ja välillä taas mitä ihmeellisemmässä asennossa tukevamman mättään ja lilluvan suoallikon sekä pitkospuun kompinaatiossa :).

Eräs lenkkeilijä neitonen koiransa kanssa koki säikähdyksen, kun pitkospuun mutkasta tuli kohti suoallikkoa, ja yhtä äkkiä pitkoksilta pomppaa kaksi kuvaajaa säikähtyneenä ylös. Tuli vähäsen kiire etsiä tavarat kamerat ja kameranjalat ja katsella edestäpäin tukevampaa mätästä jossa pääsisimme ohittamaan. Koira oli hirmu närkästynyt tuommosille mörökölleille, kun sillalailla putkahtavat suosta.

Välillä kävimme "voimapaikassa" eevästelemässä. Keittelimme kaffetta ja paistoimme makkarat,  pienellä kaasukeittimellä. Sitten jatkoimme suoluonnon ihailua.
 Suon takaa alkoi ilmestymään tummia pilviä, joiden värikontrasti oli lähes uhkaava, kun aurinko pilkisti toiselta puolelta.


 

Auringon laskiessa kävelimme läheisen Kivi-ja Levalammen rantaan kuvaamaan auringonlaskua.

Kaunista elokuuta ystävät 

-Kaarnikka-Kommentit

 1. Voi, miten kauniita suokuvia- nuo kihokitkin todella teräviä ja onnistuneita! Ihanan rauhoittavaa maisemaa!!!!

  VastaaPoista
 2. Kiitos tästä kuvausmatkasta. Kauniita kuvia :)

  VastaaPoista
 3. Voi miten ihanan blogin löysin....täynnä kauniita kuvia...:)
  Lukijaksi liityin.

  VastaaPoista
 4. Margsan, Ruska, vilia, Irmastiina, Kirsti; Lämmin kiitos kommenteistanne! Iloitsen suuresti kun "tallustelitte virtuaalisesti" retkellämme mukanamme ;). Irmastiina tervetuloa lukijaksi. Tuo retkipäivämme oli lähes täydellinen, vaikka välillä oli niin kuuma, että meinasi pitkoksille lamaantua.

  VastaaPoista
 5. Komeisiin maisemiisi on helppo uppoutua!
  ps. Kiitos kun kävit kylässä blogissani, tervetuloa toistekin t. Kiiris :))

  VastaaPoista
 6. Suo on kyllä ainutlaatuisen hiano paikka. Onneksi niitä ei ole kuivattu, onneksi joitain on luvattu säästää sellaisenaankin. On kuvatkin komeita, mukavaa, että näytätte meillekin mitä olette nähneet.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti