Rummun syntymä Ruuhinevalla Julumetun tuvalla

Tässä alla linkki videoon jonka on sisareni Valokki koostanut rummuttelustamme muutamia vuosia sitten. Vietimme antoisaa viikonloppua sisarusten kesken marraskuun alkupäivinä Björköbyssä pienessä kalastajamökissä.

Valokin koostama video

Säätila oli ihan päinvastainen kuluneena viikonloppuna Kauhajoella, kun synnyttelimme omin käsin ikiomia rumpujamme.


Ruuhinevan kammikylä on itsessään jo hyvin erikoinen ja mielenkiintoinen, keskellä nevaa sijaitseva keidas.
Erkki Kallioniemen sydämmellään ja inspiraatiollaan ideoima  rakennuskokonaisuus. Iso julumetun tupa, kaksi saunaa, joista toinen on savusauna, uimapaikka ja tulipaikka grillailuun ja puucee.

Täältä voit lukea enemmän Ruuhinevan Julumetuntuvasta.

Klikkaamalla kuvia saat ne näkymään suurempina.


Mikäpä olisikaan sopinut paremmin rummun syntymäpaikaksi, kun tämä mystinen ympäristö. Lisäksi ilma oli väreilevän kuuma ja ukkonen rummutteli ympärillä, ei kylläkään tullut päälle asti koko aikana. Kanerva kukki ja tuoksui huumaavasti ja tupasvilla keinui viehkeästi tuulenvireessä .
 

Varmasti rumpuihimme latautui syntymäpaikastaan suon tuhatvuotista energiaa ja mystisyyttä, kesäpäivän kirkkautta ja lämpöä, kanervan kukkien tuoksuja, sekä ukkosen uhkuvaa voimaa..


Mutta aloitetaanpa pieni kooste rummun synnystä.. 
 Ensin puhdistamme itsemme,  ja tilan jossa rummun synty tapahtuu.
Tämän jälkeen annetaan aistiemme valita mikä kehä tuntuu näistä monista omimmalta. Laitamme valitut kehät sopivampaan paikkaan poron vuodalle ja samalla lähetämme lämpimän kiitoksen porolle, joka on luovuttanut tämän vuodan rumputarpeiksemme. Poro jatkaa elämäänsä rummuissamme tuoden rumpuihimme tuntureiden tuulta ja tunturipurojen raikkautta, rumpujen esi-isien seuduilta.


Ruuhinevan suovedessä kauttaaltaan kastellut sopiviksi leikatut rumpunahat upotetaan väriliemeen ja odotellaan jännittyneinä millainen tulos meitä odottaa.   Nostettuamme nahat ja nauhat väriliemestä aloitamme hikisen työn. Sormet oli todella kovilla, kun teimme solmuja, avasimme ja kiristimme ja taas sama alusta. Näin jatkomme useita tunteja keskittynyttä uurastustamme, jotta nahka on tarpeeksi kireällä ja soi kuivuttuaan kauniisti. Lopuksi kiinnitimme rumpuihin kädensijan ja sydän onnesta sykkyrällä voimme todeta, että nyt rumpumme ovat valmiit!!
 Ja tässä se on, minun ikioma ominkäsin tehty rumpuni!!!


 Tästä Valorun rummunteko tunnelmiin
ja
Tästä Valokin kauniiseen tarinaansa rummun synnystä 
Noin minäkin olisin sen halunnut kertoa, mutta en osannut :)
 
Lämmin kiitos  Johannalle lempeästä ohjauksesta ja rentoutuksesta hikisen puurtamisen välillä.
Sieluun asti soinut rumpusi ja laulusi latasi uskomattoma paljon voimia ja hyvää oloa.
Lisää kuvia näet  Sielun Silmin Facebook sivuilta
Tästä linkistä Johannan omille sivuille

Kommentit

 1. Upeat kuvat ja koosteet. Tuo sinun rumpusi on kyllä kertakaikkiaan huippu. Olen niin onnellinen puolestasi. Odotit niin kauan omaa rumpua.
  Minua harmittaa tuossa tekemässäni videossa tuo painovirhe paholainen tekstissä, ja Toinenkin! yää! No tehdään uusia videoita, niistä tuleekin ihan omanlaisiaan ja upeita, nyt kun koko kööri saa pamputtaa nahkaa ;)

  VastaaPoista
 2. Ihana tarina sinultakin. Tuossa sun rummussa on kyllä niin ihanat nuo värit. Äänikin oli hienon kumea, siinä varovaisessa testi soitossa ja taitaa vaan syvetä, kun on kokonaan oleentunut.

  VastaaPoista
 3. Kiitos pikku-siskut :) Kunhan päästääs näitä pian soittelemaan yhdessä.

  VastaaPoista
 4. Sinulle syntyi oikein aurinkorumpu! Upea rumpu, jonka syvyydestä nousevat myös tummat sävyt. Tällaisen minäkin haluaisin. Täytyy nyt miettiä, koska olisi kiva, jos rumpu olisi omatekoinen.
  On teillä kiva rengas :-)

  VastaaPoista
 5. Kylläpä sinulle syntyikin todella kaunis rumpu! Onneksi olkoon! Just sellainen, kuin minäkin olen haaveillut. Ja oikein hieno paikka ja tapa synnyttää sellainen.
  Itse hankin rumpunahan jo vuosia sitten ja kehikkoakin askartelin, mutta taitaapi varsinainen syntymä odottaa oikeaa aikaa ja paikkaa. Mutta hienoa, että sinä olet päässyt nyt rummuttamaan :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti