Tammikuussa tapahtunutta

Niinpä on lähtenyt reippaasti tämä 2013 vuosi matkaan, että pian ollaan taas helmikuussa :)

Retkeilyäkin olen harrastellut, mutta vähemmän kun olisi halu.. tai en tiedä mikä minua nyt jumittaa.. en saa oikeen aikaseksi mitään.. 
Odottelen, että pääsen kilpirauhas-lääkärille, josko sitten hiukan tulisi virtaa enemmän, lääkärille vain on valitettavasti yli puolenvuoden jono :( .

 Ohessa kuvia ja muutama sananen  koskiretkistämme.
Tammikuun alussa päätimme Valokki siskon kanssa pistää reppuun lämmintä glögiä ja eväät ja suuntasimme tutkimaan Kyrönjoen koskia Vähänkyrön puoleiseen päähän.
Ensimmäinen paikka oli Annalan-koski. Koskessa on vanha mylly ja tienvarrella hurmaava pieni kylä punaisine tupineen.
  Kuvailimme jään muodostelmia ja ihailimme aurinkoista päivää. Välillä syötiin eväitä ja vain nautittiin veden solinasta.
 

Annalankoskella juttelimme paikallisen lenkkeilijän kanssa, ja hän kertoi, että koskesta eteenpäin on toinenkin koski, ja sinnekkin kannattaa mennä kuvailemaan.
Neuvoi jopa autolle sopivan parkkeerauspaikan. Kiitokset hänelle.
Tuumasta toimeen ja tuollahan vierähtikin sitten hämärän rajamaille asti aikaa. Rämmimme pitkin jokivarsia suuntaan ja toiseen, etsien kuvakulmia.


 Tiesin että vielä eteenpäin mennessä on yksi koski, olimme olleet siellä joskus vuosia sitten kesällä kalalla.  En tarkalleen ensin muistanut mistä sinne mentiin, mutta lopulta löysimme paikan illan hämärissä.
Ajattelimme ottaa muutamia hitaan veden kuvia.
Siinä kuvatessamme huomasin jonkin vilahduksen silmäkulmassani toisella rannalla jään reunalla. Ja kyllä saukkohan se siellä kalasteli. Hetken kuluttua kalastelija oli viereissämme alavirrassa. Sukelsi ja nousi virrassa pyörivälle jäälautalle nassuttelemaan saalistaan. Seurasimme tätä näytelmää lähes tunnin, valitettavasti oli liian hämärää kuvaukselle, tai taito puuttui :)
Nautimme suunnattomasti tästä hienosta luonnon-näytelmästä hiljaa hiiskahtamatta paikallamme.
 
Tässä kuvassa olin jo saukon kuvannut tietämättäni... kotona koneelta vasta huomasin, että siinähän se on jäänreunalla syömässä kalaa..

Alla huono kuva pyörivästä lautasta ja kalastajasta :)

Tästä hienosta näytelmästä innostuneena pääätimme tulla seuraavanakin päivänä samoille paikoille heti aamusta jo ennen auringon nousua. Mielessä leijui toiveita upeista sumuisista auringon-nousu kuvista.

Ja niinpä tuumasta toimeen ja reissuun.. kello oli pikkuisen päälle kahdeksan kun ajelimme kohti koskia.
 Kolkin sillalta näytti tältä, sumua oli kyllä riittämiin mutta auringosta ei pilkahdustakaan... ei sitten koko päivänä.
 Tyydyimme kuvailemaa upeita jään muodostelmia ja hidasta vettä. Minkäänlaista elämää, ei koskikaraa tai saukkoa tms näkynyt... tai tietty olihan variksia ja naakkoja ilmassa aina silloin tällöin :).
 
 

 Istuimme reppujen päällä rannassa, söimme eväitä. Nautimme virran kohinasta ja sumuiseta ilmasta. Olimme kuin sumuvaippaan kiedottuna koko päivän.  Iltahämärissä ajelimme takaisin kotiin.

Mukavaa viikkoa ystävät!
seuraavassa kirjoituksessa vierailemme taas Malkakoskella koskikaran valtakunnassa.

Kommentit

 1. Mukavia kuvia taas kerran:)
  Täälläkin on kuulemma saukkoja koskilla ja jälkiä on joskus hangessa näkynytkin kun ovat laskeneet mäkeä:) Ei ole tullut vain vielä lähdettyä "kyttäyskeikalle"...:) Voi vaatia aikaa, ja sittenkin saattaa tulla hutireissu, saukkojen osalta:)

  VastaaPoista
 2. Sipe Kiitti kommentistasi. Minulle on sattunut kaksi kertaa vahingossa, että saukko on ollut paikalla, kun olen tuolla koskien reunoilla kahlaillut. Usein olemme lähteneet sillä mielellä, että nyt mennään ajoissa kokopäiväksi jos sais kuvattua saukkoa... niin eipä ole mäenlaskijasta näkynyt pilkahdustakaan :D.

  VastaaPoista
 3. Aivan upeita koskimaisemakuvia!!!

  VastaaPoista
 4. Nautin aivan suunnattomasti näistä kuvistasi, kiitos!

  VastaaPoista
 5. Upeita kuvia, kiitos! Olen nauttinut kuvistasi useinkin; en vain muista, olenko muistanut ikinä kommentoida.
  Mukavia kuvausretkiä teille! Terttu

  VastaaPoista
 6. Nämä kuvausretkesi tuottavat aina upeita kuvia. Viihdyin pisimpään kolmannen kuvan äärellä alusta laskien, siinä on hienosti liikettä. Lopusta kolmas myös viehätti liikkeellään, vaikka kaikki ovat kyllä hienoja!

  Lisää hyviä kuvausreissuja ja kaikkea hyvää toivottelen tälle vuodelle!

  noeijoo

  VastaaPoista

Lähetä kommentti