Lunta pikkasen, pakkasta ja tuulta Levalammen alueella.

Aivan aluksi SUURET kiitokset kaikille uskollisille lukijoilleni, ja kommentoijille. Olen pahoillani kun olen niin vähän ehtinyt tekemään näitä päivityksiä tänne blogiini,  on taas vähän liian haipakkaa elämässä.
 Rentoutukseksi vietimme Valokki-sisaren kanssa pari rauhallista päivää Levalammen mökillä. Pakkasta oli kymmenisen astetta ja aivan hirmunen tuuli. Mökissä oli miellyttävän lämmin kun olimme polttaneet muutaman pesällisen puita. Keittelimme glögiä ja maistelimme joulupipareita kynttilän valossa.

Mennessämme torstai-iltana lammen vesi oli vielä sulaa ja lainehti rantaan, mutta jo perjantai aamuna oli jäätä ulapalle asti ja loppukin vesi jäätyi perjantain ja lauantain aikana.

 Tuuli ja laineet olivat muodostaneet mielenkiintoisia jäämuodostelmia rannoille perjantaiksi. Harmiksemme ilma oli pilvinen ja sateen tuhruinen niin kuvistakin tuli harmaita.

Lauantaina oli tosi pimeä päivä, kun aurinko lymyili pilviverhon takana


Kuutakin yritimme perjantai- iltana kuvata, mutta tuuli oli niin kova, ettei  kameran tarkennus pysynyt paikallaan.
Kuu nousi isona keltaisena pallona, mutta livahti hetimiten pilven reunan taakse piiloon, jolloin mekin päätimme lähteä sisälle lämmittelemään.

Sunnuntaina olis paistanut komeasti aurinko eikä tuulikaan enää haitannut, mutta silloin olikin ihan muut jutut tärkeämpiä.
Nimittäin toiseksi nuorin lapsenlapseni Fiina täytti  3 vuotta.

Tänään maanantaina kävimme Valokki-sisaren kanssa laittamassa Äitiliinille jouluverhot, ja - liinat paikoilleen sekä kyntteliköt ja jouluenkelit ikkunoihin.
 Äitiliini 92v sanoi lähtiessämme, että minä jään nyt sitten tänne fiilistelemään... moikka :)
Meitä sisaren kanssa hymyilytti, kuinkahan moni yli ysikymppinen käyttää sanoja moikka ja fiilistellä.  Onneksi meillä on onni "omistaa" sellainen äitiliini.

Kommentit

  1. Tarkennuksesta en niin tiedä, mutta värimaailmaltaan nuo kuu-kuvat ovat kylmän hehkuvia. Yläkollaasissa on hienoa jään taidetta ja harmaudestaan huolimatta tai ehkä juuri sen takia, toinen kuvakollaasi on tasapainoisen rauhallinen, todella talvinen kuva. Kerta kaikkiaan hienosti koostetut kollaasit...:)

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näkösiä kaakkuja tyttärillä. Talaviterveiset savonmualta!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti