Söderfjärdenissä linturetkellä

Vaasan lähelle,  Sundomin ja Sulvan alueelle sijoittuu yksi suomen erikoisimmista paikoista, jonne kerääntyy keväisin ja syksyin suuret määrät muuttolintuja. . Söderfjärden on kraaterialue, meteoriitin jättämä pyöreä laakea peltolaki.

Vapaapäivän kunniaksi päätin käydä kurkkaamassa onko enää muuttolintuja liikenteessä. Enhän tietenkään aamu-unisenä päässyt ajoissa aamulla lähtemään mutta muutama "tirpuunen" siellä silti oli. Pääosassa ovat kurjet ja joutseniakin oli joitakin.
 
.
 Kurkia tuli ja meni kokoajan lähdön tunnelma oli aistittavissa hyvin. Joutsenet olivat suhteellisen rauhallisena paikoillaan, söivät, sukivat ja nukkuivat.
Hanhiakin oli muutamia, mutta niin kaukana, että ei minun vehkeilläni niistä julkaisukelpoista valokuvaa saa.
Nämäkin kuvat ovat kovasti kropattuja ja ovat siinä rajoilla, aika epäterävää tavaraa... kun lähemmin tutkii.
Seurasin kiikarilla erästä joutsenperhettä, jossa oli vielä harmaita tämänvuoden poikasta ja yksi aikuinen lintu. 
Oli hauskan näköistä kun äitilintu.. oletan että oli äiti... joi vettä kaula suorana, niin heti perää nämä viisi matkivat samassa järjestyksessä.. sitten suittiin höyhenpuku huolellisesti ja seuraavaksi pistettiin pää siiven alle ja otettiin tirsat. Äitilinnullakin oli pää siiven alla, mutta silmät auki. Lähistöllä oli myös paljon kurkia, jotka olisivat taatusti tehneet hälytyksen jos jotain erikoista olisi paikalle ilmaantunut.

Ihmettelin myös, tietämätön kun olen, miksi kurkiparvessa oli aikuisia lintuja, joilla oli ihan punaruskeita höyheniä selässä, olivatko nämä äitilintuja, jotka muuntautuvat poikasten ollessa pieniä, mahdollisimman suon väriseksi. Tuollaisen jutun kuulin jostain luontodokumentista. 
tämänvuoden poikasethan erottuivat siitä, kun pää oli vielä ilman baskeria.
Iltamenon takia jouduin lähtemään pois ennen lintujen iltalentoa, mutta se täytyy tulla katsomaan vaikkapa keväällä.

Tällaista retkeilyä tälläkerta. Isompia kuvia laitan taas Valokuvauksia sivulle

Kommentit

  1. Ajattelepas jos ne olisivat haikaroita eikä kurkia. Hirmuinen kasa vauvoja olisi jossain niillä kuitenkin piilossa :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos isopiekko, tuota en tullut ajatelleeksikaan.. Olisi siinä vauvoja kerrakseen :))

    VastaaPoista

Lähetä kommentti