Ekaa kertaa myyjänä 1700-luvun markkinoilla


Pari kuukautta on mennyt niin kiirellä, että ei paljon ole kameran kanssa kotipihaa kauemmaksi ehtinyt retkeilemään. Kerronpa vähän taustaa miksi.

Me kolme siskosta  Valokki, Valoru ja minä olemme intohimoisia käsillä tekijöitä. Piirrämme, maalaamme, teemme koruja, käsitöitä, yms. Tämän lisäksi Valoru sisko  nauttii erilaisten tilojen ja tilaisuuksien somistamisesta.....

Olemme aina puhuneet että uskaltaisikohan sitä joskus laittaa näitä omia teelmiään myyntiin.
Niinpä Valokki sisko toiminnan naisena otti ja ilmoitti meidät Isoonkyröön markkinoille
Kylmä hiki on pitänyt pikkasen vallassaan siitä asit ja varsinkin viimepäivinä.. kun on jännittänyt ehdinkö tekemään mitään myyntipöytään kelpaavaa... 
Keskityin  tekemään pääasiassa koruja ja unisieppareita. Taulujen tekemiseen ei oikein ollut henkistä kapasiteettia tarpeeksi.
Valoru ja Valokki tekivät sekä koruja, metallilanka koristeita, unisieppareita ja tauluja. Kirja ja korttiprojektit odottelevat seuraavia 1700-luvun markkinoita.

Ohessa muutama kuva markkinakojun pystytyksestä  ja  muutama kuva alueesta ennen  markkinoiden avausta.

Markkinakojut on pystyssä, mutta vielä on hiljaista
Kyrönjoki virtaa markkina-alueen vieressä
Lisää kuvateksti

Tästä se sitten alkaa ensimmäinen autolasti on purettu

Suunitelmia kerrataan
Ja eikun hommiin (kyllä minäkin vissiin vähän hommaillin vaikka välillä dokumentoinkin kameran kera toimintaa =)

Kyltti on pian kiinitetty.
sitten on markkinaviirin vuoro

Somistus valmistuu vauhdilla

Markkina haltijat ovat  jo asemissaan.

Tuotteita on sijoiteltu hiki päässäIltahan siinä tuli ennenkun kaikki oli seuraavaa myyntipäivää varten kunnossa.


Sateinen sää haittasi Lauantaina ja meinasi aiheuttaa pientä paniikkia kojurivistössämme, kun meidän ja selkämmetakana olevien kojujen keskikohdalle rupesi kertymään litroittain vettä... ja tukirakenteet rupesivat jo natisemaan.. mutta yhteistyöllä saimme vedet vieriteltyä kojujen päätyihin ja sitämyötä ulos.


Aamutunnelmaa lauantailta ennen aloituspamaustaMaahettarien pajassa kaikki alkaa olla valmista, Valokin tytär oli auttamassa  meitä alkuun ensimmäisenä päivänä.


Sunnuntaina oli suhteellisen hyvä ilma, ihan pikkasen ripeksi vettä jossain välissä, muttei haittaavasti.
Hiljaista on Sunnuntaina, kun tulimme paikalle aamulla anivarhain

Päivä kului nopsaan tahtiin, kun oli paljon ihmisiä liikkeellä.
Rakkaat pikkusiskot. Vieläkin hymy naamalla vaikka rupeama on loppusuoralla.

Meille kokemus oli pelkkästään positiivinen. Muu myyntiväki naapurikojuissa oli iloista ja kannustavaa. Markkina vetäjä/koordinaattori Johanna oli innostava ja iloinen "emäntä". Kaikki sujui hienosti, isoja mokia ei kai tullut tehtyä ;) ja muutamia tuotteitakin vaihtoi omistajaa.

Mutta niin pyörryksissä ja jännittyneitä olimme, ettemme ehtineet kierrellä muiden kojujen ihanuuksia katselemassa.

Onneksi sentään ehdimme hätäisesti tavata Runotalon Sarin ja hänen äitinsä. Tästä linkistä pääset tutustumaan runotalon ihanaan ja voimaannuttavaan maailmaan  Runotalo

Nyt on takki aika tyhjä, mutta onneksi on vielä kesälomaa vähän jäljellä, niin ehtii latautua uusiin koitoksiin.

Kommentit

 1. Voi kiva kun sait otettua joitain kuvia. Omani jäivät ihan melkein ottamatta. No ensi kerralla organisoimme hieman paremmin nämä jutut. Kiitos vielä rakas siskoseni, tuestasi ja kivasta seurasta. Kaikki sujui mainiosti. Ollaan me vaan hyvä kolmikko. Jes hyvä me!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sain muutaman julkaisukelpoisen ;) Hyvinhän se organisointi sujui nytkin, mutta ensikerralla hiukka simppelimmin. Samat sanat halien kera sinulle. Vain me kolme ja ehkä läheisemme tietävät miten iso henkinen kynnys nyt on ylitetty :)

   Poista
 2. Hienoa!
  Näyttääpä siinä olevan koru poikineen tarjolla ja kaikkea muutakin kivaa koju pullollaan. Mahtava juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempityksestä :) Arvaat varmasti miten iso oli "henkinen kynnys" minkä ylitimme. Tavaraa tuli esille ehkä vähän liikaa, mut kaikesta opitaan :) Ehkä ensivuonna sinunkin juttujasi samaan kojuun...... :)

   Poista
 3. Hieno koju teillä on ollut markkinoilla. Meinasin jo "faksailla" sinulle viestiä kun on ollut niin hiljaista, mutta nuo markkinat selittänevät paljon. Siinä on ollut paljon hommaa:)
  Mukavaa lomanjatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sipe viestistäsi. Luin tekstarisi markkinatohinan välissä, mutten ole vielä ehtinyt vastata. Useamman kuukauden olemme puurtaneet, mutta nyt helpottaa hetkeksi. Täytyypä miettiä sitä tekstarikysymystäsi.. olisi kiva tavata tuttuja savusilmiä...

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Tosi upeita kuvia.
   Kiitos, että sain olla mukana markkinoilla, vaikka en fyysisesti ollutkaan.
   Ehkä ensi vuonna sitten. :)

   Poista
  2. Kiitos Rosina; Ensivuonna sitten ehkä nähdään :)

   Poista
 5. Kiva että sait muutamia kuvia sentään napattua. Hieman on vielä pökkelö olo, vaan kyllä se paranee. Nyt keräillään kokemuksen antamat vinkit ja eikun ettiipäi,, Kiitos sinulle uskon valamisesta silloin, kun tuntui tosi kökölle olo. Muisku ja rutistus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä pökkelöö oloo on täälläkin esiintynyt ja ihan hirmu väsy!. Jees jatketaan etiinpäin.. Kiitos ittelles kyllä sitä uskoa valettiin puolin ja toisin. Halimuksisrutsi sisku!

   Poista
 6. Ei mikään ihme, että olet pitänyt matalaa profiilia blogin ja kuvien kohdalla. Kuvia katsellessani huomasin, miten valtavasti teillä oli valmiiksi tehtynä koruja ja muuta kaunista. Niiden tekemisessä on totta tosiaan vierähtänyt muutama tovi. Varmasti huiman upea kokemus ja kun yhdessä siskojesi kanssa saitten tuon aikaan, voiko olla enää hienompaa kokemusta, tuskinpa...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti kommentistasi Pitsit; Juu on ollut kädet niin kiinni helmi yms tilpehööreissä jo toukokuusta lähtien, ettei oikein muuta ole vapaahetkinään tehnytkään..Tämä oli iiso henkinen kynnys jonka me nyt ylitimme...Mutta kaikenkaikkiaan erittäin positiivinen. Nyt kumminkin ulkoilua ja mökkeilyä yms. kun on vielä onneksi vähäsen kesää jäljellä.

   Poista
 7. Hienoja kuvia, varsinkin se, missä teidän viiri liehuu ja tuulimylly takana ! Oli ilo saada teidät markkinoillemme, toivottavasti jatkossakin. Älkää surko, ei moni muukaan myyjä tiedä yhtään mitä muilla olisi ollut myynnissä, luppoaikaa ei juurikaan ole -tai jos on, niin ei jaksa lähteä kiertämään. Teillä on sentään itselläkin kuvia osastostanne, monelta jää nekin kuvat ottamatta... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Ullakon Aarteet :) Markkinakokemus oli oikein positiivinen ja uskon ettei jää viimeiseksi kerraksemme. Hyvä kuulla että muutkaan eivät ehdi kierrellä markkinoiden aikana :D. Kuvaaminen taas on meillä siskoksilla, niin verissä, että kamera raksuttaa oikeastaan ihan huomaamatta :)) Ensivuotta odotellaan innolla. Mukavaa syksynjatkoa Ullakolle :)

   Poista
 8. Tuttu tunne, välillä täällä ja välillä muissa askareissa, luovuus on rajaton jos sille antaa omaa aikaa.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti