Kotiseuturetkeilyä Korsnäs, Närpes, Kristiinankaupunki

Extempore päätimme Valokki-sisaren kanssa lähteä ajelemaan kauniin kesäpäivän kunniaksi. Reitiksi  valitsimme rantatien joka kulkee Vaasasta Maalahteen, Moikipäähän (jonka jätimme seuraavaan kertaan) Korsnäsiin ja Närpiöön.
 Moikipään (Molpen) jätimme väliin siksi että siellä  on katseltavaa kokonaiseksi päiväksi ja emme ikinä ehtisi Kristiinaan saman päivän aikana.
Tässä karttakuvaa Korsnäsistä
ja wikitietoa kunnasta

Ensimmäinen pysähdyspaikka oli Korsnäsin kirkko  ja sen lähellä oleva kotiseutumuseo. Museon pienet ihanat aitat ja muut rakennukset kiinnittivät huomiomme ja samassa huomasimme kauniin kirkon. Arkkitehti Carl Ludvig Engelin piirtämä puinen ristikirkko 1830-luvulta

Seuraavaksi jatkomme kohti Närpiötä mutta piti pysähtyä taas kun näkyi kaunista. Paikka taisi olla Herrström nimeltään. sietä on nuo alakuvassa (neljäs ja viides) näkyvät kala-aitat, venetalakset ja kalastajan museomökki ovat. Tuulimylly ja kalastukselle ja maataloudelle pystytetty muistomerkki (myllynkivet ja vanha ankkuri alakuvan oikeassa nurkassa) oli Ingelsbackenilla vai oliko se Kvarnbacken Harrströmissä,

Herrström oli allaolevan kalasataman nimi. Alue oli täynnä ihania vanhoja aittoja ja venetalaksia

 Alueella oli myös pieni museo, vanha kalastajan tupa sekä tarvikkeistoa sisällä.

 Tässä on vasemmalla verkon teko pukki ja verkkosukkula. paulat ja painot tehtiin tuohesta.

 Alakuvassa on tarvekaluja sisältä.

Ylämaan karja märehti silminnähden tyytyväisen ja onnellisen oloisena näissä upeissa maisemissa.
 Seuraavassa postauksessa saavummekin jo  iki-ihanaan Kristiinankaupunkiin.
Kristiinankaupunki olisi niin ihastuttava asuinpaikka. Yllätys yllätys löysimme sieltä ihan vapaan  ison talon jonne sopisi Valoru-sisko, Valokki-sisko äitiliini sekä minä peerheineen... ainakin noin teoriassa....kuvia talosta ja muustakin sitten seuraavassa postauksessa. 

Valokuvauksia blogiin puolelle laittelen reissukuvia vähän isompina.

 Nautitaan kesästä rakkaat ystävät toivoo Kaarnikka

Kommentit

 1. Hienoja kuvia! Elämää nähneet aitat ja muut rakennukset ovat kiehtovia, ja veneet ja kirkot. Noita samoja juttuja minäkin kuvaa.
  Kaarnikka, oikein ihanaa kesää sinulle. Lähden huomenna-aamulla opiskelemaan luonnonmuonia ja yrttejä. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ama kommentistasi. Vasta tänään ehdin kunnolla kurkistella tänne blogeihin. Ihanaa loppukesää sinulle ja nautitaan!

   Poista
 2. Kaunista, kesäistä, vihreää ja herkkää. Menneisyys puhuttelee vahvasti kuvissasi...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pitsit sekaisin kommentistasi; Kaikki vanha esim. rakennukset, tavarat, tarinat ja jopa ihmiset kiehtovat. Ihanaa loppukesää toivottelen, kun vasta näin elokuussa ehdin vastailemaan viesteihin ja kommentteihin.

   Poista

Lähetä kommentti