Kevättä ystävät

Nyt täytyy ryhdistäytyä ja laittaa muutama rivi, kun tuo Valoru-siskokin jo epäili että oon juuttunut kokonaan tuonne tykkyihin :)

Aika on mennyt niin nopeaan, etten oikein itsekkään ole tahtonut perässä pysyä.  Otappa jälleen iso kuppi teetä tai kaffetta ja istahda mukavasti sillä tätä tarinaa tulee kuvien kera taas pitkästi...
Napsauta kuvia niin saat ne suurempina
Kuusamon kuvausreissun jälkeen ...
27.02 kävin kuvailemassa Kyrönjoen Malkakoskella.
Maaliskussa kuvailin  04.03 jälleen Kyrönjoella, ja Laihianjoella

05.03 Teimme Valokki-sisaren kanssa kokopäiväretken Raippaluotoon ja Björköbyhyn

Merikotka odottelee pilkkijöiden antimia.


 

   Tämän jälkeen 11-10.03 reissasimme sisaren kanssa Ähtäriin, minä kävin kummitädin asioilla ja samalle reissulle varattiin Valkeisten lomasta yöpymiset. Seuraava päivä vietettiin Ähtärin eläinpuistossa kierrellen ja kuvaillen eläimiä.17.03 Valokki siskon mökillä ja iltaretki yksikseen 23.03 Raippaluotoon.
 25-28 03 Vietimme talvilomaa Ähtärissä. Mukana Valokki-sisko, mieheni ja koirulit
Huhtikuussa 06.04 kuvailin Laihianjoella sorsia ja 08.04 teimme miehen ja koirien kanssa retken Kyrönjoen Malkakoskelle.
 

Seuraavaksi kurvailin 15.04  katsomaan onko lintuja Soderfjärdenillä ja olihan siellä. Valitettavasti vain obtiikkani ei riitä kaukana olevien lintujen tarkkaan kuvaukseen. Samalla kertaa retkeilin myös Öjbergetin retkeilyalueella. Ja seuraavana päivänä 16.04 puhuin pikkusisareni samanmoiselle retkelle mukaan.
20.04 lähdin aurinkoisessa säässä ajelemaan Kivi- ja Levalammen alueelle, aikomuksena kuvailla kevään edistymistä, mutta kun pääsin perille tuli iiisoja ja märkiä lumihiutaleita... Keittelin nuotiokaffeet ja ajelin takaisin kotiin.
22.04 Olikin sitten kaunista, ja retkeilimme sisaren ja miestemme kera siskon mökkimaisemiin lähelle Kurjenkierrosta päiväksi.
Koko kevään on vaivannut kiusallinen objektiivin ostokuume, niin minua, kuten myös Valokki- sisartanikin. Ja ainut parannuskeino siihen oli, että uutta " lasia " tuli taloon molemmille...Ensin kokeilimme Sigman 120-300 / 2.8 OSsia

 Oli muuten hyvä piirroltaan ja valovoimaltaan, mutta hyvänen aikas miten iso ja painava... ei jaksa meikätytöt tuota kanniskella pöpelikössä... Joten muuta oli keksittävä. Pitkien pohdintojen ja asiantuntijoiden haastattelun jälkeen päädyimme molemmat  Canonin 100-400 valovoima siinä ei ole niin kehuttava...mutta hinta-laatusuhde ratkaisi tässäkin...
25.04 Kiiruhdimme Kyrönjokivarteen testailemaan uunituoreita obtiikoitamme.

27.04-01.05  Oli taas vuorossa Ähtäri.
Kummitädin asioilla sekä loppuaika mökillä kevättä kurkkimassa
Anteeksi.... taas tästä tuli hirmu pitkä sepustus........ mutta lämmin kiitos jos jaksoit tänne asti..
Upeaa kesän odottelua Teille rakkaat blogiystäväni...

Kommentit

 1. Huisin monta ja antoisaa kuvausretkeä olet ehtinytkin tehdä. Hienoa! Paljon kauniita ja taiteellisia kuvia. Siinä talvi vaihtui kukkivaan kevääseen saaliisi myötä-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Ruska kommentistasi. Kun tätä kuvapläjäystä laitoin, niin en enää ihmetellyt miksi minulla on ollut niin paljon tekemistä tässä keväällä.. hih.. Sillä onhan sitä tullut töiden lisäksi, käytyä "muutamalla" kuvausreissulla. Ihanaa ja auringonpaisteista kesän odottelua sinulle.

   Poista
 2. Sanotaanko, että melkoisen kuvapläjäytyksen laitoitkin. Iso kuppi teetä tosiaan kului ja aikaa melkoisesti, mutta eipä ollut turha reissu blogissasi. Kerrassaan upeita ja huimaavan kauniita kuvia. Vesihän saa meikätyllerön aivan sekaisin, joten niihin sinunkin kuvissasi kiinnitin erityistä huomiota, samoin jään erilaisiin muodostelmiin. Kaunista sinistä olet tallentanut.

  Ja nuo varusteet, melkoisen rankkaa ja raskasta kalustoa, ei muuta voi sanoa. Saahan niillä upeaa jälkeä, mutta joku tolkku se pitää olla kameroidenkin raahaamisessa.

  Hieno, upea ja kerrassaan satuttavan kaunis postaus. Laittelethan vähän useammin näitä kuviasi näkyviin, kaino toivomus siis...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pitsit sekaisin kannustavasta kommentistasi; Mukavaa jos kuvani viihdyttivät sen kupillisen ajan ;) Vesi ja sen eri muodot ovat myös minun ns mielikohteita. Voin istua pitkään ja tuijotella joen juoksua, meren aaltoja ja järven pinnalta auringon kiloja. Jää ja sen muodot juuri keväällä tai syksyllä ovat myöskin hirmusen kiehtovia. Olet oikeassa näiden varusteiden suhteen... tämäkin, niinkun moni muukin harrastus on tietynlaista "varustekierrettä" ja on pidettävä itsensä kurissa, ettei lähde "mopo käsistä " :)Onneksi huonot tulot hillitsee todella paljon.
   Ihanaa kesän ja yöttömän yön aijan odottelua sinulle. Yritän postailla pikkasen useammin, jottei tuu tällasta ähkyä sitten kerralla hih..

   Poista
 3. Olipas kiva kuvien kautta nähdä kuinka kevät etenee ja mitä lisääntyvä valo ja lämpö saa aikaan :) kauniita kuvia. Aurinkoista alkukesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anja kommentistasi, mukavaa jos kevään edistyminen tällä leveysasteella välittyi. Tällähetkellä sataa ropottaa vettä joten eiköhän ne viimeisetkin lumenrippeet jopa mökiltä häviä. Ihanaa kesän odottelua sinulle.

   Poista
 4. Elä sie mittään anteksi pyytele :) Olipa kiva käyä taas repussasi mukana :)) Upeita, loistavia, erilaisia kuvia kunnon pläjäys!! Kiitos!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana itsellesi... vähän hävettää pistää noin kamalan paljon kuvia kerralla. Mukavaa kun viihdyit repussani, koko kevät-kuva-pläjäyksen ajan. Aurinkoista kesän odottelua.

   Poista
 5. Nämä ovat kertakaikkiaan ihania. Pidän noista vesikuvista jotka olet ottanut purolta Ähtäristä. Ompas sielä nyt paljon vettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Valokki sisko; Pikkupuromme ei ollut ollenkaan pieni, vettä meni niin että vilisi. Kotijärvi tulvehti saunalle saakka ja mökille johtavan tien yli siinä notkossa, meni vesi että hulisi. Noin 30 senttiä oli tiellä raiteissa vettä, kun teimme siihen vedelle uria. Onneksi pois lähtiessä oli tie jo ihan kuivana. Halauksia ja aurinkoa sinulle.

   Poista
 6. Aivan upeaa katsottavaa!
  En tiedä tykkäänkö eniten tuosta rauhallisesta rantamakasiinien rivistöstä vaiko komeista pärskeistä :-D Otsikkokuvakin tosi hieno pikku 'pursineen'.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos sinulle Mags kommentistasi. Ihanaa että viihdyit kuvieni seurassa.. Piedän itse hirmusesti juur tuosta otsikko kuvasta. Jään muodostelmat ovat niin kiehtovia. Upeata ja aurinkoista kesän odottelua toivottelen.

   Poista
 7. Istun tässä ja naamallani on leveä virnistys. Olo on sellainen, että olen taasen saanut nauttia, jotain oikein kuva-hyvää. Niin kaunista, että melkein parku pääsee. Kiitos ja sori että huutelin, oli vain ikävä. Blogin kanssa hääriminen on vapaaehtoista, ja välillä mietin itsekkin, onko siinä mitään järkee,,,niiet silleesti. Halimuks!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valoru sisko; kiitos kommentistasi, mukavaa jos tuli mieli täytee kuva-hyvää :) Ei haittaa että huutelit, olin jo pitkään nytkynyt, että pitäs ja pitäs... ja hauskasta viestistäsi sain kimmokkeen, vihdoin ja viimein tehdä jotain. Halituksia!

   Poista
 8. Namu kuvia.... (voitit keskinäisen kisan ) ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ari, mukavaa jos seassa oli "makoisaa" katseltavaa :)

   Poista
 9. Kiitos, kiitos, Kaarnikka! On ihana istuskella täällä mukavasti ja lämpimästi kotituolilla ja ihastella toinen toistaan upeampia kuviasi!

  VastaaPoista
 10. Kauniit ja lumoavia valokuvia. Joki kuvat ovat jopa pelottavia, kun tietää joen voiman. Olet taitava kuvaamaan ei voi muuta sanoa. =9)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti