Ensilumia vuodesta 2005

Tämä kuva on 2011 marraskuun 20 päivä Kivi-ja levalammen tekoaltaalta. Lunta ei yhtään mutta vähän oli jo jäätä.
  Ihan ensimmäiseksi kiitos taas teille hyvät lukijani, mukavista ja mieltä lämmittävistä kommenteistanne. Monen monta kertaa olen miettinyt blogien lopettamista, kun on oikein tympeys ja väsymys viipynyt mielessä. Tällöin olen aina palannut vanhoihin postauksiini ja teidän kannustaviin, lämpöä tulvillaan oleviin kommentteihinne ja taas olen jaksanut jatkaa, ei ainoastaan blogeja,vaan myös tätä päivittäistä puurtamista elämässäni :)

  Tällä kertaa ajattelin tehdä postauksen loka, marras, joulukuun "ensilumikuvista". Mitään varmaa tietoa, siis kirjanpitoa minulla ei ole, ainoastaan valokuvia joten ihan fakta tietoa tämä ei ole. Lisäksi nämä säätilat on täältä länsirannikolta, jossa syksy on yleensä aina hyvin leuto ja toisenlainen kun esimerkiksi itärajalla tai pohjosessa.
 Kuvat ovat laadultaan sekalaisia, koska niitä on otettu milloin milläkin kuvausvälineellä :) mutta älkää antako sen häiritä.
2002-2004 vuosien digikuvat on cd-levyillä enkä niitä tähän hätään löytänyt... joten aloitetaan vuodesta 2005

2005 Ensimmäiset lumikuvat on otettu 01.12. Auringonsäteet koristivat pihapuita 22 joulukuuta upeasti.

2006 Ensilumi tuli yllättäen jo lokakuussa 28 päivä. Kesäkukat oli kukkineet siihen asti täysillä ja olivat yhtenä aamuna lume kuorruttamina
2006 lokakuussa satanut lumi suli marraskuussa pois ja pellot olivat mustalla mullalla. Kollaasin kaksi vasenta kuvaa on otettu joulukuun kolmas päivä.  Joulukin taisi olla melko lumeton.

2007 Ensilumi tuli maahan 04.11. J oulukuun metsäretkelläkin lunta oli viellä sopivasti, mutta jouluksi se suli pois.
2008 Ensilumi sateli kaiketi vasta 28.11. Mökillä Ähtärissä sitä oli 30 marraskuuta niin paljo , ettei autolla meinannut enää  pihaan päästä. Joulukin oli valkoinen.2009 Ensimmäinen lumi tuli kuudes marraskuuta, mutta sulivat pois kuten 28 marraskuuta otetusta kahdesta pienestä kuvasta näkyy. Lisää lunta saatiin joulukuun neljäs päivä ja joulukin oli luminen.
2009 Joulu
2010 ensilumi tuli 04.11 Iltakuva. Merenrantakuvat on otettu 20 marraskuuta. Joutsenpoikueita oli useita Sommarösundin rantapoukamassa.
.

2010 marraskuun 30 päivä oli kaunis ja kuurainen, lunta satelikin sitten ihan riittämiin koko talven...
Tästä vuodesta ei vielä tiedä... maa on mustana, pikkasen lunta tipautti 26 marraskuuta joka suli pois. Viimeyönä oli taas tullut pikkasen räntää.. toivotaan että saadaan valkea joulu.


Kommentit

 1. Onkohan peikko koskaan muistanut kehua sinun kuvejasi?

  VastaaPoista
 2. Mukavaa vertailevaa kevausta.
  Vuosien vieriessä tätä on mukava harrastaa.
  Tiedot on vain merkattava jos sitä ei kamera ole tehnyt.
  Mainioita kuva-koostumuksia ja sommitelmia.
  Onnittelen....

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoisia ja kauniita kollaaseja. Olet nähnyt suuren vaivan vuosivertailuusi.
  Nautinnollista katseltavaa, kiitos!

  VastaaPoista
 4. Hieno idea koostaa kollaaseja eri vuosilta. Mieluimmin kuvia kuin mielikuvia. Lumen ja valon leikki on aina yhtä upeaa katsottavaa...:)

  VastaaPoista
 5. Huikeita kuvia! Kiitos ja hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 6. Isopeikko,
  Eko,
  iivi,
  Pitsit sekaisin,
  Liisa
  Lämmin kiitos kommenteistanne. Kävin kuvijani läpi, kun mietin mitä niille oikein tekisin.. samalla sain idean laitta vuosivertailuja ensilumitilanteista vuosien varrelta ;)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti