Retki äitiliinin ja siskon kanssa Teerivuoren laavulle 29.10

Ensinnä sydänlämpimät kiitokset kaikille blokiini kommentin jättäneille. Käyn kurkistelemassa blogejanne heti kun ehdin.
Mutta lähdetäänkös pikku retkelle. Edellisestä reppureisusta ehti kulua jo kymmenen päivää, joten kiireen vilkkaa täytyi kauniin päivän kunniaksi luontoon lähteä. Ajattelimme pikkusiskon kanssa ilahduttaa 91v äitiliiniä, hakemalla hänet myös mukaan.

Retkipaikkaa piti miettiä tarkkaan, sillä äitiliini ei enää kamalan pitkiä matkoja jaksa kävellä. Teerivuoren laavu on lähellä tietä, ja ympärillä on mukavat maastot, siispä sinne.

Ensiksi tallusteltiin ympäriinsä ja tehtiin vähäsen polttopuita. Siivoiltiin edellisten käviöiden roskia pois. Äitiliini päätti että tekee varpuluudan jotta saadaan lakastua roskat laavun ympäristöstä pois.
Niinpä hän tallusteli sauvojensa kanssa etsiskelemään sopivia oksia.

Luuta oli valmis tuosssa tuokiossa ja äitiliini koekäytti sitä sellasella vipinällä että kuvajakaan ei meinannut pysyä mukana.

Välillä keiteltiin kaffetta, paistettiin makkarat ja päälle nautittiin äitiliinin edellisenä iltana paistamia lättyjä. Lätyt lämmitettiin valurautapannulla ja olipa ne makosia.

Ruokailun jälkeen äitiliini kellahti hetkeksi lepäämään laavun penkille ja me siskon kanssa kuvailimme ympäristöä.
Kun aurinko alkoi mennä metsänreunan taakse ajelimme tyytyväisenä takaisin kotiin.

Savun tuoksuisia terveisiä ja mukavaa Pyhäinmiesten päivän jatkoa rakkaat lukijani.
Valokuvauksia blogissani kuvia retkeltä Kurjenkierroksen maisemiin Valokki-siskon kanssa.
Seuraava postaus tulee taas Björköbystä, jossa vietimme siskoissa kolme päivää ja kaksi yötä.
Nyt on taas reppu pullollaan kuvia ja kertomuksia.

Kommentit

 1. Kiitos mukavista retkitunnelmista :) Teitte varmasti äitiliinistänne onnellisen!!

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Jaana; Lämmin kiitos kommentistasi. Kyllä! äitiliini "hyrisi" tyytyväisyyttä kun veimme hänet kotiin. Äiti on koko elämänsä ollut ahkera luonnossa kulkija. Marjastaa ja sienestää mökillä vieläkin, tosin kävelymatkat eivät voi olla enää kovin pitkiä.

  VastaaPoista
 4. Voi meillä oli niin kiva reissu, ilahduttavaa oli katsella mamman onnellista pientä naamaa :) Minulta jäi aivan tämän retken kuvat väliin. Hyvä kun sinä laitoit. Ihanan koostiksen teit.

  VastaaPoista
 5. On lämmittävää lukea siitä, miten te sisarukset pidätte yhtä ja miten välitätte niin monin tavoin äityliinistänne. Todella harvinaista noin upea yhteen hiileen puhaltaminen, toisistaan välittäminen. Tuotatte myös kuvienne kautta kauneutta ja välittämistä meille muille. Kaunis kiitos, kumarrus ja pitsien heilautus. Tämän kuvasarjan upeus on käsinkosketeltavaa, niin monella eri tavalla...:)

  VastaaPoista
 6. Valokki:
  Mukava oli tuokin retkemme:)puhumattakaan tästä viimeisestä...

  Pitsit sekaisin:
  Kiitoksia kauniista sanoistasi. Me olemme ilmeisesti hitsaantuneet elämän melskeissä toisiimme lujin sitein. Vaikeina aikoina kannustamme ja parempina aikoina jaamme ilot keskenämme. Sydäntä lämmittää kovasti jos kuviemme välityksellä voimme jakaa iloa ja "hyvää" kanssakulkijoillemmekin.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti