Björköbyssä jälleen kuvailemassa ja retkeilemässä


Ihmeellisen sattuman johdosta meillä kolmella siskoksella oli muutama päivä vapaataa yhtäaikaa.
Päätin katsastaa josko saisin vuokrattua jonkin pienen mökin Björköbystä, sillä halusimme näyttää Porin siskolle tätä upeata aluetta.
Onni potkaisi ja sain Hannelelta varattua Svedjehamnista pienen kalastajamökin.
Mökki oli pieni ja vaatimaton, mutta aaah niin tunnelmaa ja ihanuutta täynnä, ettei mitään määrää.
Lämmin kiitos Hannele jos luet tätä.
Pääsimme perille noin neljän aikoihin, retuutimme ruuat, vaatteet, makuupussit ja kassillisen kynttilöitä sisälle. Mökissä ei ole sähköä joten sytyttelimme kynttilät ja teimme olomme mukavaksi.
 Ulkona vinkuin kova tuuli ja yöllä heräsimme siihen, kun tuuli paiskasi myrskylyhdyn säpäleiksi. Onneksi lyhdyssä ei ollut valkeaa.
Aamun valjettua ikkunasta näkyi tällainen maisema.
Tässä kuvia mökistä ja ympäristöstä.
Aamiaisen jälkeen lähdimme kiertämään Bodvattnet kierroksen. Se on vanhan kalasataman kautta kiertävä 3,8 km mittainen Bodvattnet runt-luontopolku.
 Alueella on paljon vanhoja idyllisiä kalastajien aittoja. 

Takaisin mökille syömään ja sitten kipaisimme näkötoriniin ottamaan iltaruskoa vastaan. Tuuli puhalsi niin ettei tarkennus meinannut obtiikassa pysyä kohdallaan.
Pimeässä tallustelimme takaisin, teimme iltapalaa ja nautimme lämpimät totit.
Tulihan siinä perustettua mm. orkesteri nimeltä KUMO (kummallisen musiikin orkesteri).
Siskot ovat innokkaita bohdran rummun soittajia ja Valoru soittelee huiluakin.
Illalla nukkumaan mennessä vielä tuulahteli pikkasen mutta yöllä tuuli tyyntyi kokonaan, ja nyt heräsin siihen kun oli niin äänetöntä ;)

Aamulla heti herättyämme, ennen aamiaista, kipaisimme kuvauslenkin sataman ympäri. Yöllä oli ollut aika viileätä koska laituri oli pienessä jäässä. Ilma oli kuulakas, eikä tuulesta tietoakaan vesi oli ihan rasvatyyni. Kalastajapaatit putputtelli aavalle, joutsenet pitivät utuisen lahdenpoukaman ruovikossa konserttiaan. Voiko aamu enää täydellisempi olla.


 Vihdoin tallustelimme aamupalalle, ja kun seuraavan kerran katsahdimme ulos oli maisema peittynyt utuun.
Siivoilimme tuvan, pakkailimme auton ja veimme avaimen omistajalleen, jonka jälkeen lähdimme päiväretkelle  Långgrundetin keittokatokselle.
Hieno utuinen retkipäivä tästäkin kehittyi, vaikka kovasti jännitin Valokki siskon jaksamista.
Hyvin hän jaksoi, kun pidimme tarpeeksi taukoja ja lepuuttelimme jalkoja.


Just ennen ihan pimeätä olimme autolla takaisin. Sumu oli todella sakeata koko pohjanmaalla.
Kuvia tuli napsittua parituhatta kappaletta, ekan karsinnan jälkeen jäljellä on tuhatseitsemänsataa... ja siitäkin määrästä vielä poistetaan, kunhan ehditään...
Valokuvauksia blogiin laitoin ensimmäisen postauksen isompia kuvia, ja tässä linkki toiseen postaukseen jossa jatko-osa kuvista :P.
Lisäksi ohessa linkki sisarien sivuille Valokin blogi ja Valorun blogi

Ihanaa viikon jatkoa hyvät blogiystäväni.

Tässä vielä linkki Kvarkenin sivulle kuva-albumiin, josta löytyy paljon kuvia ko alueelta.

Kommentit

 1. kiitos paljon ihan minäkin heräsin siihen hiljaisuuteen.. kaikki kuvat ovat ihania, mutta minulla on erityinen taipumus mieltyä sumuisiin ja utuisiin kuviin. Ihana yhteinen hetki teillä oli, kaunis muisto jokaiselle.

  VastaaPoista
 2. Hienoja kuvia! Upea paikka. Missä tämä on? Kun asun täällä Helsingin korvalla, kaukana Pohjanmaasta, kaikki mainitsemasi paikat ovat umpi tuntemattomia. Noissa maisemissa sieluni lepäisi.

  VastaaPoista
 3. Uskomattoman upeita kuvia ja mahtava paikka! Olen niin onnellinen teidän tätien puolesta, kun saitte noin hienon hetken viettää keskenänne! Täällä olisi yksi jäsen lisää siihen kumuun. Sormet sanoo nyt juuri hoosiannaa tinapillin soittamisesta...Sukuvika vissiin, kun pitää päästä musisoimaan tai rummuttelemaan ja periytynyt vielä omalle tyttärelleni sama tauti.

  VastaaPoista
 4. Hienot kuvat, wow. Syksy kaikessa harmaudessaan on kuitenkin niin herkkä ja kaunis. Ihana tää teidän porukka myös.

  VastaaPoista
 5. Taas tosi upeita kuvia.;)
  Katselin jo vuokrattavia mökkejä, ehkä yritän keväämmällä, jos vaikka saisin minäkin sisaruksia mukaan?

  VastaaPoista
 6. Valtavan ihanan postauksen olet jaksanut väsätä. Ihan uudelleen vietin kivat hetket kun luin ja katselin tätä. Kiitos vielä kivasta seurasta halauksia, olet rakas ja tärkeä minulle, kiitos että olet olemassa.

  VastaaPoista
 7. Johan on 'Kuva-Kavalkaadi'...!
  Katselin ihastuneena kuviesi korkeaa tasoa.
  Mainiot kokooma-kuvat.
  Hienoa kuvausta kaikkiaan...
  Terveisin...

  VastaaPoista
 8. Mahtavaa kuvasatoa! Ihanalta kuulostava retki, kyllä on varmasti vaikea karsia näin hienoista kuvista!

  VastaaPoista
 9. Tosi kaunista on! Ihania kuvia ja kollaaseja, mukava tunnelma välittyy niistä :)

  VastaaPoista
 10. Aivan ihana postaus kuvineen kaikineen. Mielenkiintoisen näköistä seutua missä olette olleet ja kollaasit hyvin suuniteltu. Ihana!

  VastaaPoista
 11. Kerran oun siellä kalasatamassa piipahtanu, ja heti heräs hinku pukata Nootti vesille...kiitos hienosta kuvasousta!

  VastaaPoista
 12. Koruton, kaunis maisema. Tunnelmat vaihtuivat ja kuvakoosteet kertoivat viehättävää tarinaa siskosten lämpimästä yhdessä olosta...:)

  VastaaPoista
 13. Uskomattoman kaunista! Kyllä tuollainen myöhäissyksyn retkikin voi olla onnistunut ja antoisa, varsinkin siskoseurassa:)

  VastaaPoista
 14. Upea kokoelma kuvia ja mukavasti kerrottu retki.

  VastaaPoista
 15. Mahtavat tunnelmalliset maisemat on teillä olleet ja muutenkin mukavaa :D Ihan parasta A-luokan syysretkeä! Ja todella onnistuneet sommittelu olet jälleen kerran saanut aikasiksi.

  VastaaPoista
 16. Kauniita ja jotenkin tutunoloisia kuvia, katsoin näitä jo aiemmin ja muka kommentoinkin, mutta en sitten kommentoinutkaan??? Olette kaikki siskokset kuvausihmeitä täynnä:) Valokkiahan minä aina ryntään katsomaan kun tulee hetki aikaa..

  VastaaPoista
 17. Lämmin kiitos teille kaikille rakkaat lukijani kommenteista. Tämä oli huippumukava reissu, ja kuvia katsellessa itsekkin voi elää sen uudelleen. Iloni on kaksinkertainen, jos myös te saitte kuvieni välityksellä tuokion syksyisiä merituulia ja sumuja luoksenne

  VastaaPoista
 18. Onpa hienoja kollaaseja taas. Nämä tuovat mieleen Björköbyssä käynnin jokin vuosi sitten. Nyt tekisi mieli taas käydä uudelleen siellä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti