Kuusamon Myllykoski, Kiutaköngäs ja Jyrävä 21-24.08


21.08.
Saimme herätä kauniiseen aamuun Juolukka mökissämme. Rauhallisesti noustiin ylös ja laiteltiin aamupalat ja eväät.  Sitten kamppeet reppuun ja  menoksi. Polun päähän päästiin ja kipiteltiin etiäppäin. Alkumatkaan jännitystä loi Niskakosken yli johtava riippusilta, pikkusiskolla kun on korkeanpaikan kammo. Mutta ylitys sujui hienosti, hän pysähtyi jopa valokuvaamaan matkalla. Ihailimme tyyntä Jyrävänjärven lahtea ja sitten rupeiskin kuulumaan jo kosken kumu, kun saavuimme Myllykoskelle. 
 Kuvailimme pitkään ja hartaasti kuohuja ja auringon kiloja alueella.
Välillä istuskeltiin rauhassa ja annettiin auringon ja koskenkumun helliä.   Keiteltiin kahvia ja paistettiin makkarat  ja sitten taas jatkettiin. 
 Illalla "oman järven" rannalla oli taas upea auringonlasku


Kotiin tullessa ja kuvia tarkastellessa huomasin, että olin toisessa kamerassa lykännyt vahingossa isoarvoksi 800 ja arvaatte että aika monet kuvat olivat rakeisia…


22.08.
Seuraava aamu valkeni jälleen aurinkoisena ja ihanana. Samat rauhalliset aamurutiinit ja sitten kimpsut ja kampsut autoon ja ajelu Kiutakönkäälle.
Kuvailimme taas koko päivän, välillä evästellen ja ruokkien rohkeita kuukkeleita.

Monia vaellusporukoita meni ohitse ja minulla polvivammaisella tuli niiiin ikävä vaeltamaan Muotkalle tai sinne jonnekkin.
Ehkäpä polvi saadaan kuntoon, että voisi taas palata yhden rakkaan harrastuksen pariin.
Takaisintullessa kävimme Käylässä kaupassa ja tankkaamassa auton. Sisarella meinasi niska mennä sijoiltaan kun piti yrittää ehtiä nähdä kaikki upeat maisemat ja järvet joita matkalla näkyy. 

23.08
Ihan samanlainen aamu kun edellisetkin ja  tänään matka Jyrävälle. Ajelimme läheiselle BaseCampin parkkipaikalle, kun pelkäsin että sisaren jalat eivät kestä koko matkan kipuamisia rapuissa.   
Aallokkokoski hurmasi ja tietenkin Jyrävä.


Kuukkeleita tietenkin pyöri ympärillä namipaloja kerjäämässä ja niitähän piti yrittää kuvata.


Jälleen kerran mökillä kuvasaallistani tarkastaessa huomasin että olin mokannut oikein kunnolla. Ilmeisesti oli käsitarkennusta laittaessani, sysännyt vakaajan pois käytöstä… ja molemissa kameroissani vielä!!!  Niinpä melkein kaikki kuvat on ihan tärähtäneitä.
Ilmeisesti olin niin täpinöissä kun olin saanut pikkusiskonkin näihin hienoihin maisemiin, etten muistanut edes rutiinitarkistuksia kameralleni tehdä ennen kuvaamista … No nyt taas muistan hetken.
24.08
Seuraavana päivänä ajelimme Kuusamoon Hannu Hautala keskukseen katsomaan hänen 70v näyttelyään, ja sen jälkeen oli tarkoitus kivuta Konttaiselle, mutta tulipahan niin äkänen sadekuuro jotta jätimme aikomukseksi.
Päivän sadekuurosta huolimatta illalla oli taas upea auringonlasku ja niinpä päätimme paistaa muurinpohjalättyjä maisemia ihaillessa.


 Seuraavana päivänä retkeilimme Päähkänäkalliolle, mutta siitä onkin pakko kirjoitta ihan oma postaus.

Upeaa viikonjatkoa ja sylintäydeltä kiitoksia edellisiin postauksiin kommentoineille.

Kommentit

 1. Olen aina miettinyt sitä, että olisi loistavaa jossain vaiheessa tulla kumiveneellä Aallokkokoski alas, ehkä joskus... Upeita, "postikortteja" reissulta ja täytyypä taas kerran todeta, että jos kohta maisemat ovat huikaisevat, niin on kyllä kameraa pitelevä käsikin taitava...:)

  VastaaPoista
 2. Hianoja maisemia. Sellaisia, jotka kertovat ihmiselle sen, mitä oikeasti on olla ihminen.

  VastaaPoista
 3. Herkkumaisemat ja -säät on ollut teillä :) Itekki just oman siskon kanssa sovin, että pyritään tekemään tuonne retki. Sopivasti laitoit esille kauniita houkutuskuviasi.

  VastaaPoista
 4. Kaunniisti olet kasannut *Kuusamon-Retken*...!
  Kuusamolaisena en osaa sanoa 'Mitä siitä enään puuttuisi...?'
  Kaikki kohdallaan....
  Hienoa - Onnittelen...!

  VastaaPoista
 5. Aivan hemmetin nättejä kuvia. Taas yksi syy lisää karistella kaupungin pölyt ja painua korpeen!

  VastaaPoista
 6. Upeita kuvia ja kiva kertomus. Löysin vasta blogisi joten taidampa vähän tutkailla matkojasi ja kertomuksiasi enemmänkin.

  VastaaPoista
 7. Pitsit sekaisin; Kyllä ne hurjat laskevat kumiveneillä tuota Kitkajokea, Myllykoski isolla vedellä pelottais kyllä aika lailla ;)Kiitos kannustavasta kommentistasi, ihanaa jos kuvat toivat viihdykettä.

  Isopeikko; Enpä voisi paremmin asiaa sanoa, kiteytit noissa maisemissa tunnelmat täydellisesti.

  Ruska; Meillä oli niin täydellinen lomaviikko kun olla voi. Ilmat, maisemat, seura, yms. Suosittelen lämpimästi

  Eko; Lämmin kiitos kannustuksestasi, se lämmittää kovasti. Kuusamo on sielunmaisemaa parhaimmillaan..

  Khap Parka; Kiitokset kommentistasi. Pöpelikössä on mukavaa ;)

  Anonyymi; Kiitos kommentistasi ja lämpimästi tervetuloa tutkailemaan.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti