Työreissuja ja suoreissuja

Vipinää riittää, niin että välillä harmittaa, kun olis mukava joskus rauhassa istua ja olla , kuunnellen kevätlintuja , omia ajatuksiaan ja lehtien ja ruohon kasvua.
Viimeviikolla oli parinpäivän työkeikka Helsingissä ja Porvoossakin piipahdin. Ajelimme L.J Runeberg nimisellä paatilla lähes kolme tuntia Helsingistä. Palaveerasimme työasioita, poissa työpaikalta, jotta saimme kunnolla syventyä asioihin, ilma turhia keskeytyksiä.
Muutamia kuvia näpsin, kun siirryimme ruokailupaikalle, kävellen. Porvoo oli kerrassaan hurmaava paikka, sinne olisi kiva palata oikein ajankanssa tutkimaan kaikkea upeutta.
Työpäivän päätteeksi kömmin hotelliin yöpymään ja voi mikä hurmaava yllätys minua odottikaan... Ihmettelinkin respan velmua ilmettä ja toivottelua, että toivottavasti tässä huoneessa nukuttaa hyvin...
Vau... kun astuin ovesta en meinannut uskoa silmiäni... piti tarkistaa varaus useita kertoja ja todeta, että kyllä varaus on ihan normihuoneesta, mutta tämä on saunallinen sviitti.
Nukkumisestahan ei meinannut tulla mitään, kun piti yrittää ehtiä istahtamaan joka sohvaan  ja tuoliin, saunomaan ja katselemaan näköalaa ikkunasta ....  Olin niin otettu ja hyvilläni tästä hotellin ylläristä.
Seuraavana päivänä työpaikalla odottikin taas  normi härdelli, kun muutaman päivän on poissa... no onneksi sai "tulipalot" sammuteltua.

Sunnuntaina pakkasin repuun eväät ja kameravehkeet ja suunnistin Paukanevan natura-alueelle
 
Reitti alkaa komealla lankku-higwaylla, mutta muuttuu normipitkoksiksi myöhemmin. Sopivin välimatkoin on levähdyspenkkejä ja mielenkiintoisia opastetauluja.  Viitat ovat selkeitä ja hyvin näkyvissä.
Reitin varrella on avosuota ja rämeikköä, suokukka kukkii vaaleanpunaisena. Matkalla tapasin kolme sisiliskoa ja yhden kyykäärmeen joka livisti kovaa vauhtia pitkoksilta läheiseen metsänsaarekkeeseen. Kapustarinta vihelteli haikeasti ja suo tuoksui muhevalle. Lintutornista näkee pitkälle  Seinäjoen korkeimmat talot ,Jouppiska ja veistorni näkyvät horisontissa.. 
Aurinko paahtoi kuumasti, mutta onneksi suolla tuuli sopivasti, joten ei ollut liian kuuma käveleskellä.
Välillä reitti puikahti metsän siimekseen ja neulaspolulle. Käki kukkui ja linnut sirkutteli iloisesti. Tallustelin hiljakseen Lehtosalon laavulle paistamaan makkaran ja napostelemaan eväitä. Muitakin ihmisiä oli kauniin ilman innostamana liikkeellä, mutta ei ruuhkaksi asti ollenkaan.
Paluumatkalla kävin Kyrönjoen Malkakoskella kurkistelemassa, millaiselta siellä näyttää näin keväällä.

Olipa hiukka erinäköistä kun maaliskuussa... josta kuva alla.

Tämän postauksen myötä ihanaa kevättä ja linnunlaulua toivottelen teille kaikille, rakkaat ystävät.


Kommentit

 1. No onpas ollut tosiaan vipinää, monenlaisia ja aivan erilaisia maisemia mahtuu noihin kuviin, kaunista kaikki. Ihana yllätys päästä tuollaiseen sviittiin, wau! Kauankohan muuten pitäisi istua, että kuulisi ruohon kasvavan... :) Hyvää kevään jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kauniisti kootusta matkapaketista.
  Monenlaista ja monenmoista nähtävää
  meille tarjosit, hyvien kuviesi välityksellä.
  Sinulle myös ihanaa kevättä!

  VastaaPoista
 3. Upeaa kuvasatoa ja hienosti taitettu sivulle. Tuo nuotio ja laavu polkuineen tuntuu niin kutsuvalta. Kulkijalla on jotakin omaa tässä maailmassa. Tuon kuvan avulla siinä laavulla voi viivähtää rauhallisen hetken ajan. Ja kiitoksia kaikista hienoista kuvista tässä kevään mittaan.

  VastaaPoista
 4. Hyvä viikokatsaus jonka kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.

  VastaaPoista
 5. Voi kuinka kiva kuvasarja, valtavasti on äksöniä ollut. Onneksi olet saanut vähän katsella kaunistakin kaiken kiireen keskellä. Porvooseen kyllä tehdään joku kerta kesäretki, eikös vain.

  VastaaPoista
 6. Olet hyvä kertomaan kuvilla kokonaisia tarinoita. Peikko on ihan ihmeissään noin monesta tarinasta.

  VastaaPoista
 7. Näitä luontokoosteita on niin hienoa katsella, joka kuvasta välittyy tunnelmia ja melkein tuoksujakin! Eikä kaupunkimaisemissakaan mitään vikaa oo.

  VastaaPoista
 8. Mahtava reissu, kiitos. Kivasti kuvat kollaasina, minä laittelen isoina ja niitä tulee sitten välillä liikaa katsottavaksi kerralla.
  Upea hotellihuone, voin kuvitella kuinka iloinen olit ylläristä.

  VastaaPoista
 9. Hienot kuvakoosteet, noita soita huokailen, aika isoa..

  noeijoo

  VastaaPoista

Lähetä kommentti