Makupaloja Kuusamosta

 
 Tässä illan lopulla laitan teille muutama kollaasin Kuusamon kuvista.
Kuusamon valokuvauskurssi oli jälleen tosi hyvä. Paavo Hamunen opettajamme on innostava ja sympaattinen (taisin tämän mainita jo edellisen kurssin jälkeen, mutta niin vain on =).
Hän pitää huolen oppilaistaan aina paleltuneista nenänpäistä varpaisiin.  Kuvauksessa eteen tulevista asioita hän jaksaa ystävällisesti toistaa niin monta kertaa, että tällanen jästipääkin oppii katsomaan histogrammia yms tärkeitä juttuja :)).  Taas tuli moneen mieltä askarruttaneeseen kuvanoton ongelmaan vastauksia.

Torstaina  aamulla ennen kuutta, kun lähdimme maastoon oli viellä hämärää ja pakkasta -32astetta. Riisitunturilla ei vielä ollut aurinko noussut, kun tallustimme jonossa tykkylumisten puiden välistä kohti tunturin huippuja.  Huipulla puraisi kylmä vihuri toden teolla, ja kiirehdin turhankin nopeasti nyppylän taakse, joten upea auringon halovalo jäi näkemättä.
Kiertelimme koko päivän tuntureilla ja välillä lämmittelimme ja evästelimme Riisitunturin autiotuvassa.
Illalla kuuden jälkeen olimme takaisin Oulangan tutkimusasemalla, jossa pidimme majaa.

Perjantaina oli pilvisempi päivä, kun vierailimme Myllykoskella. Itselläni meinasi flunssa yllättää todenteolla , joten heitin leikin hetkiseksi kesken.  Droppasin buranaa, kuumaa teetä ja kömmin pehkuihin, kun olin toistanut ko "latingin " rupesi  tuntumaan, että selvisin säikähdyksellä.

Lauantaina jälleen pilvinen päivä joten lähdimme Kiveskoskelle kuvaamaan koskikaroja (minun obiskoillani niistä ei saanut kun suttua....) ja  Konttaisen lähettyvillä kävimme kuvaamassa rohkeata kuukkelia.
Iltaisin oppitunneilla kävimme läpi valokuvauksen teoriaa ja Lightroom- kuvankäsittely/arkistointiohjelmaa.

Kiitos vielä näin blogin välityksellä (jos satutte tänne piipahtamaan) opettajalle ja hyvälle ryhmälle.

Kunhan ehdin penkomaan "kuvakasojani " tarkemmin, niin teen niistä tuonne Valokuvauksia-blogin puolelle  postauksen

Nyt olen kuvareppuani kaivellut ja muutamia tuloksia on katsottavana  Valokuvauksia blogissa.

Kommentit

 1. Uskomattoman upeita kuvia!! Luminen kuukkeli on hellyttävä, sitähän se on kyllä lumettomanakin aikana :-)

  VastaaPoista
 2. Tykkylumipuista on varmaankin 65 miljoonaa samanlaista kuvaa. Taito on siinä, että saa niistä erilaisia kuvia. Olet onnistunut hienosti!
  Myllykoski on omanlaisensa kovilla pakkasilla, mutta silti kuvistasi välittyy paikan tuttu fiilis. Hyviä kuvia, tauluainesta.

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia sait, aivan ihania! Kivaa, että onnistui noin hienosti. Olisi tuolla ollut niin kiva olla mukana, mutta ei tällä kunnolla ja vielä se influenssa kaatoi lopullisesti. Vieläkään en haista enkä maista mitään, kunto todella kehno. Piristää ihanasti, kun saa katsella näitä ihania kuvia :)

  VastaaPoista
 4. Pelottava on lumen valta. Ihan hirmuinen.

  VastaaPoista
 5. Jumalaisen kauniita kuvia lumen valtakunnasta, lumiset puut ovat kuin satuolentoja. Kuukkelikin kävi tervehtimässä, sai teiltä varmaan purtavaakin. Mielenkiinnolla jään odottelemaan kuvasatoasi.
  Aurinkoista maaliskuuta sinulle!

  VastaaPoista
 6. On se vaan ihmemaa talvellakin. Komeat kuvat olet taas ottanut, kuinkas muuten. Tuollaiselle kurssille olisi joskus mielenkiintoista osallistua.

  VastaaPoista
 7. Paleltaa kun ajattelenkin yli 30 asteen pakkasia, mutta kuvasato näyttää hyvältä. Toivottavasti se flunssakin paleltui siellä tunturissa. Odottelen innolla mitä löytyy kuvarepustasi.

  VastaaPoista
 8. Valtavan kauniita kuvia!!! Jäin niitä ihailemaan ja haaveilen joskus pääseväni kuvaamaan noita maisemia.

  VastaaPoista
 9. Niin kaunista, hienot kuvat, joista maisema ja valo välittyvät. Tuolla asuneena sykähdyttävät erityisesti.

  noeijoo

  VastaaPoista
 10. Oletpa vanginnut talven upeasti. Maisemat ovat tuttuja, mutta talvella en ole Karhunkierrosta köpötellyt, joten oli jo aika nähdä miltä maisemat näyttävät talven hankien alla.:)

  VastaaPoista
 11. Kävin jo katsomassa ne Riisitunturin kuvat, hienoja. Täältä löytyi tuo tietokin siihen uteluuni, joka koski sitä kurssia.
  Pidin tuosta kuukkelista, niin hellyttävän näköinen.

  VastaaPoista
 12. Hienoja kuvia olet käynyt taas ottamassa. Täälläpäin kuukkelit ovat jo turhankin kesyjä, tekevät syöksyjä laavulla ihmisten leipiin ja makkaroihin, jos ei pidä varaansa:) Mutta itsepähän ne ollaan siihen opetettu;) Hömötiaisistakin saisi hyviä kuvia, tulevat niin liki ja hakevat kädestä leivänpaloja:)
  Eipä vain taaskaan ole kulkenut kamera mukana...
  Mukavaa kevättalvea:)

  VastaaPoista
 13. Mahtavaa! Reissu oli siis monin tavoin antoisa ja onnistunut, vaikka flunssaa vastaan saitkin tapella. Ihania kuvia, ihania paikkoja. Mukava katsella hienoja kuvia paikoista, jotka myös omassa muistissa.

  Joku tuollainen valokuvauskurssi täytyy kyllä minunkin jossain välissä ohjelmaan vuoden parin sisällä - ehdottomasti.

  VastaaPoista
 14. Jumprahuti miten kylmiä ja ihania kuvia. Ihan kuin tuolla seisoisi jotain kuurakansaa, ihan vallan jäämaan asukkeja.

  VastaaPoista
 15. Nyt voi vain todeta, että Kuusamon talven kauneus on saatu ikuistettua, kuviisi ja tänne, upeita! Voi tuota kuuraista kuukkelia :)

  VastaaPoista
 16. Mags:
  Ama:
  Valokki:
  Isopeikko:
  Manteli:
  Irma;
  Seijamarjatta:
  TulentekijäTuikku:
  noeijoo;
  Pitsit sekaisin:
  Pehmytpiirto;
  Anonyymi;
  Ruska;
  Valoru;
  Anja;
  Ison iso kiitos teille jokaiselle kannustavista ja lämpimistä kommenteistanne. Reissu oli todellakin vaivan väärti ;) Nyt vain pitäisi ehtiä tonkia tuota kuvareppua, että näkisi mitä sieltä vielä kehtaisi esille laittaa.

  VastaaPoista
 17. Nyt vasta ennätin tutkimaan kuusamon kuviasi, ja kuten enteilinkin, ei tullut hukkareissua. Kerrassaan mahtavat on maisemat siellä! Voi himpsaus kun pääsis joskus paikan päälle ihailemaan. Tuommoinen kuvauskurssi olis kyllä paikallaan, varmaan antoisa? Saapi uusia ulottuvuuksia ja niksejä kuvaukseen.

  VastaaPoista
 18. Upeita kuvia jälleen, aivan mahtavia kerta kaikkiaan !!
  Hyvää kevättä sinulle.

  -Jaska

  VastaaPoista
 19. Nautin näistä kuvistasi. Ovat satumaisen kauniita talvenkuvauksia.
  Minä kävin toissapäivänä Riisitunturilla aikoen myös kuvata, mutta sää oli pilvinen ja pahasti tuulinen, kuvat typistyivät pariin harmaaseen otokseen.
  Täällä näen, miten kaunis paikka Riisitunturi on!

  VastaaPoista
 20. näitä maisemia ei ehkä tänä alkavan uuden vuoden aikana nähdä Suomessa.. viime talvi oli niin kylmä ja luminen, todella upeat kuvat. Näistä jokainen olisi hyvä postikorttikuvaksi, kuvia Suomen talvesta sarjaan. Jos joskus saisin järjestelmä kameran voisin osallistua tämmöiseen opetukseen. Hyvin kiinnostavaa. nykyisellä halvalla digikameralla ei ole paljon säätövaroja.ja kuvankäsittelystä ei ole hajuakaan. Uskon että on ollut mukava reissu sinulle tämä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti