Ensimmäinen lomaviikko Killinkoskella henkilövalokuvauskurssilla


 Ehkä jo mainitsinkin aiemmin että, aloitin lomani valokuvauskurssilla 27.07-01.08  Killinkoskella. 
Opiskelin henkilövalokuvausta Jussi Aallon ohjauksessa.. Kurssi oli erittäin intensiivinen ja antoisa.
Koin erinäisiä jännityksen ja järkytyksen tunteita kurssin aikana, kun meikäläistä jänishousua ravisteltiin todenteolla. Ekan järkytyksen koin, kun huomasin, että lähes kaikki osallistujat ovat melkein ammattitason kuvaajia ja toinen järkytys oli se, että jouduimme itse toimimaan malleina... tämä järkytys oli pahempi sillä olen aina yrittänyt pysyä kameren etsimen puoleisessa päässä koska inhoan olla kuvattavana. :)

Kaikenkaikkiaan molemmat järkytykset kääntyivät omaksi opiksi ja jo toisena päivänä ei tuntunut yhtään vaikealta killittää kameranlinssiin kuvattavana. Paljon kuvanneet kurssikaverit eivät olleet lainkaan koppavia tai kitsaita, neuvoja ja oppia sai roppakaupalla, kun uskalsi avata suunsa ja kysyä.

Seuraava jännityksen aihe oli,  kun opettaja patisti meidät kylälle kuvaaamaan siellä liikkuvia ihmisiä.  olipa jälleen kerran yksi kynnys joka ylittyi. Yllättävän mukavasti ihmiset lupautuivat kuvattavaksi, vaikkakin tilanne oli kuvaajallekkin niin jännittävä, että kaikki tunnilla opitut konstit ja kujeet meinasi unohtua...
Otin pois ekan kuvattavan valokuvan, kun ei minulla ole kirjallista lupaa... niin ettei vaan tule mitään sanomisia... :)

Kahtena muunakin päivänä kuvailimme ihmisiä markkina-alueella ja kylänraiteilla.

Opettaja keräsi töistämme diaesityksen nimeltään Elämää Killinkoskella joka esitettiin Killinkosken keräily-ja toripäivien aikana Kamerataivaan elokuvateatterissa..

Lomamuistelot jatkuvat....

Kommentit

 1. Ompa hyviä kuvia kaikki tyyni ja varsinkin tuo koira ja isäntä. =9) Valokuvauskurssi on varmaankin antoisa. Täytyy seurata kansalaisopiston esitteitä, olisiko sielä jotakin valokuvaamiseen liittyvää.

  VastaaPoista
 2. Sinähän olet henkilö kuvaajakin.
  Minulta ei taitaisi luonnistua vieraiden ihmisten kuvaaminen.

  VastaaPoista
 3. Todella hieno otos miehestä koira sylissään, siinä on jotain rauhallista ja sitä katsellessa tulee hyvälle mielelle.
  Näitä kuvia katsellessani toivoisin, että joskus meidänkin kansalaisopistoon tulisi joku kunnon valokuvauskurssi.

  VastaaPoista
 4. Oikein ihanaa, että kurssi oli antoisa. Pidän myös mies-koira kuvasta. Vallan upea! tausta kiva, kaverikin ihan mukavan näköinen.

  VastaaPoista
 5. Peikko aina ihailee kuvia, joissa syvyysterävyyttä on osattu käyttää luovasti. Kannattaa käydä kursseilla.

  VastaaPoista
 6. Mielenkiintoista. Ja kunniotettavaa. Kynnyksien ylittäminen on terveellistä.

  VastaaPoista
 7. Irene; Kiitoksia, kurssi oli monessa suhteessa antoisa, oppi laittamaan ittiään likohon ja huomas jottei siinä kuinkaan käy. Me kuvattiin koko kurssin ajan ihimisiä, mutten voi laittaa niitä näytille kun en hoksannu kysäästä lupaa.

  Pehmyt piirto; Kiitoksia, et arvaakkaan miten korkea oli kynnys,kun piti mennä kysymään ihan ventovierailta ihmisiltä jotta saanko ottaa kuvan. Lopuksi kun uskaltautui, niin sen jälkeen kyseli ihan työkseen :)

  Manteli; Pidin itsekkin tuosta kuvasta, parempi se olisi jos mies katsoisi vielä suoraan kameraan, mutta oli niin kuuma ja koira oli levoton, jotta hyvä kun sain edes yhten terävän kuvan :) ajattein itsekkin ruveta luurailemaan josko kansalaisopistolla järkättäisiin jotain vastaavaa.

  Valokki; Kiitos kommentistasi, et arvaakkaan miten monta pupua isonsiskon pöksyissä pyöri kurssin aikana.

  Isopeikko; Kiitokset kannustavasta kommentistasi

  irma; Oli todella mielenkiintoista, mutta välillä jännitti niin! Mutta kun uskaltautui niin jälkeenpäin oli upea olo :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti