Mökin kevät tunnelmia jatkokertomuksena osa 1.

Edellisen viikon työrupeaman vuoksi sain vapaaksi koko Helatorstai-viikon. Niinpä päätimme ihan extempore pakkailla keskiviikkona autoon mökkitarpeita ja ajella syntymäkotiin, joka on perikunnallamme kesämökkinä.
Keskiviikko 12.05.10

Ilma oli kaunis ja hiippailin kameran kanssa kurkkimaan, mitä kaikkea kuvattavaa maasta oli tullut esille.
Ei kovin paljoa viellä, mutta jotain sentään, leskenlehti oli nupullaan, poimulehden vauvalehdet olivat jo maanpinnalla, puiden silmut olivat pyöreitä ja valmiina avaamaan hiirenkorvansa. Valkovuokko oli nostanut jo muutamia lehtiä, mutta nuppuja ei vilä näkynyt.
Käki kukkuu ainakin neljällä eri suunnalla, mustarastaat ja laulurastaat laulavat kilvan punarinnan, pajulinnun, leppälinnun, kirjosiepon yms kanssa.

Joutsenpari on häipynyt järveltä samoin kun yksinäinenkin lintu. Ilmeisesti pesimäniemeen rakennettava mökkityömaa on häirinnyt ne tiehensä, harmittavaa kun tämä rauhallinen pikkulampikin pitää rakentaa joka rannaltaan..

Illalla päätimme kävellä naapurijärven niemeen odottelemaan auringonlaskua ja kiikaroimaan lintuja.
Näimme heinäsorsapariskunnan, sekä yksinäisen kuikan joka syötyään ja suittuaan itsensä, nukkui tyytyväisesti koko illan lahdella.  Kamerani obtiikka on vain ihan liian lyhyt lintukuvaukseen.

Tässä kuvaus assistentit ottavat rennosti auringonlaskun odottelun.Odotellessa kuvailin kaikenlaista pientä kivaa.

Dorrikin odotteli auringonlaskua.

Ihana auringonlasku saatiinkin.


jatkuu....

Kommentit

  1. Sammalkuva on kaunis. Olen monituisesti yrittänyt näitä sammalkuvia ottaa, mutta en vain onnistu saamaan mitään näin tarkkoja ja sävykkäitä.

    Dorri näytti nauttivan retkestä, on niin tyytyväisen näköinen.

    VastaaPoista
  2. Manteli; Kiitos kommentistasi. Nuo sammaleet ovat kimurantteja kuvattavia, tässä ne sattuivat olemaan niin samassa tasossa ja kukkimisvaiheessa että sain niistä ilta-aurinkokuvan. Dorri rakastaa retkeilyä koko lauman kanssa:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti