Maanantai mukava päivä Kyrönjokivarressa


Kello on jo yli puolenpäivän joten kiireesti kamerat, akut, reput, eväät, kahvipannu ja muut tuikitärkeät tykötarpeet kasaan ja autoon. Pikkusisko samanlaisen varustuksen kanssa mukaan ja matkaan... Oi makkarat unohtuivat..niinpä kurvaus lähimpään kauppaan. Mitään selvää päämäärää kohteesta jonne suuntaamme ei ollut, mutta Kyrönjoen varrelle oli tarkoitus ajella . Ajatuksissani lähdin ajamaan väärään suuntaan, mutta huomaamme että tuostahan menee myöskin silta yli joen, joten siitä mennään.
Silta onkin viehättävä ja kaikenlisäksi bongaamme laavun kuin tilauksesta, sillä aamupalasta on jo aikaa ja kaffetta täytyis saada. Siispä tämä retki aloitetiin kahlauksella lumihangen halki laavulle ja kahvittelulla.

Hekumoimme laavulla tulevan kesän kuvausreissuja, sillä tämä on kiva kuvauspaikka bongailla lintuja ja kukkasia.

Mitään paniikkia ja pakkoa ei tänään ole kuvailla, sää on harmaa, mutta taivaanrannassa oli lupaava valoviiru, joten saattaisi ehkä kirkastuakkin.  Nauroimme hervottomana pikkusiskolleni kun hänellä on runobuumi päällään ja kaikki asiat tulee riimimuodossa... jopa aviosiipan kanssa kiistelykin menee riimeittäin. =)

Laavulta jatkoimme Isonkyröön ja Kyrönsillalla seurailimme mm. sorsien elämää, kovasti oli jo kosintapuuhat menossa.Koskikarakin lennähti paikalle, mutta mun obiska on auttamattomasti lintukuvaukseen liian lyhyt.
Kuvailimme kuohuja ja jään kuvioita ja vielä poislähtiessämme saimme ihailla punatulkkuparin pesutapahtumaa, tuollaista en ole ennen eläissäni nähnyt. Vedessä oleva lintu istui pienllä oksalla ja pestä räpisteli oikein innolla, toinen oli vahdissa ylempänä. Valitettavasti kamerani  ei yltänyt niin pitkälle, että olisi tullut kunnolliset kuvat.

Ajelimme tästä Pelmankoskelle ja kuvailimme jälleen koskenkuohuja laskevan auringon valossa.

Kunnes patterit rupesi piiputtamaan niin kameroista kun naisistakin, joten kimpsut autoon ja kotia kohti.
Olipa kiva ja rentouttava päivä, jälleen kerran iso kiitoshalaus mukana kyykkineelle ja riimejä suitsuttaneelle "Valokki" -sisarelleni

Kommentit

  1. Kiitoksia sinulle myös, meillä oli mukavaa, tuli mukaan energiaa, iloa, sata kiloa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti