Kahden ja puolen päivän lomanen sisaren kanssa

Tiistai 23.03 Aamu valkeni ihanan aurinkoisena, joten ajattelin että nyt kuule nostappa tyttö sukset yms kimpsut ja kampsut autoon ja kurvaile katselemaan Kurjenkierroksen kevättä!  Tästä linkistä voit katsoa mitä luontoon.fi sivuilla kerrotaan alueesta ja tämän linkin takaa löytyy kartta .
Mietiskelin, että jaksaiskohan pikkusisko lähteä mukaan, vaikka on juuri aloitettu uusi reumalääke yms.... laitoin hänelle tekstarin ja ilokseni sain vastauksen KYLLÄ.  Otettiin varmuuden vuoksi umppari sukset kun ei ollut varmaa kantaisiko hanki.

Suunnattiin siskon mökin pihasta suoalueen poikki  kohti Pömpeliä

Pömpelin tulipaikalla keiteltiin paivän sopat ja päälle kahvit, istuskeltiin hetkinen ja vähän kuvailtiin hangen alta kurkistelevaa luontoa sekä auringon varjoja ja valoja hangella..
Jatkettiin hiihtelyä Kaijanlampien suuntaan. Alue on kesällä joutsenten, kurkien yms vesilintujen pesimäaluetta. Viehättäviä lampareita reunoillaan vantteria mäntykäkkäröitä ja keloja.


Iltapalalle hiihtelimme tuttuun niemen-nokkaan. ja pistimme taas retkikeittimen savuamaan. Makkarat olivat makoisat,  päälle nautittiin kahvia ja "kermaa".

Aurinko laskin nopeasti joten leiri kasaan, jos aiotaan ottaa auringonlaskusta kuvia ja vielä ennen yötä löytää takaisin mökkirantaan.

 


Tässä vaiheessa päätimme että menemme Astan mökille yöksi ja hiihtelemme vielä seuraavankin päivän, jos on näin kauniit ilmat.

Keskiviikko 24.03 Kylläpäs nukutti eilisen hiihtelyn päälle. Meni auringon nousukuvat ohi suun, mutta eipä se mitään. Hiihtelemme maalarinmaan lintutornille päiväkahveelle


Huh hellettä, aurinko paistoi ja tuli hiki, vaikka yritti kuinka hiljaa hiihtää. Alueella on todella mahtavat hankikantokelit ja olisi pärjännyt mainiosti pienemmilläkin suksilla.Päivä kului kun varkain ja niin päätimme hiihdellä rauhallisesti takaisin mökille ja mennä aikaisin nukkumaan jospa seuraavana päivänä heräisimme ajoissa aurinkoa vastaanottamaan.

Muutama jääpuikkokuva mökin räystäiltä.

Torstai 25.03 Huh kun oli hikinen ja levoton yö... Tupa oli lämmennyt vähän liiaksikin. Aamupuoleen saimme vasta oikeen kunnon unen. Silti heräsimme jo ennen kuutta ja huomasimme miten ihana punerrus taivaalla on... Joten äkkiä kampetta päälle, kamerat följyyn ja ulos.
 
Yöllä oli ollut pieni pakkanen joka oli kuorruttanut oksat ja korret. Nouseva aurinko punasi taivaanrannan upeasti.


Auringon tulipallo nousi vauhdilla maalaten maiseman  punallaan.

Kyllähän oli kaunista,ei meinattu malttaa mennä sisälle ollenkaan, mutta pakkanen rupesi nipistelemään jo sormenpäitä aikalailla ja kahvihammastakin pikkuisen porotti joten päätimme lähteä laittamaan aamupalaa.  Muutaman tunnin kuluttua aurinko meni pilveen ja alkoi satamaan lunta, joten onneksi olimme aikaisin liikkellä.

Oli tosi rentouttavaa olla ja liikkua raittiissa ilmassa,  nautiskella luonnosta täysin siemauksian ja parantaa maailmaa siskon kanssa.
Lämmin kiitoshalaus sisarelle mukanaolosta.

Kommentit

 1. Samoin kiitos sinulle seurasta! Oli taas niin kivaa, samat asiat kiinnostaa, naurattaa ja itkettää, ei tarvitse toisen juuri mitään sanoa kun jo tietää, melkein pään asennosta mitä toinen ajattelee. Olet rakas, ainutlaatuinen ja tärkeä ihminen! Harva ihminen omistaa yhtä uskollisen ja laajan sydämen siskoseni, mutta muista olla myös rakastava itseäsi kohtaan!

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia ja rauhaa, sitä huokuvat kuvasi. Hyvässä seurassa ja nokipannu kahveja särppiessä, eväitä nuotiolla syöden, mikä sen parempaa.
  Siskosten välistä ystävyyttä, joka ilmenee kauniisti ja välittyy kuvien myötä tänne asti.

  VastaaPoista
 3. Taidan toistaa itseäni kun taas huokailen näiden kuvien upeuden äärellä. Kiitos kun pääsin edes näin virtuaalisesti retkelle mukaan!

  VastaaPoista
 4. Valokki-pikkusiskuni. Noin se on, minua naurattaa kun katselen sinun valokuviasi ja omiani.... niistä välittyy se miten samanlailla näemme asioita ja maailmaa=) Kiitos myös lämpimistä ja ihanista sanoistasi.. itseään on vain niin vaikea välillä rakastaa..

  Pehmytpiirto: Mukavaa jos kuvista huokuu edes vähäsen sitä rauhaa ja lepposuutta, mitä tunsimme tuolla luonnon helmassa. Nuo hetket ovat niitä josta saan voimaa tarpoa tätä arkea.

  Hiutale; Kiitos, ihanaa jos kuvistani tulee hyvää mieltä, sitä toivokin niiden levittävän =) Tule retkeilemään niin usein kun ehdit =)

  VastaaPoista
 5. Valtavan upea reissu! Kuvineen, tunnelmineen, seurakin parasta mahdollista.
  Nautinnollista olla mukana tällä retkellä.
  Pikkusisko on minullakin, harrastuksemme ovat vain niin erilaiset, mutta yhteys on loistava välillämme.
  Minä olin tänään pitkällä luontoreissulla myös. Kantohankea ei ole lainkaan ja lähes metrin verran pehmeä lumi upottaa. Nautin kevättalvesta.

  VastaaPoista
 6. Tulin kyläilemään ja tykkäsin tästä sun "reissuraportista", oon oikein kateellinen kun sait pikkusiskosi noin kivalle retkelle ^^, mutta sillain sopivasti kateellinen, ei liikaa ^^.
  Tällätavalla kevätpäivistä saa paljon irti, jatkakaa samaan malliin!

  Kurkistin toiseenkin blogiisi, oot ottanut kauniita kuvia sinnekin.

  VastaaPoista
 7. Siis taas loksahti leukaluut auki kun katsoin noita kuvia, kun on niin upeita ettei riitä sanat kuvailemaan. Välittyy kyllä tuon retken tunnelma tänne asti kuvien kautta. Aivan ihana reissu.

  VastaaPoista
 8. aimarii: Mukavaa kun löysit blogiini ja vielä kivempaa jos retken tunnelmat välittyvät. Iloitaan ihanista siskoistamme ja nautitaan kevään auringosta :)

  tuuluska: tervetuloa, oikein mukavaa kun löysit tänne. Yritämme retkeillä aina kun on sopivasti vapaata molemmilla yhtäaikaa. Kaikkiin blogeihini saa kurkistella =) toisia päivittelen aktiivisemmin ja toisia, kun jaksan. Kevätauringon ihanaa valoa toivottelen.

  Sini
  Kiva kun kävit kurkistelemassa, ja ihanaa jos kuvia on kiva kattella ja tunnelma välittyy =)

  VastaaPoista
 9. Löysinpä tänne toisellekin blogillesi. On teillä ollut mahtava reissu. Varsinkin auringonnousukuvat ovat uskomattomia.

  Enpä osaa sanoa, mikset näe blogini kuvia. Jospa se on jokin tilapäinen häiriö. Voithan joskus kokeilla uudelleen.

  VastaaPoista
 10. Ihania kuvia! oikein alkaa harmittaa, etten ole jaksanut vetää itseäni luontoretkille kevättä haistelemaan. Pääsinpä edes näin kuvien välityksellä siitä nauttimaan.

  VastaaPoista
 11. U-P-E-I-T-A kuvia!
  Mieli ihan lepää kun katselee... :) :)

  VastaaPoista
 12. Irma; Kivaa kun löysit, tervetuloa =) Tämä on ns pääplogi mihin kirjottelem sellaista "sillisalaattia" eli mitä milloinkin on mielenpäällä ja menossa. Tuo reissu oli kyllä yksi tämän kevään kohokohdista ja sen voimin jaksaa taas vähän aikaa.
  Kokeilen vielä sitkeästi sivuillesi jospa kuvat aukeaisivat.

  Tuija: Ihanaa kun jätit kommenttia! Surku ettet ole ehtinyt luontoretkelle, tiedän mitä se merkitsee sinullekkin. Ihanaa jos meidän retkeltämme tuli edes pikkasen keväisen suon tuoksua sinne teillekkin. Voimia ja halauksia.

  Marika:
  Mukavaa kun löysit sivuilleni ja lämmin kiitos kehuista =) Mukavaa jos kuvistani välittyy hyvää mieltä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti