Kertokaahan onko nuo mun valokuvat liian tummia/vaaleita/räikeitä tms.

Hei haluaisin mielipiteesi noista valokuvistani, miltä ne näyttävät sinun näytölläsi.
Kun otan kuvan käsittelen sitä tietokoneella tarvittaessa seuraavasti..
säädän kontrastia  tummuutta/vaaleutta tarvittaessa,  ehkä rajausta tarkistan, suoristan jos tarve ja terävöitän jos on tarve. Näyttö jolla työskentelen ei ole kuvankäsittelyyn kalibroitu ja ulostuleva kuva voi muiden näytöillä olla silkkaa suttua... joten kertokaapa miltä näyttää oikeesti nämä otokset.

Kommentit

 1. Morjens!
  Hiukan tummia on kuvat, mutta eihän sitä synkästä saa valoisaa vaikka koittas. Kannattas kuvaa ottaessa kait säätää mahdollisimman oikeat arvot, jälkikäsittelyä helpottas varmaan. Kävin kurkkaamassa pikaisesti tuon kuvagallerian, ihan kelvollisia reissukuvia siellä.

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Suurkiitos kommentista... tuota tummuusasiaa olen vähän itsekkin epäillyt.

  Nuo kameran säätämisjutut on ihan totta, kun aina vain muistaisi toheltaessa...

  Kävin kurkkaamassi sinu kuviasi ja vau aivan huikean hienoja kuvia!

  piti poistaa yks oma kommentti kun tuli niin monta "kirotusvirettä" siihen =)

  VastaaPoista
 4. Ei kannata kovin suurta painoa antaa sille, mitä katsojat kuviesi sävyistä sanovat. Useimmat katsovat kuviasi kalibroimattomalta näytöltä.
  Olen omia kuviani katsonut noin kymmeneltä eri näytöltä. Osa kalibroituja, suurin osa ei. Jokaisessa kuvani ovat näyttäneet erilaiselta.

  Ennen, kun en vielä ollut kalibroinut näyttölaitetta luotin siihen, että jos ja kun tunnustettujen ammattilaisten kuvat näyttivät laitteellani hyviltä, ei omat kuvani, eikä näyttölaitteeni säädöt voineet olla täysin pielessä. Kuitenkin, kun vihdoin kalibroin näytön yllätyin. Käsipelin säädellen en esim. siihen harmaan tai valkoisen neutraaliuteen päässyt koskaan.

  Kuvasi ovat aavistuksen tummia minunkin näytölläni, mutta hyvin vähän. Ei auringonlasku/nousu-kuvissa tummaa päätä valoisaksi saakaan, kuin raiskaamalla kuva tietokoneella.
  Kuva myös näyttää ihan erilaiselta, kun katsot sitä erilaisilla taustoilla. Minua esim. häikäisee valkoinen pohja kuvan ympärillä. Tummahko harmaa tausta tuntuisi kuvan kannalta parhaalta, mutta se on vähän tylyhkö väri.

  Kuvasi ovat yhdellä sanalla sanottuna upeita! Jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
 5. Pena
  Kiitos kommentistasi. Tuo oli hyvä vinkki tutkia ammattilaisten töitä ja jos näyttävät hyvältä, ei omienkaan valotukset silloin ihan pitelessä ole. Tuosta tausta-asiasta olen samaa mielta hharmaa olisi hyvä neutraali tausta, mut picasaan sitä ei ilmeisesti saa, täytyy katsoa jos ottaisi käyttöön jonkun muun, yhtä helppokäyttöistä on vain vaikea löytää.

  VastaaPoista
 6. Nyt minunkin häikäisylle herkät silmäni lepäävät, kun vaihdoit harmaaseen taustaan. Laita kuitenkin oman mielesi mukaan, ja voihan harmaatakin hieman sävyttää.
  Harmaalla pohjalla kuvan eri värisävyt pääsevät oikeuksiinsa, ja on helpompi nähdä kuvan väritasapaino, kun tausta ei ole keikallaan mihinkään suuntaan.
  Kallis ei ole tuo halvin näytön säätölaitekkaan ohjelmistoineen. Satasen pintaan toimituksineen.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti