Fanny ja Jere saivat eilen sikaflunssa rokotuksen.

Olin tänään muutaman tunnin hoitamassa Fannya, kun Mika-isi kävi apteekissa ja kaupassa.
Fanny oli eilen puolelta päivin saanut sikaflunssapiikin ja yöllä oli noussut kova kuume. Mennessäni Fanny oli suhteellisen hyväkuntoinen, kuume oli vain 38,4. Tapansa mukaan tyttö pilpatteli ja kertoili kuinka täti oli pistänyt piikillä häntä polveen. Nyt siihen on laitettu laastari ja Fanny on vähän kipeä.

Makailtiin,  luettiin kirjoja ja leikittiin hiljaksiin uudella paloasemalla. Puolenpäivän jälkeen kuume rupesi taas nousemaan hurjaa vauhtia ja tyttö oli ihan punainen, puna nousi kaulalta kohti poskia. Välillä pikkuinen oli tosi voipunut  yritettiin kaikilla verukkeilla ja leikin avulla saada mehua juotettua ja onnistuttiinkin jonkinverran saamaan nestettä hänelle. Ainut hyvä paikka oli isin syli ja siinä pieni nuokkui.
Oli niin suru ja sydäntä raastava nähdä eläväinen "pulinamoottori" ihan hiljaisena ja voipuneena. Toivottavasti huomenna tilanne on jo parempi. Neuvolasta sanottiin, että jos jatkuu yli kolme päivää, ei ole rokotuksesta johtuvaa, vaan itse nöf nöf funssa.

Mieleen  tulee, että kuinkahan paljon tuo rokotus sitten viellä pahentaa olotilaa jos lapsella on jo sikaflunssa päällä!  Lääkäriin ei ole toivoakaan päästä neuvotaan vain että, antakaa kuumetta alentavaa ja nestettä.
No toivotaan että pikkunen on huomenna vetreemmässä kunnossa.

Myös Jere Petteri oli eilen saanu possupiikin, mutta onneksi hänelle ei ollut tullut mitään oireita.

Kommentit

 1. Toivottavasti Fannylla on olo jo parempi. Raskasta tuollainen.
  Meillä Saana sai rokotteen 16.11 ja seurauksena oli viikon ripuli. Pirteä on silti ollut.
  Meimillä ei ole ollut vielä mitään mutta itellä oli pieni mahatauti ja kuumeilu. Elämä hoikentaa ;)

  Raimo

  VastaaPoista
 2. Tänään Lauantain Fannylla on vasta ensimmäinen kuumeeton päivä. Nyt ei tarkkaan tiedetä oliko kyse rokotuksen aiheuttamasta kuumeesta vai itse viruksesta. No sitten jos minä sairastun niin kyse oli viruksesta =) Toivottavasti teilläkin voidaan jo paremmin.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti