Mökki laitettu talviteloilleen..


Ajeltiin Lauantaina miehen ja koirien kanssa kauhiaa haipakkaa Ähtäriin. Käytiin kaupassa hakemassa ruokaa ja  kukkakaupasta kanervia haudoille jonka jälkeen truuffootettiin mökille. Lämmitykset päälle ja kaffeepannu, silläaikaa  kun kahvi valmistui, haettiiin iso pussillinen kuusenhavuja. Sitten juotiin kaffeet ja minä lähdin kuusenoksien ja kanervien kera takaisin Ähtäriin.
Kellokanervat koristavat nyt mummun ja papan hautaa, isin ja veljen hautaa ja kummisedän, sekä kummitädin äidin ja veljen hautaa. Kummitäti on itse niin honossa kunnossa ettei kykene haudoille enää lähtemään. Kun haudat oli kunnossa ajeli takaisin mökille (24 km).
Erkki oli jo vetänyt laiturin maihin ja kaatanut veneen ja peitellyt sen yms. joten alettiin laittelee grilliin puita ja myrskylyhtyihin öljyä iltaa varten.


Koirien iltalenkin jälkeen grillailtiin ja tehtiin muutama kuuma kaakao. Nautittiin hiljaisuudesta ja tähtikirkkaasta taivaasta, jota neljänneskuu valaisi.
Ilma viileni tosissaan ja päälle kerättiin kaikki untuvatakit että tarettiin istuskella, nukkkumaan mennessä pakkasta oli -6 . Yöllä sitten heräilinkin viluun ja pukemaan lisää vaatetta, kun makuupussit oli unohtuneet kottiin. Onneksi  koirat (kaikki kolme ) tunki yöllä samaan sänkyyn, mikä oli lämmön kannalta mukavaa,  mutta tilan kannalta ei, kääntyminen oli melki mahdotonta,  joten aamulla oli olo kun rautakangella... kankee  =I
Silti heräsimme mitä kauneimpaan syksyiseen pakkasaamuun ja luonto oli  huurapojan jäljilta kuin sokerikuorrutettua ja järveenkin oli ilmestynyt melkein koko järven yli ulottuva ohjut jääpeite.


Kuvasin pöpelikössä niin etten meinannut aamupalalle muistaa mennä. Hieno päivä kaikenkaikkiaan.  Nyt voi pakkaset ja lumi tulla, mökki on kunnossa sen varalle.. vaikka siellä vielä pitkin syystalvea ja keväällä  vierailemmekin..Kotiin ajelimme illansuussa.

Kommentit

  1. No olipas teillä yö :) Mutta varmasti ihan kivat syksyiset mökkimuistot siitä jäi.

    VastaaPoista
  2. no oli ihan pikkasen "extriimiä" touhua oli =), mutta muistaapa seuraavalla kerralla tarkistaa, että makarit on mukana.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti