torstai 30. huhtikuuta 2015

Retkiä Posiolla talvilomalla.

Huhtikuu alkoi reissulla Posiolle.
Retekilimme Kirintövaaralla lumikengillä ja tavallisilla kengillä
Kävimme iltaretkellä paistamassa makkaraa huipun laavulla.


Riisitunturia kierrettiin samoilla systeemeillä parinakin eri kertana.
Ensimmäisellä reissulla oli väkeä kovasti liikkeellä olihan Pääsiäisen pyhät.
Mutta toisella reissulla jonka teimme lumikengillä  taipasimme vain muutamia kanssaretkeilijöitä. Ehkä kova tuuli oli vähentänyt tunturiin uskaltavia.


Korouomaan yritimme alkuviikosta, mutta nopeasti lämminnyt sää oli saanut tien niin sohjoiseksi, että tavallisella henkilöautolla ei ollut mitään asiaa lähteä 30 cm sulpukkaan seikkailemaan.

Tuttavani kautta sain tiedon siellä suunalla aurauksia tekevästä henkilöstä ja tälle henkilölle soitettuani sain tietää että hän oli juuri käynyt siellä auraamassa, joten seuraavana aamuana huristimme Korouomaan. 
Parkkipaikalle päästyämme paikalla oli jo siinä vaiheessa kaksi bussia ja niiden lastina Israelilaisia turisteja. Kuljettaja kertoi että kaksi bussia olisi vielä tulossa... Se siitä rauhallisesta retkestä..

Saukko-ojan upea putous oli lumen peitossa, ainoastaan pieni lirinä kuului lumen alta.
Rinne alas laavuille oli just niin jyrkkä kun muistinkin, mutta onneksi ei ollut liukas.

Turismoja oli laumoittain, jääkiipeilyäkin joku kokeili, mutta enimmäkseen laskettelivat haalarinpersuuksella alas  kivirinnettä (joka oli nyt lumessa).


Kävelimme ojan vartta eteenpäin ja sinne meteli ja melske jäi... Toisellakin jääputouksella oli väkeä, mutta olivat huomattavasti hiljaisemia, kun edellinen väki =)


  Palasimme hiukan takaisin päin ja löysimme mieluisan paikan ja siinä keittelimme taskuraketilla kahvit ja evästelimme. Ajattelimme että ehkä päivän kuluessa väki vähenee jotta saamme makkarat paistettua laavun nuotiopaikalla.
Aikanaan sitten palasimme laavuille sotku oli hirvittävä ja linja-autollinen väkeä oli vieläkin putouksella. Yritimme ehtiä paistamaan makkarat ennen heitä, mutta ei onnistuttu...Väki piiritti molemmat  laavut, lisäsivät puita meidän hyvälle hiillokselle niin runsaasti että nuotiossa oli metriset liekit...  Niinpä nielaisimme kylmät makkarat ja lähdimme kipuamaan autolle..
Lopuksi vielä pari kuvaa upeista jääputouksista.


Lisää huhtikuun retkiä tulossa seuraavassa posauksessa.
Ihania kevätretkiä hyvät lukijani

perjantai 3. huhtikuuta 2015


 Retkeiltiin Levanevan luonnonsuojelualueella Kurjenkierroksella. Lumet oli lähes sulaneet ja suokaan ei ollut enää kovin pitävässä jäässä.

 Jää oli tehnyt kivoja kuvioita suolampareisiin, mutta oli niin raakan kylmä tuuli, ettei kovin pitkään niitä pystynyt sihtailemaan, kun rupesi palelemaan, vaikka vaatteita oli päällä tosi paljon. Niinpä kiiruhdimme Maalarinmaan laavulle keittelemään lämmintä juotavaa.

 Tokko Maalarinmaan lintutornin laavulla tauolla.


Isännyys ja koirulit tallustelevat. Seuraava postaus tuleekin ihan toiselta suunnalta. Mukavaa huhtikuuta ystävät.