perjantai 1. helmikuuta 2013

Kaunis talvipäivän retki päättyi upeaan iltaruskoon


 20.01.2013 Kyrönjoella oli upeat sumut ja auringonpaiste, ja kuvasin  useilla koskilla
Ylempi kuva on Isonkyrön kirkonkoskelta jossa oli hienot aamusumut.
Vierailin samalla reissulla myös Ritalan koskella tai Myllykoskikohan se on nimeltään, sekä Hiirikoskella, Annalankoskella ja Kolkinkoskella. Välillä istuskelin repun päällä ja hörpin kaffetta ja nautiskelin eväitäni. Mikäs sitä oli istuskellessa, kun aurinko paistaa ja pakkasta on vain kuutisen astetta.

 Seuraavana päivänä 21.01.2013 pakkailimme reppuun taas eväitä ja lämmintä juomaa ja suuntasimme aamupäivällä tutulle Kyrönjoen Malkakoskelle, tällä kerralla pikkusiskokin ehti mukaan.

Mitä lähemmäs koskea tulimme sitä pilvisemmäksi ja sumuisemmaksi ilma muuttui.  Perille päästyämme oli ihan pilvistä. Kyrönjoen vesi oli korkealla ja aika likaisen näköistä, kaiketi juoksutusten vuoksi, eikä "pitsilakki" kivistä näkynyt jälkeäkään. Meillä oli vähän naama pitkänä, että mitäs nyt. Mutta sitten positiivisina likkoina kaiveltiin kamerat ja jalustat ulos. Puettiin vielä yksi kerros villavaatetta päälle ja tallusteltiin joen varteen.

 Eipä ehditty pitkäänkään siinä pyllyillä ja konttailla, kun sumun takaa rupesi aurinko kuultamaan, saaden maiseman upean väriseksi. Niinpä kamerat rupesivat laulamaan... utua ja kiviä yms löytyi kun lähemmin tutkimme rantoja.
 Vasta iltapäivän puolella myöhään rupesi tuntumaan, että hei me ei olla syöty mitään koko päivänä. Niinpä kaiveltiin eväät esille. Ruokatermoksesta lämmintä sosekeittoa, eväsleivät ja lopuksi termarista kaffetta naamariin.  Ja sitten tulikin kiire, kun huomasimme, että aurinko on laskemassa.
Intensiivisen parituntisen jälkeen tyytyväisyyttä hyristen keräilimme kamppeemme autoon ja aloitimme kotimatkan. Upea värileikki säilyi taivaalla kotiin asti, vaikka matkaa kertyy reilusti yli 50 kilometriä.
Tässä vielä yksi kuva auringon tulituksesta.
Eipä muuta kun upeata viikonloppua ja tulevaa viikko hyvät lukijat ja satunnaiset piipahtelijat.
Nautitaan ulkoilusta ja kevään odottelusta.