sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Hyvää Uutta Vuotta


Valokuvauksellista ja retkeilyrikasta Uutta Vuotta 2013
Ystävät !

tiistai 25. joulukuuta 2012

Mukavaa Joulunjatkoa ja Kaikkea hyvää uudelle vuodelle

 Aatonaaton ajelu kohti Ähtäriä. Kuvat on  napsittu auton ikkunasta, kun matkaa on melki kaksisataa kilometriä sitä keksii kaikenlaista viihdykettä... ja kun aurinkokin nousi kauniisti, niin sitähän oli pakko yrittää kuvata...

Jo vuosia on perinteeksi muodostunut kynttilöiden vienti omaisten ja kummisedän, sekä heidän omaistensa haudoille ja sieltä Lempitädin luokse. Imuroitiin lattiat ja silitettiin joululiinat ja tehtiin viimeinen joulusilaus. Keiteltiin kaffetta, muisteltiin jouluja vuosien takaa ja minä juoksin vielä viimeostoksilla kaupassakin. Tyytyväisenä täti jäi odottelemaan joulupukin vierailua.
Kovasti taas ovella kyseli, että koska tulen seuraavan kerran. 
Toivottavasti muistaa, kun sanoin että noin 3-viikon kuluttua.


Aattona vierailimme pikavisiitillä molempien äitiliinien sekä vanhimman poikamme Mikan luona ja siellähän Fanny ja Fiina odottivat kovasti joulupukkia. Ruuan jäkeen kaivattu vieras kuulemma tulisi. Tytöt lähettävät terveisiä kaikille tutuille. Valitettavasti kuva on tosi huonolaatunen kun nappasin sen kännykälläni.
Halausten jälkeen jatkoimme matkaa Sulvalle nuoremman pojan perheen kanssa aattoaterialle ja joulupukkia vastaanottamaan.


Markon luona väkeä oli kaikenkaikkiaan; seitsemän aikuista, kolme lasta ja seitsemän koiraa, omat koirat jätettiin kotiin..
Meillä oli oikein mukavaa, ruoka oli kerrassaan maittavaa ja juhlapöytä oli kauniisti katettu Marko ja Satu kera Tarun ja Teemun olivat touhunneet kovasti että ruoka olisi hyvää ja upeasti esille laitettu.

Jerelle ei meinannut ruoka maistua ja jo pari päivää on ollut känkkäränkkä kylässä... Nauratti ihan kun muistan Jeren isän pienenä poikana.. ei hänellekkään ruoka maittanut ja kilttinä oli kertakaikkiaan järkyttävän vaikea olla... Mutta niin kävi Jerelle, kuten isälleenkin aikanaan, että heti kun pukki tuli niin kaikki murheet oli pyyhkäisty pois.. lahjat jaettiin innolla ja sen jälkeen tuli se nälkäkin..

Näin vaikeaa se pukin odottaminen on, kun ei tiedä onko ollut tarpeeksi kiltti ja tuleeko se joulupukki ollenkaan ja onko tuossa pakettiläjässä Jerelle paketteja. Ei kertakaikkiaan tiennyt mitenpäin olisi ollut :)

Kuiskasin jo Jerelle että tietenkin pukki tulee ja Jere saa paljon lahjoja, kun on ollut reipas poika...
ja niinhän siinä kävi että pukki tuli ja sai apurikseen innokkaan pikkutontun.. ja pari pikkasen suurempaakin tonttua :)

Illalla ajelimme kotiin ja loppu ilta kului joululauluja kuunnellessa nojatuolin uumenissa.

Kiitokset Marko, Satu, Taru, Teemu ja Seppo, mukavasta jouluaatosta.
Tapanin päivänä meillä paapen kanssa on ilo saada molemmat pojat perheinee jouluaterialle.. sitä jäämme odottelemaan...

Tällainen postaus tälläkertaa...
Mukavaa joulunjatkoa ja  Onnea uudelle vuodelle  kaikki rakkaat lukijani !

maanantai 3. joulukuuta 2012

Lunta pikkasen, pakkasta ja tuulta Levalammen alueella.

Aivan aluksi SUURET kiitokset kaikille uskollisille lukijoilleni, ja kommentoijille. Olen pahoillani kun olen niin vähän ehtinyt tekemään näitä päivityksiä tänne blogiini,  on taas vähän liian haipakkaa elämässä.
 Rentoutukseksi vietimme Valokki-sisaren kanssa pari rauhallista päivää Levalammen mökillä. Pakkasta oli kymmenisen astetta ja aivan hirmunen tuuli. Mökissä oli miellyttävän lämmin kun olimme polttaneet muutaman pesällisen puita. Keittelimme glögiä ja maistelimme joulupipareita kynttilän valossa.

Mennessämme torstai-iltana lammen vesi oli vielä sulaa ja lainehti rantaan, mutta jo perjantai aamuna oli jäätä ulapalle asti ja loppukin vesi jäätyi perjantain ja lauantain aikana.

 Tuuli ja laineet olivat muodostaneet mielenkiintoisia jäämuodostelmia rannoille perjantaiksi. Harmiksemme ilma oli pilvinen ja sateen tuhruinen niin kuvistakin tuli harmaita.

Lauantaina oli tosi pimeä päivä, kun aurinko lymyili pilviverhon takana


Kuutakin yritimme perjantai- iltana kuvata, mutta tuuli oli niin kova, ettei  kameran tarkennus pysynyt paikallaan.
Kuu nousi isona keltaisena pallona, mutta livahti hetimiten pilven reunan taakse piiloon, jolloin mekin päätimme lähteä sisälle lämmittelemään.

Sunnuntaina olis paistanut komeasti aurinko eikä tuulikaan enää haitannut, mutta silloin olikin ihan muut jutut tärkeämpiä.
Nimittäin toiseksi nuorin lapsenlapseni Fiina täytti  3 vuotta.

Tänään maanantaina kävimme Valokki-sisaren kanssa laittamassa Äitiliinille jouluverhot, ja - liinat paikoilleen sekä kyntteliköt ja jouluenkelit ikkunoihin.
 Äitiliini 92v sanoi lähtiessämme, että minä jään nyt sitten tänne fiilistelemään... moikka :)
Meitä sisaren kanssa hymyilytti, kuinkahan moni yli ysikymppinen käyttää sanoja moikka ja fiilistellä.  Onneksi meillä on onni "omistaa" sellainen äitiliini.