tiistai 17. heinäkuuta 2012

Kesä kauneimmillaan sateista huolimatta

Lämmin kiitos ystävät kommenteistanne.
Aika kuluu kuin siivillä töiden ja meneillään olevan korujen väännön takia. Koruja teemme siksi että  Isonkyrön vanhanajan markkinoilla on jotain myytävääkin. Valokki sisko meidät sinne innoissaan ilmoitti aikanaan, ja nyt jännittää niin kovin, että mitenkähän "nysväystemme" tulokset otetaan vastaan.

Kuvaaminen on jäänyt suhteellisen vähäiselle, muutamalla pyöräilylenkillä olen kameroinenin käynyt ja Ähtärissä kummitädillä ja mökillä piipahdimme. Mökkireissulla oli satumainen onni kun ajelimme erästä järvenrantatietä. Järvellä uiskenteli 11 kuikan porukka Napsin hätäisesti muutamia kuvia, ennenkun kuikat sukeltelivat näkymättömiin...

Ohessa muutama kuvaterveinen Laihian rypsipeltojen laidalta, Ähtärin mökki- ja kuikkajärveltä.Suloista suvea rakkaat lukijat

perjantai 13. heinäkuuta 2012

Kristiinankaupunki hurmasi

Kristiinankaupunki todellakin hurmasi! Ihania pieniä kujia ja sopukoita, kukkia, kauniita portteja. Vanhat ovet ja ikkunalasit henkivät mennyttä aikaa. Jonkun talon aidassa luki v 1600 luvulta tontin omistajat.. historian havina oli läsnä joka nurkantakana.
Ihmiset olivat iloisia ja ystävällisiä, jokainen vastaantulija tervehti ja jäi mielellään juttusille. Saimme kutsun tulla tutustumaan porttien taakse pihapiiriin yms.. siis ihan uskomattoman ihanaa väkeäkin kaiken muun ihanuuden lisäksi.
Ohessa muutamia kollaaseja retkeltämme. Klikkaa kuvia niin saat ne suuremmaksi.

 Ulrika Eleonooran kirkko oli ensimmäinen maamerkki jonka näimme ajaessamme sisään kaupunkiin. Parkkeerasimme auton kirkon lähelle parkkipaikalle ja jalkauduimme tutkimusretkelle.

 Lukuisat kadunkulmat ja porttikongit saivat meidät vetämään henkeä ihastuksesta.


Ruusut, syreenit ja unikot ryöppysivät aitojen takaa kadunvarsiin huumaten tuoksullaan ohikulkevat.

Kissanpiiskaajankuja taitaa olla kuuluisin raitti Kristiinankaupungissa.

Löysimme myös myytävän ihanan talon joka olisi kun tehty meidän sisarusten tarpeisiin... Saas nähdä mitä tulevaisuus tuo... Laitetaanpas toivomusta aarrekarttaan :)

Leppoisaa ja rentoa kesän jatkoa blogi ystäväni ja suuri lämmin kiitoshalaus kommenteistanne edellisiin postauksiin.

sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Kotiseuturetkeilyä Korsnäs, Närpes, Kristiinankaupunki

Extempore päätimme Valokki-sisaren kanssa lähteä ajelemaan kauniin kesäpäivän kunniaksi. Reitiksi  valitsimme rantatien joka kulkee Vaasasta Maalahteen, Moikipäähän (jonka jätimme seuraavaan kertaan) Korsnäsiin ja Närpiöön.
 Moikipään (Molpen) jätimme väliin siksi että siellä  on katseltavaa kokonaiseksi päiväksi ja emme ikinä ehtisi Kristiinaan saman päivän aikana.
Tässä karttakuvaa Korsnäsistä
ja wikitietoa kunnasta

Ensimmäinen pysähdyspaikka oli Korsnäsin kirkko  ja sen lähellä oleva kotiseutumuseo. Museon pienet ihanat aitat ja muut rakennukset kiinnittivät huomiomme ja samassa huomasimme kauniin kirkon. Arkkitehti Carl Ludvig Engelin piirtämä puinen ristikirkko 1830-luvulta

Seuraavaksi jatkomme kohti Närpiötä mutta piti pysähtyä taas kun näkyi kaunista. Paikka taisi olla Herrström nimeltään. sietä on nuo alakuvassa (neljäs ja viides) näkyvät kala-aitat, venetalakset ja kalastajan museomökki ovat. Tuulimylly ja kalastukselle ja maataloudelle pystytetty muistomerkki (myllynkivet ja vanha ankkuri alakuvan oikeassa nurkassa) oli Ingelsbackenilla vai oliko se Kvarnbacken Harrströmissä,

Herrström oli allaolevan kalasataman nimi. Alue oli täynnä ihania vanhoja aittoja ja venetalaksia

 Alueella oli myös pieni museo, vanha kalastajan tupa sekä tarvikkeistoa sisällä.

 Tässä on vasemmalla verkon teko pukki ja verkkosukkula. paulat ja painot tehtiin tuohesta.

 Alakuvassa on tarvekaluja sisältä.

Ylämaan karja märehti silminnähden tyytyväisen ja onnellisen oloisena näissä upeissa maisemissa.
 Seuraavassa postauksessa saavummekin jo  iki-ihanaan Kristiinankaupunkiin.
Kristiinankaupunki olisi niin ihastuttava asuinpaikka. Yllätys yllätys löysimme sieltä ihan vapaan  ison talon jonne sopisi Valoru-sisko, Valokki-sisko äitiliini sekä minä peerheineen... ainakin noin teoriassa....kuvia talosta ja muustakin sitten seuraavassa postauksessa. 

Valokuvauksia blogiin puolelle laittelen reissukuvia vähän isompina.

 Nautitaan kesästä rakkaat ystävät toivoo Kaarnikka