Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on marraskuu, 2011.

Päiväkävelyllä auringon innoittamana

Kuva
Tänään paistoi pitkästä aikaa aurinko. Kävin kävelemässä aikamoisen lenkin ja kuvailin kaikkea etsimeen osuvaa.   Aurinko paistaa matalalta ja vain hetkisen, mutta pukee maiseman kultaan. Kuvailin matkanvarrella vanhoja surullisia autiotaloja. Omputkin ovat odottaneet ottajaansa joka ei ole saapunut.

  Tässä oli joskus jonkun koti, nyt on jäljellä enää kallellaan oleva leikkimökki, pari romulaatikkoa ja ruostunut heteka. Pihalehmus vartioi niitä uskollisesti.

Vanha meijeri ja -maantiesilta. Pelloilla viheriöi syysvilja.
Mukavaa viikonlopun jatkoa ystävät.

Björköbyssä jälleen kuvailemassa ja retkeilemässä

Kuva
Ihmeellisen sattuman johdosta meillä kolmella siskoksella oli muutama päivä vapaataa yhtäaikaa. Päätin katsastaa josko saisin vuokrattua jonkin pienen mökin Björköbystä, sillä halusimme näyttää Porin siskolle tätä upeata aluetta. Onni potkaisi ja sain Hannelelta varattua Svedjehamnista pienen kalastajamökin. Mökki oli pieni ja vaatimaton, mutta aaah niin tunnelmaa ja ihanuutta täynnä, ettei mitään määrää. Lämmin kiitos Hannele jos luet tätä. Pääsimme perille noin neljän aikoihin, retuutimme ruuat, vaatteet, makuupussit ja kassillisen kynttilöitä sisälle. Mökissä ei ole sähköä joten sytyttelimme kynttilät ja teimme olomme mukavaksi.  Ulkona vinkuin kova tuuli ja yöllä heräsimme siihen, kun tuuli paiskasi myrskylyhdyn säpäleiksi. Onneksi lyhdyssä ei ollut valkeaa. Aamun valjettua ikkunasta näkyi tällainen maisema. Tässä kuvia mökistä ja ympäristöstä. Aamiaisen jälkeen lähdimme kiertämään Bodvattnet kierroksen. Se on vanhan kalasataman kautta kiertävä 3,8 km mittainen Bodvattnet runt…

Retki äitiliinin ja siskon kanssa Teerivuoren laavulle 29.10

Kuva
Ensinnä sydänlämpimät kiitokset kaikille blokiini kommentin jättäneille. Käyn kurkistelemassa blogejanne heti kun ehdin. Mutta lähdetäänkös pikku retkelle. Edellisestä reppureisusta ehti kulua jo kymmenen päivää, joten kiireen vilkkaa täytyi kauniin päivän kunniaksi luontoon lähteä. Ajattelimme pikkusiskon kanssa ilahduttaa 91v äitiliiniä, hakemalla hänet myös mukaan.
Retkipaikkaa piti miettiä tarkkaan, sillä äitiliini ei enää kamalan pitkiä matkoja jaksa kävellä. Teerivuoren laavu on lähellä tietä, ja ympärillä on mukavat maastot, siispä sinne.
Ensiksi tallusteltiin ympäriinsä ja tehtiin vähäsen polttopuita. Siivoiltiin edellisten käviöiden roskia pois. Äitiliini päätti että tekee varpuluudan jotta saadaan lakastua roskat laavun ympäristöstä pois. Niinpä hän tallusteli sauvojensa kanssa etsiskelemään sopivia oksia.
Luuta oli valmis tuosssa tuokiossa ja äitiliini koekäytti sitä sellasella vipinällä että kuvajakaan ei meinannut pysyä mukana.
Välillä keiteltiin kaffetta, paistettiin ma…