Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on syyskuu, 2011.

Kuusamon Myllykoski, Kiutaköngäs ja Jyrävä 21-24.08

Kuva
21.08. Saimme herätä kauniiseen aamuun Juolukka mökissämme. Rauhallisesti noustiin ylös ja laiteltiin aamupalat ja eväät.  Sitten kamppeet reppuun ja  menoksi. Polun päähän päästiin ja kipiteltiin etiäppäin. Alkumatkaan jännitystä loi Niskakosken yli johtava riippusilta, pikkusiskolla kun on korkeanpaikan kammo. Mutta ylitys sujui hienosti, hän pysähtyi jopa valokuvaamaan matkalla. Ihailimme tyyntä Jyrävänjärven lahtea ja sitten rupeiskin kuulumaan jo kosken kumu, kun saavuimme Myllykoskelle. 
 Kuvailimme pitkään ja hartaasti kuohuja ja auringon kiloja alueella.
Välillä istuskeltiin rauhassa ja annettiin auringon ja koskenkumun helliä.   Keiteltiin kahvia ja paistettiin makkarat  ja sitten taas jatkettiin. 
 Illalla "oman järven" rannalla oli taas upea auringonlasku


Kotiin tullessa ja kuvia tarkastellessa huomasin, että olin toisessa kamerassa lykännyt vahingossa isoarvoksi 800 ja arvaatte että aika monet kuvat olivat rakeisia…

22.08. Seuraava aamu valkeni jälleen aurinkoisena ja i…

Lomalla Kuusamon Juumajärvellä, ensimmäinen ilta

Kuva
Aloitetaanpas alusta. Kuusamoon matkasimme Valokki-siskon kanssa 20.08, ja aamutuimiin lähdimme ajaahuristamaan.
Kalajoella tankkaus, niin auton kun meidän naistenkin :) Kuusamossa K-kaupassa ruokaostoksilla olimme noin neljän aikaa ja Juuman lomakylään saavuimme muistaakseni puoli kuusi.
Voi mikä aarre meitä odottikaan. Juuman lomakylän Juolukka oli täydellinen mökki. Vaikka vesi ei tulekkaan kraanasta ja on ulkovessa, se on ihan riittävää luksusta meille. Paikka on upea rauhaa rakastaville ihmisille, kaukana kaikesta melskeestä, omassa poukamassaan.  Heti sen jälkeen, kun olimme saaneet tavarat roudattua sisälle, hilppasimme kameroinemme katselemaan ympäristöä.  Alla ensiksi pari kuvaa rannasta mökin suuntaa. Kun nenä näyttää järvelle, oikeallekädelle on ylläoleva maisema ja vasemmalle allaoleva.   Alakuvassa meidän "biitsi"  lammen toiselta sivulta katsottuna.   Iltakävelymme aikana aurinko alkoi laskemaan ja taivaalla oli upeat pilvet.   Auringonlasku oli henkeäsalpaav…