keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Kuusamon Myllykoski, Kiutaköngäs ja Jyrävä 21-24.08


21.08.
Saimme herätä kauniiseen aamuun Juolukka mökissämme. Rauhallisesti noustiin ylös ja laiteltiin aamupalat ja eväät.  Sitten kamppeet reppuun ja  menoksi. Polun päähän päästiin ja kipiteltiin etiäppäin. Alkumatkaan jännitystä loi Niskakosken yli johtava riippusilta, pikkusiskolla kun on korkeanpaikan kammo. Mutta ylitys sujui hienosti, hän pysähtyi jopa valokuvaamaan matkalla. Ihailimme tyyntä Jyrävänjärven lahtea ja sitten rupeiskin kuulumaan jo kosken kumu, kun saavuimme Myllykoskelle. 
 Kuvailimme pitkään ja hartaasti kuohuja ja auringon kiloja alueella.
Välillä istuskeltiin rauhassa ja annettiin auringon ja koskenkumun helliä.   Keiteltiin kahvia ja paistettiin makkarat  ja sitten taas jatkettiin. 
 Illalla "oman järven" rannalla oli taas upea auringonlasku


Kotiin tullessa ja kuvia tarkastellessa huomasin, että olin toisessa kamerassa lykännyt vahingossa isoarvoksi 800 ja arvaatte että aika monet kuvat olivat rakeisia…


22.08.
Seuraava aamu valkeni jälleen aurinkoisena ja ihanana. Samat rauhalliset aamurutiinit ja sitten kimpsut ja kampsut autoon ja ajelu Kiutakönkäälle.
Kuvailimme taas koko päivän, välillä evästellen ja ruokkien rohkeita kuukkeleita.

Monia vaellusporukoita meni ohitse ja minulla polvivammaisella tuli niiiin ikävä vaeltamaan Muotkalle tai sinne jonnekkin.
Ehkäpä polvi saadaan kuntoon, että voisi taas palata yhden rakkaan harrastuksen pariin.
Takaisintullessa kävimme Käylässä kaupassa ja tankkaamassa auton. Sisarella meinasi niska mennä sijoiltaan kun piti yrittää ehtiä nähdä kaikki upeat maisemat ja järvet joita matkalla näkyy. 

23.08
Ihan samanlainen aamu kun edellisetkin ja  tänään matka Jyrävälle. Ajelimme läheiselle BaseCampin parkkipaikalle, kun pelkäsin että sisaren jalat eivät kestä koko matkan kipuamisia rapuissa.   
Aallokkokoski hurmasi ja tietenkin Jyrävä.


Kuukkeleita tietenkin pyöri ympärillä namipaloja kerjäämässä ja niitähän piti yrittää kuvata.


Jälleen kerran mökillä kuvasaallistani tarkastaessa huomasin että olin mokannut oikein kunnolla. Ilmeisesti oli käsitarkennusta laittaessani, sysännyt vakaajan pois käytöstä… ja molemissa kameroissani vielä!!!  Niinpä melkein kaikki kuvat on ihan tärähtäneitä.
Ilmeisesti olin niin täpinöissä kun olin saanut pikkusiskonkin näihin hienoihin maisemiin, etten muistanut edes rutiinitarkistuksia kameralleni tehdä ennen kuvaamista … No nyt taas muistan hetken.
24.08
Seuraavana päivänä ajelimme Kuusamoon Hannu Hautala keskukseen katsomaan hänen 70v näyttelyään, ja sen jälkeen oli tarkoitus kivuta Konttaiselle, mutta tulipahan niin äkänen sadekuuro jotta jätimme aikomukseksi.
Päivän sadekuurosta huolimatta illalla oli taas upea auringonlasku ja niinpä päätimme paistaa muurinpohjalättyjä maisemia ihaillessa.


 Seuraavana päivänä retkeilimme Päähkänäkalliolle, mutta siitä onkin pakko kirjoitta ihan oma postaus.

Upeaa viikonjatkoa ja sylintäydeltä kiitoksia edellisiin postauksiin kommentoineille.

maanantai 5. syyskuuta 2011

Lomalla Kuusamon Juumajärvellä, ensimmäinen ilta

Aloitetaanpas alusta.
Kuusamoon matkasimme Valokki-siskon kanssa 20.08, ja aamutuimiin lähdimme ajaahuristamaan.

Kalajoella tankkaus, niin auton kun meidän naistenkin :)
Kuusamossa K-kaupassa ruokaostoksilla olimme noin neljän aikaa ja Juuman lomakylään saavuimme muistaakseni puoli kuusi.

Voi mikä aarre meitä odottikaan. Juuman lomakylän Juolukka oli täydellinen mökki. Vaikka vesi ei tulekkaan kraanasta ja on ulkovessa, se on ihan riittävää luksusta meille. Paikka on upea rauhaa rakastaville ihmisille, kaukana kaikesta melskeestä, omassa poukamassaan. 
Heti sen jälkeen, kun olimme saaneet tavarat roudattua sisälle, hilppasimme kameroinemme katselemaan ympäristöä. 
Alla ensiksi pari kuvaa rannasta mökin suuntaa.
 
Kun nenä näyttää järvelle, oikeallekädelle on ylläoleva maisema ja vasemmalle allaoleva.
 
  Alakuvassa meidän "biitsi"  lammen toiselta sivulta katsottuna.
 
  Iltakävelymme aikana aurinko alkoi laskemaan ja taivaalla oli upeat pilvet.
  Auringonlasku oli henkeäsalpaavan kaunis.

 


 

 

  Aurinko laski metsän taakse mutta punerrus säilyi taivaalla pitkään. Ihailimme sitä terassilla  tulijaiskonjakkeja siemaillen. Lopulta pitkä päivä ja ajomatka rupesi unettamaan ja oli pakko siirtyä nukkumaan.

Olin ihan täpinässä, että mihis siskon veisin huomenissa... ja päätimme, että alotetaan varovasti ja käydään Myllykoskella kuohuja ihailemassa, siitä seuraavassa postauksessa.