keskiviikko 31. elokuuta 2011

Kesäloma oli ja meni


Lämmin kiitos edelliseen postaukseen kommentoijille, kävin kurkistelemassa kommenttinne ja laittelen pikaisesti muutaman rivin ja kuvan kesälomatapahtumista.
Kiiruut näyttävät jatkuvan viellä ainakin vähän aikaa. Loma meni todella nopeasti, mutta oli mukava ja antoisa.

Alkupäivinä retkeilimme Seitsemisessä kuten edellinen postaukseni kertoo.
Sen jälkeen muutama päivä kotona tavaroita pakkailemassa ja sitten kiiruhdin muuttamaan kummitätiä palvelutaloon vesivahinkoremontin alta.
Taas kotona muutama päivä ja seuraavaksi matkasimme kukin suunnaltamme Ähtärin  mökille siskoviikkoa viettämään.
Siskojen lisäksi paikalla oli tietenkin äitiliini ja pari aviosiippaa ja kolme koiruutta.
Nautimme kuutamo illoista, nuotiotulista ja kynttilöistä rannalla, saunoimme, grillailimme, välppäsimme valokuvien kanssa ja jutustelimme mukavia. Valokki ja Valoru soittelivat Bodhrán rumpujaan ja huilujaan... aah, mulla olis ihana videonpätkäkin mutten saa kuvaa ja ääntä menemään samassa tahdissa... tiedä mikä siinäkin on vikana ;(.

Äitiliini 91v kalasteli järvellä, poimi marjoja ja sieniä... Vaikka kuinka yritimme sanoa, että ota nyt rauhallisesti ja lepäile... niin ei aikaakaan kun mummuli mennä hyssytti sauvojen kera jo johonkin suuntaan. Sanoi, että on niin mukavaa ja mielenkiintoista tutkiä, että mitähän tuo ja tuon mättään takaa löytyy. Ymmärrän kyllä häntä ihan täysin, mutta silti vähän pelottaa kun on jo jotenkin niin hauras ja hengitys ja voimatkin on välillä tiukalla. Mutta en mistään hinnasta voisi hänelle sanoa ettei hän voi enää mennä..
Yhtenä päivänä karkasimme siskoissa Virroille, kävimme hurmoskierroksen Helmien Talossa.
Kaikilla oli erinäinen määrä ihanuuksia kun sieltä iltapuhteella takaisin mökille hurautimme.
Kiitoshalaukset siskoille Valorulle, Valokille,Seijamarjatalle ja äitiliinille kivoista hetkistä kanssanne.
Siskoviikko loppui Torstaina, kun oli kiiruhdettava pakkaamaan Kuusamon tavaroita.

 
Kuusamossa sitten vierähtikin todella mukava viikko.
Loppujen lopuksi reissu toteutui kahdestaan Valokki-siskon kanssa.
Retkeilimme hiljaksiin sisaren jaksamisen mukaan ja valokuvailimme  paljon, joimme nuotiopannukaffeja paistoimme makkaraa ja söimme eväitä.
 
 Killistelimme koskien kuohuja ja kuukkeleiden touhuja. Nauroimme itsellemme ja toisillemme vedet silmissä... ollaan me vaan semmonen "surinamuoripari" jotta oksat pois:).

Kuusamon viikosta laitan vielä ihan oman postauksen kunhan saan kuvat välpättyä. Elokuussa tuli otettua yli kolmetuhatta valokuvaa (enempikin jos diskatut lasketaan) tästäkin määrästä vielä diskataan kunhan ehdin niitä kunnolla tutkimaan.

Nyt on sitten jo muutama päivä töissä takana ja  heti viikonloppuna taas kruisailtava Ähtäriin kummitädin asioiden takia.

Mukavaa viikonloppua teille kaikille toivottelen jo nyt sillä olen taas sähköisten vempeleiden tavoittamattomissa ensiviikkoon.

maanantai 8. elokuuta 2011

Kesäisiä retkiä ja hetkiä.

Loman aloitus sujui suloisesti sisaren mökillä. Isäntäväki oli vieraisilla satakunnan suunnassa ja me saimme nautiskella heidän mökkinsä ihanuuksista. Jeppekin levyttäää onnellisena omassa punkassaan.


 Ylemmässä kuvassa Tokko-koissu vahtii, kun vastarannan suolle tuli miehiä tuomaan sorsille ruokaa.
 Alemmassa kuvassa Dorri-koira katselee huolissaan, kun perheen isähenkilö lähti veneellä katsastamaan katiskoja.

 

Saunoimme ja uimme pitkään ja hartaasti, jonka jälkeen grillailimme vähän ruokaa itsellemme. Minä kävin kuviailemassa rannassa.


Yöllä heräsin puoli kolme, ja vilkaisin ulos... vau mikä utu-auringon-nousu oli tulossa..sitä oli ihan pakko käydä kuvaamassa.
Kiitos sisarelle ja miehelleen rentouttavasta lomanalottajais mahdollisuudesta. 

Seuraavaksi reissasimme sisaren kanssa Tampereelle lääkäriä tapaamaan ja yhdistimme ko reissuun Seitsemisen miniretken.
Että oli mukavaa, aurinko laski hiljalleen ja huurahammajaiset hiippaili Kirkas-soljasen pinnalle. Kuikka äiti opetti poikaselleen elämän alkeita.


 

Seuraava aamu kului pitkälle kun ihailimme seitsemän aikuisen kuikan sukeltelua lammella. 
Harmittaa kun ei omista kunnollista objektiivia että olisi saanut kuvia.Päivällä laittelimme ruokaa Saari-Soljasen keittokatoksella ja tallustelimme hiljakseen pienen lenkin retkeilyreitillä.
 Iltapäivällä katsastimme Koveron lammen tulipaikan ja tutustuimme Koveron torppaan ja ulkorakennuksiin, sekä herttasiin lampaisiin.


Kato kun mulla on hienoo luomiväriä.
No hehhehe... sitä on kyllä vähän liikaa..
 
Aijaa otin pois sitte...


Yöksi ajellimme Koskuelle leirintäalueelle yöksi. Saimme viehättävän mökin ja saunankin saimme lämmittää... aah että oli makoisaa.
Valokuvauksia blogin puolelle tulee ajastettuna lisää valokuvia reissuiltani
Me lähdemme tekemään uusia retkiä. 
Upeita elokuun iltoja ja kuutamoita toivottelen teille hyvät lukijani.