sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Kuvaterveisiä

Ihan ensiksi oikein lämmin ja sydämellinen kiitos edellisen postauksen kommentoijille. Vastailen taas kommentteihinne ja kirjoittelen blogeihinne kunhan lomani alkaa. Viikko tässä vielä pitäisi sinnitellä.
Ensiksi yllä muutama kuva Suvilahden Ahvensaaresta, tai Kuparisaarikohan se olis nimeltään, tiedä häntä :)Seuraavat ylläolevat kuvat on viikko sitten lauantai aamulta, kun lähdin pyörälenkille jo kuuden aikaan aamulla. Koko yön oli satanut ja luonto oli täynnä kastepisaroita.Sunnuntailtapäivä kaffeilla ja porinatuokiolla sisaren mökillä ja sieltä yllä muutama kuva.
Alla  Perjantai-iltana ja Lauantaina Ähtärin mökkireissulla kameralle taltioituneita kuvatuksia.

 Eipä muuta kun mukavaa alkavaa viikkoa kaikki blogiystäväni.
Minulla on viimenen työviikko ennen lomaa, ja vähän stressaa miten tästä selviän :)

ps tein viimesyksyn Kuusamon reissun kuvista musiikillisen  esityksen tuonne
Vaelluksia ja retkiä luontoon blogiini

käy kurkkaamassa ja kerro mielipiteesi :)

ps.ps... korjasin tuolla blogissa olevaa linkkiä, nyt pitäisi pyöriä.

Alareunasta voi valita "resoluution" painamalla pienestä kolmiosta. Näyttää  normisti 480 ja jos isontaan F11 kokoruudun kokoiseksi, kuvat menevät tosi rakeisiksi, mutta jos valitsee esim 720 näyttävät vähän paremmilta, joskin työkoneella olivat tummia ja aika pehmeitä :(

tiistai 12. heinäkuuta 2011

Ruokatunti lenkkeilyä ja pyöräilyä

Kesä  se vallan yrittäää sujahtaa ohitse työnmerkeissä, mutta onneksi muistin taas ne talven mukavat ruokatunti kävelyt kameran keralla.
Nyt tein itselleni ison salaatin ja eväsleivät mukaani. Ajaa hujautin rantaa lähinnä olevalle parkkikselle ja siitä käveleskelin rantsuun.
 Söin eväät suurella nautinnolla, katselin auringon ja tuulen kuvioita merenlahdella ja kalatiiran kalastuskuvioita..

Ruokailun jälkeen kävelin pienen lenkin kameran kanssa, ja sitten  pitikin jo kiiruhtaa kovalla vauhdilla takaisin työpöydän ääreen. Mutta kyllähän piristi.
Tämän saman ruokatunti kuvion toistin kahtena päivänä viimeviikolla

Viikonloppu kului taas johonkin... ei mitään järkevää tullut tehtyä, pyykkiä ja oleilua. Markon luona Jere-poikaa kävimme tervehtimässä. Sunnuntaina iltasella sain itseäni niskasta kiini ja kävin ajelemassa pyörällä pitkän lenkin. Pysähtelin välillä ja kuvailin viljapeltoja ja näitä putkiloita... mitä lie ovat...

Valoa, iloa ja lämpöä viikkoosi.

perjantai 1. heinäkuuta 2011

Rytölän emätinä ja muina-naisna Juhannuksena

Kuten edellisessä postauksessani kerroin, me emme ole koskaan luopuneet itsemme viihdyttämisestä leikkien ja hassutellen. Tänäkin juhannuksena pystytettiin "humpuukiteltta" sade ja sääskisuojaksi. Valoru-sisko Valokki-siskon avustamana koristelivat katoksen  juhannusjuha kuntoon.

Pikkusiskot pukeutuivat Valoru sisaren tekemiin asuihin ja siitä tarinat alkoivatkin elämään.
 

 Nähtiin ennustaja joka ketoi  kristallipalloa tutkien, mitä se tulevaisuus toisi tullessaan.
 ja soittaja-naisia  jotka musisoivat rummuilla, huiluilla ja tamburiineilla.

...ja sitten estraadille plemahtivatkin nämä Rytölän talon emännät... joille taas tänäkin juhannuksena tuli riita siitä, kumman vihta on parempi ja pitääkö se tehdä rauduskoivusta vai hieskoivusta....


No onneksi sopivat riitansa ja lopuksi jaettiin yrttitietoutta sulassa sovussa..  nämä tais olla lemmennostatus yrttejä... vai liekö pukamanpoistoon tarkoitettuja ...  loitsutkin tehdään tarvittaessa.

Kupparikin koputteli yrttiensä ja sarviensa kanssa saunan klasiin jotta jokos sitä sais tulla joko ruppi on tarpeeksi lämpöönen.

Vai liekkö tuo kupattava on  pyörtynyt jo jännityksestä lauteelle

Vihtantekijältä kastuivat pieksut kasteisella nurmikolla.


Salaisuudet ja toiveet käytiin kuiskimassa pihan pyhälle pihlajalle, kuten kautta aikojen on tehty.


Ja lopuksi katseltiin keskiyön auringonlaskua kotirannassa.

Tarinoiden "näyttelijöinä" toimivat rakkaat pikkusiskoni Valokki ja Valoru  ja kuvia räpsi minun lisäkseni rakas isosisko Seijamarjatta... uskon, että hänenkin blogiinsa saattaa jotain juhannus hassua ilmaantua...

Tämän postauksen myötä toivotan rentouttavaa ja kesäistä viikonloppua.