sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Mökki terveisiä

 

 Perjantaina töiden jälkeen ajelin mökille. Sataa ripsutteli kuuroja koko illan. Lauantaina kävin laittamassa kukkaset taas hautausmaalle ja samalla kävin kummitädin kanssa suunnittelemassa tulevia syttäreitään.
Paljoa ei kuvata ehtinyt kun sadekuuroja meni jatkuvasti. Aina kun olin saanut kameran asennettua hyvään kohtaan niin tuli hirmunen tuulenpuuska ja sade. Ei auttanut kun koota vehkeet pikapikaa sateensuojaan.
Kuvat taitavat olla aika tummia? 
Ihanaa vihreyttä pursuavaa ja kasvunvoimaa täynnäolevaa viikkoa toivottelen.

maanantai 23. toukokuuta 2011

Työreissuja ja suoreissuja

Vipinää riittää, niin että välillä harmittaa, kun olis mukava joskus rauhassa istua ja olla , kuunnellen kevätlintuja , omia ajatuksiaan ja lehtien ja ruohon kasvua.
Viimeviikolla oli parinpäivän työkeikka Helsingissä ja Porvoossakin piipahdin. Ajelimme L.J Runeberg nimisellä paatilla lähes kolme tuntia Helsingistä. Palaveerasimme työasioita, poissa työpaikalta, jotta saimme kunnolla syventyä asioihin, ilma turhia keskeytyksiä.
Muutamia kuvia näpsin, kun siirryimme ruokailupaikalle, kävellen. Porvoo oli kerrassaan hurmaava paikka, sinne olisi kiva palata oikein ajankanssa tutkimaan kaikkea upeutta.
Työpäivän päätteeksi kömmin hotelliin yöpymään ja voi mikä hurmaava yllätys minua odottikaan... Ihmettelinkin respan velmua ilmettä ja toivottelua, että toivottavasti tässä huoneessa nukuttaa hyvin...
Vau... kun astuin ovesta en meinannut uskoa silmiäni... piti tarkistaa varaus useita kertoja ja todeta, että kyllä varaus on ihan normihuoneesta, mutta tämä on saunallinen sviitti.
Nukkumisestahan ei meinannut tulla mitään, kun piti yrittää ehtiä istahtamaan joka sohvaan  ja tuoliin, saunomaan ja katselemaan näköalaa ikkunasta ....  Olin niin otettu ja hyvilläni tästä hotellin ylläristä.
Seuraavana päivänä työpaikalla odottikin taas  normi härdelli, kun muutaman päivän on poissa... no onneksi sai "tulipalot" sammuteltua.

Sunnuntaina pakkasin repuun eväät ja kameravehkeet ja suunnistin Paukanevan natura-alueelle
 
Reitti alkaa komealla lankku-higwaylla, mutta muuttuu normipitkoksiksi myöhemmin. Sopivin välimatkoin on levähdyspenkkejä ja mielenkiintoisia opastetauluja.  Viitat ovat selkeitä ja hyvin näkyvissä.
Reitin varrella on avosuota ja rämeikköä, suokukka kukkii vaaleanpunaisena. Matkalla tapasin kolme sisiliskoa ja yhden kyykäärmeen joka livisti kovaa vauhtia pitkoksilta läheiseen metsänsaarekkeeseen. Kapustarinta vihelteli haikeasti ja suo tuoksui muhevalle. Lintutornista näkee pitkälle  Seinäjoen korkeimmat talot ,Jouppiska ja veistorni näkyvät horisontissa.. 
Aurinko paahtoi kuumasti, mutta onneksi suolla tuuli sopivasti, joten ei ollut liian kuuma käveleskellä.
Välillä reitti puikahti metsän siimekseen ja neulaspolulle. Käki kukkui ja linnut sirkutteli iloisesti. Tallustelin hiljakseen Lehtosalon laavulle paistamaan makkaran ja napostelemaan eväitä. Muitakin ihmisiä oli kauniin ilman innostamana liikkeellä, mutta ei ruuhkaksi asti ollenkaan.
Paluumatkalla kävin Kyrönjoen Malkakoskella kurkistelemassa, millaiselta siellä näyttää näin keväällä.

Olipa hiukka erinäköistä kun maaliskuussa... josta kuva alla.

Tämän postauksen myötä ihanaa kevättä ja linnunlaulua toivottelen teille kaikille, rakkaat ystävät.


sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Sunnuntainpäivän postaus edellisten viikkojen tapahtumista

Taas on aika kulunut vikkelästi. 
Näsiä kukkii
Helikohäätö on loppu ja nyt vain toivotaan, että tehosi. Kontrolli kokeet otetaan myöhemmin. Olo ainakin on paljon parempi, joskin aika väsynyt viellä. Ylävatsan ultrassa ei ollut mitään kauhean vakavaa, muutamia kystia jne. eli kaikki kunnossa ainakin juur nyt. Eläkepaperit on menneet esimieheltäkin eteenpäin, nyt vain odotellaan päätöksiä. Minulla on nykyään tosi sympaattinen  ja ymmärtäväinen esimies, jonka kanssa on helppo keskustella. Siksi olo on ja helpottunut, kun ei tarvtse hänen taholtaa odottaa mitään stressaavia asioita.

Mitäs onkaan tapahtunut sitten viime postauksen...

Yhtenä iltana tallustelin ihan hiljakseen Kurjenkierroksella suon kevättä katelemassa siitä ylläolevat kuvat. 
Kurjenkierroksen pitkokset
Eihän Kurjenierros ole mitään ilman kurkija.

Tupasvilla oli jo melkein kukkinut.

Vaivaiskoivukin kukkiiOllaan käyty mm.Valokki-siskon kanssa yhtenä iltana Kyrönjoen varrella istuskelemassa,
Heijastuksia Kyrönjoessa.

Auringonkiloa kivenkulmalla.

Varjossa vanhalla hautausmaalla.

Näätkös tässä kuvassa virranhengen.

Tässä kait sen hengen vaimo..

Puutarhakarkulainen Pelmaankoskella.

Kyrönjokimaisemaa.
Auringonkiloa vedessä.
Yksi työpäivä kului työhön liittyvällä kurssilla Sulvalla ja lounastauolla piipahdimme kävelylenkillä Stundarsin alueella.
Täällä istuimme palaverissa koko Torstaipäivän

Stundarsin kotiseutumuseon rakennuksia.


Jos päreet uhkaa palaa, täältä löytyys varapäreitä :)

Aluella oli taiteilijan näyttely ja tämän kuvan otin ihan Isopikkoa varten, katoppa mitä kettukangasta...

Alueen upeat harmaat rakennukset.
Lauantaina ja sunnuntaina en kameraan koskenutkaan, vaan rapsuttelin vähän haravalla pihalla ja kaivelin viimekesäsiä kukkapurkkeja, kova talvi oli vienyt kaikki kasvit joten uusia on hankittava.

Anteeksi, taas tästä tuli hurjan pitkä postaus, mutta seuraavaan postaukseen saattaakin mennä jälleen aikaa. 
Ihanaa kevätviikkoa kaikille
Halauksinsunnuntai 8. toukokuuta 2011

maanantai 2. toukokuuta 2011