maanantai 28. helmikuuta 2011

Makupaloja Kuusamosta

 
 Tässä illan lopulla laitan teille muutama kollaasin Kuusamon kuvista.
Kuusamon valokuvauskurssi oli jälleen tosi hyvä. Paavo Hamunen opettajamme on innostava ja sympaattinen (taisin tämän mainita jo edellisen kurssin jälkeen, mutta niin vain on =).
Hän pitää huolen oppilaistaan aina paleltuneista nenänpäistä varpaisiin.  Kuvauksessa eteen tulevista asioita hän jaksaa ystävällisesti toistaa niin monta kertaa, että tällanen jästipääkin oppii katsomaan histogrammia yms tärkeitä juttuja :)).  Taas tuli moneen mieltä askarruttaneeseen kuvanoton ongelmaan vastauksia.

Torstaina  aamulla ennen kuutta, kun lähdimme maastoon oli viellä hämärää ja pakkasta -32astetta. Riisitunturilla ei vielä ollut aurinko noussut, kun tallustimme jonossa tykkylumisten puiden välistä kohti tunturin huippuja.  Huipulla puraisi kylmä vihuri toden teolla, ja kiirehdin turhankin nopeasti nyppylän taakse, joten upea auringon halovalo jäi näkemättä.
Kiertelimme koko päivän tuntureilla ja välillä lämmittelimme ja evästelimme Riisitunturin autiotuvassa.
Illalla kuuden jälkeen olimme takaisin Oulangan tutkimusasemalla, jossa pidimme majaa.

Perjantaina oli pilvisempi päivä, kun vierailimme Myllykoskella. Itselläni meinasi flunssa yllättää todenteolla , joten heitin leikin hetkiseksi kesken.  Droppasin buranaa, kuumaa teetä ja kömmin pehkuihin, kun olin toistanut ko "latingin " rupesi  tuntumaan, että selvisin säikähdyksellä.

Lauantaina jälleen pilvinen päivä joten lähdimme Kiveskoskelle kuvaamaan koskikaroja (minun obiskoillani niistä ei saanut kun suttua....) ja  Konttaisen lähettyvillä kävimme kuvaamassa rohkeata kuukkelia.
Iltaisin oppitunneilla kävimme läpi valokuvauksen teoriaa ja Lightroom- kuvankäsittely/arkistointiohjelmaa.

Kiitos vielä näin blogin välityksellä (jos satutte tänne piipahtamaan) opettajalle ja hyvälle ryhmälle.

Kunhan ehdin penkomaan "kuvakasojani " tarkemmin, niin teen niistä tuonne Valokuvauksia-blogin puolelle  postauksen

Nyt olen kuvareppuani kaivellut ja muutamia tuloksia on katsottavana  Valokuvauksia blogissa.

maanantai 21. helmikuuta 2011

Kuusamo kutsuu


Olisin halunnut kirjoittaa jotain kaunista ja kannustavaa sanottavaa tälle viikolle, mutta taas on "takki" niin tyhjä, ettei tule ku tönkkötekstiä :)


Pakkaus/pyykkisulkeisia vietin koko viikonlopun, sillä olen lähdössä kolmeksi päiväksi Kuusamoon kuvaamaan.
Kaikenlaista hankaluutta on ollut ja asiat vastustaneet mutta toivottavasti reissu menee sujuvasti, enkä esim jäädy seidaksi Oulangan kanjonin laidalle tai putoa jyrkänteeltä :-o
Eilen vielä säätietoja kurkkiessa näytti lähes kolmenkymmenen pakkasia tuolle ajalle, mutta nyt näyttääpi pikkasen lauhemmalta ja pilviseltä.......
Aurinkoa toivoisin kovasti, sillä lumisateessa ei ole kiva kuvailla..... mut odotellaan ja katsotaan mitä tuleman pitää..Enää huominen päivä töitä ja sitten keskiviikkona aikasin aamulla lähden ajaa huristamaan ja lähes 700 km on matkaa edessä.
Pitemmittä puheitta toivottelen kaikille aurinkoista, kimaltelevaa ja helisevää helmikuun viikkoa. Upeita utuisia auringonlaskuja ja nousuja päiviinne.

Oheiset kuvat ovat viime helmikuussa kuvattuja, kun retkeilimme siskon kanssa Kyrönjoen rannoilla.

sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Ystävänpäivä tervehdys

Ette uskokkaan, rakkaat blogini lukijat miten paljon merkitsette!
Usein pohdin itsekseni näitä elämän kiemuroita, tarkoitusta, uupumista yms . On tunne, että näin on käynyt vain minulle, mutta kuinkas käykään, kun asiasta uskaltaa kirjoittaa. Moni kertoo aivan samoista tunnelmista ja tunteista, saan vertaistukea ja kannustusta. Sen jälkeen ei enää tunnu läheskään niin yksinäiseltä, tämä taivallus omien ajatusten autiomaassa.Kokopäivä työhön siirryttyäni, se on vienyt lähes kaikki voimavarani. Mitkään ajatukset ja ideat eivät ole päästä ulos tulleet,  on ikäänkuin kipsissä, sen ajan kun kotona ehtii viivähtämään. Niinpä postaukset eivät viimepäivinä ole järin henkeviä olleet ;) Hätäisesti vähän valokuvia ja muita raapustuksia.
Siksipä iso ja lämmin kiitos teille ihan jokaiselle jotka jaksatte lukea  ja spesiaali kiitos teille jotka vielä jaksatte kommentoidakin.


Ystävyys on kaunis asia,
kuin pienen pieni soittorasia.
Kaunis laulu siitä soi
joka iloisen mielen meille toi.
Onneksi on ystäviä hyviä,
että voimme jakaa onnen pieniä jyviä.

torstai 10. helmikuuta 2011

Eläämellistä rakkautta runokirja

Runoilija Arto Juurakon ja valokuvaaja Benjam Pöntisen  uusi uunituore kirja 

Tässä linkki Minervakustannuksen sivuille

Empä ole hetkeen niin ratkiriemukkaasti  nauranut, kun eilen illalla ylläolevan runokirjan julkistamistilaisuudessa.
Benjam Pöntinen esitteli kuvat ja Arto Juurakko luki rehevällä pohojalaismurteella  runot.

Ei voi torellakaan muuta sanua , ku hyvät ihimiset, jokka yhtään tykkäättä pohojammaan murtehesta, rakkauresta ja valokuviista, menkää ny nopiaa ostamahan tämä kirja, että tuu katumahan.


.

tiistai 8. helmikuuta 2011

Kyrönjoen varrella jäämuodostelmia kuvailemassa

Kuten edellisessä postauksessani uhkasin, lähdin ulos kameran kanssa. Kävin vielä houkuttelemassa Valokki-siskonkin mukaani. Aika sujahti rattoisasti puolestapäivästä iltahämäriin.
Kuvatessa kyllä unohtuu kaikki murheet, kun keskittyy kaikkeen upeuteen mitä ympärillä näkyy ja varsinkin kun yrittää saada sen kuvattua.. Valokuvauksia blogin puolella on enempi kuvia, mutta tässä muutama maistiainen.


Muutama kuva on melkein samalta kohtaa kun pikkusiskon blogissa, mutta hänellä on parempia ;)

sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Helmikuun 1-7 päivän kuvakollaasit vuodesta 2001

Olen jokseenkin vetämättömissä ollut taas viimepäivinä, jottei kuviakaan ole tullut kovasti otettua. Niinpä tein historia katsauksen digikuviini. Mitäs sitä on tullutkaan kuvattua muina vuosina helmikuun alkupäivinä.
Huomasin että vuodesta 2007 alkaen valinta oli jo vaikeaa, niin paljon räpsäytyksiä oli tullu tehtyä.
2001-2002 Helmikuun 1-7 päivä
2003-2005 Helmikuun 1-7 päivä
 
2006 Helmikuun 1-7 päivä

2007 Helmlikuun 1-7 päivä

2008 Helmikuun 1-7 päivä

2009 Helmikuun 1-7 päivä

2010 Helmikuun 1-7 päivä

Oheisen kollaasipläjäyksen myötä oikein ihanaa viikkoa.
Nyt taidan potkia itseni ulos kameran kanssa, sillä siellä näyttää aurinko kurkistelevan.