sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Koiruuksia

Taas alkaa yksi viikonloppu olemaan ohi, voi miten nopsaan ne kuluvatkaan. Aika usein minulla on tunne, etten ehdi tarpeeksi palautua viikonlopun aikana edellisestä työviikosta. Taitaa olla vanhuutta tai mitä lie :)


Sunnuntaina hiihtelin umpihankisuksilla peltoja myöten viisi tuntia. Kävin pellon metsäsaarekkeessa keittämässä kaffeet ja paistamassa makkarat.
Aurinko paistoi mukavasti, mutta tuuli oli kylmä.

Laitanpa tähän muutaman kollaasin meidän tassuterapeuteista.
Ensin on Jeppe-poika Toukokuussa 2vuotta täyttävä vekkuli. Seuraavana on Tokko-poika  5vuotta


Ja viimoisena sydäntenmurskaaja Dorri -dorrukka tyttökoiruus 8vuotta.

 Olen tainnut heitä ennenkin täällä blogilla esitellä :) Mutta kun ei ollut viellä tämänpäivän kuvat koneella, niin tuuratkoon koirulit niitä.

Mukavaa tulevaa viikkoa kaikille lukijoille.


torstai 27. tammikuuta 2011

Elämän menoa ja mietteitä..

Tänään luin mielenkiintoisen kolumnin
voit tutustua siihen tästä linkistä

Muutoinkin tulee pohdiskeltua  tätä elämää, ja omaa oloaan ja valintojaan tässä elämän melskeessä. Aihetta sivuavan tekstin  luin positiivareiden aamiaisesta, sen sisältö oli suunnilleen seuraavanlainen (mukaeltu muistin mukaan...)
Sielun peili
Mene peilin eteen ja katso itseäsi kunnolla, tutki, mieti ja ennenkaikkea kuuntele, mitä sillä henkilöllä peilissä on sinulle sanottavaa.
Sieltä ei katso isä, äiti tai puoliso, joiden arvostelu sinun on kestettävä, vaan se henkilö ,jonka arvostelu tai hyväksyntä merkitsee eniten.
Hänet sinun on saatava tyytyväiseksi, viis muista, sillä tuo henkilö on kanssasi aina, alusta loppuun asti, koko elämäsi.
Voit huijata maailmaa, saada hyväksyntää, onnea ja  taputuksia olallesi, voit olla ihmisen mielestä huipputyyppi. Edellä mainitulla asioilla  ei ole mitään merkitystä, ellet pysty itse katsomaan itseäsi silmiin, etkä olemaan tyytyväinen valintojesi ja tekojesi jälkeen. Palkkionasi tulee olemaan surua ja tyytymättömyyttä vaikka ulkoisesti kaikki näyttäisikin sujuvan upeasti.
 Millään ei ole todellista merkitystä, jos huijaat itseäsi ja periaatteitasi.
Olet läpäissyt tehtävistä vaikeimman, jos kaveri peilissä on tyytyväinen ja ystäväsi.

sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Kiva viikonloppu siskojen kera

Viikonloppu hurahti pois tiehensä, niin joutuin että ihan tässä nyt sunnuntai iltana hämmästyttää.
Lauantaina lähdin kotoa kävellen Valokki siskon luokse, Valorusisko oli täällä pohjanmaalla kyläilemässä.  Siskot lähtivät minua vastaan toisesta suunnasta, näin tuli kaikille päivän kävelylenkki suoritettua. 
Vähän napsittiin valokuviakin kävelylenkin varrelta.

Ilta kului rattoisasti siskon luona, syötiin, saunottiin juteltiin ja naurettiin.
Sisarella on kaikenlaisia kauniita esineitä ja tein niistä tähän pari kollaasia ;) Jossain välissä huomasimme että ulkona on kuutamo... no sitähän piti yrittää kuvata. Kampetta päälle paksusti ja kamerat tanassa tantereelle..
Vaikeeta on.. aina tuossa kuun kohdalla on tuommonen palanut reikä.. mitenköhän kuukuvia oikein kuuluisi ottaa... samoin kun nuo tähtikuvatkin paloivat reiíksi


Sunnuntaina tulin peltoteiden kautta sisarelta kotiin ja otin muutamia kuvia laskemassa olevasta auringosta.
Näinpä se hurahti nokkelasti ja mukavasti tämä viikonloppu.
Olis pitänyt tehdä kyllä kaikenlaista kotonakin mm. pyykin pesua, siivousta, hiustenvärjäystä.. yms. mutta eiköhän ne kerkiä myöhemminkin, joten kiitos taas siskoille antoisasta viikonloppusta.

Ja kaikille lukijoille oikein iloista, valoista ja suloista tulevaa viikkoa :)

perjantai 21. tammikuuta 2011

Harmaata on maisema, mutta silti niin ihanaa

Keskiviikko iltana meinasimme lähteä siskon kanssa kuvailemaan, mutta kello oli jo niin paljon, että päätimme kuvailla vain oman kodin lähimaastoissa. Tässä kollaasissa on lähitienoolta ja pellonpientareilta iltavalossa.

 Toinen kollaasi on torstaipäivän kotimatkalta lumista ja upeaa vaikkakin aika mustavalkoista on maisema nyt.
Eipä muuta  rakkaat lukijat, kun toivotan, hurmaavaa viikonloppua :) toivottavasti saamme edes muutamia auringonpilkahduksia nautittavaksemme.

tiistai 18. tammikuuta 2011

Heh laitoinpa omakuvani uusiksi

 Hyvin on blogin omakuvana Dorrukka- koirun kuva palvellut, mutta ajattelin vaihtellun vuoksi vaihtaa.
 Laitoon tuommoosen juhlatamineissa olevan kuvatuksen, vaikka
paremmin minua olisi ehkä kuvannut jokin näistä allaolevista kuvista, jossa olen omassa elementissäni, rakkaiden harrastusten parissa. 
Kuvat on sisarieni ottamia, koska itsestä tulee hyvin harvoin otettua kuvia.sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Pakkas kävelyllä pellolla

 
Lauantaina oli -23astetta pakkasta, muttakun aurinko pilkisteli oli pakko lähteä edes pienelle kävelylenkille lähipellolle.
Käveleskelin vanhaa moottorikelkan uraa. Mutta kun sivummalla näkyi jokin hieno talventörröttäjä josta oli ihan pakko saada kuva, unohdin ettei se hanki kannakkaan. Upposin välillä lähes vyötäröä myöten ( siinä pahimmassa kohdassa oli kyllä pelto-ojakin syvyyttä lisäämässä).
Kovin pitkään ei tarjennut kuvakulmia sihtailla ja tähtäillä, kun oli lähdettävä lämpimään takaisin.
Ohessa muutama kuva sumupelloilta

Päivän iso ilo oli, että sain erään pitkään roikkuneen työn päätökseen.
Mukavaa alkavaa viikkoa teille kaikille toivottelen.

keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Päviän kuvat, Suvilahti Vaasa

Kävin tänään taas pitkästä aikaa ruokatunti happihypyllä, ja olihan mulla kamera tietysti mukana.
Pilvistä ja jotenkin hämärää oli ilman ala, mutta ah niin rauhallista ja raikasta.
Tälläkertaa samoissa maisemissa oli kolme vastaantulijaa tallustelemassa, muina kertoina olen saanut käveleskellä ihan itsekseni.
Kaikki kuvat on Vaasan Suvilahden rannasta (läheltä asuntomessualuetta)


Piti laittaa tähän joku runonpätkäkin, mutta meni suoni tukkoon... no seuraavalla kerralla :P

Mukavaa viikonjatkoa kaikille

sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Piirrustuksia ja maalaluksia nysväämistä ja näpertellyä blogissa

Nämä työt oli kubistisen innoituksen tuloksia


Kuvailin joitakin piirustuksiani ja maalauksiani tänään, kun ulkona oli niin märkä ja sateinen ilma, etten sinne viitsinyt lähteä.

Kuvia voi halutessaan katsella tarkemmin tuolta Nysväämistä ja näpertelyä blogistani, mutta ohessa muutama kollaasi ko. kuvista


Nämä ovat luonnoksia,  joita olen tehnyt mm. Taikin taiteenperusopetuksen kursseilla.

Taikin elävänmallin piirustus kurssilla tehtyjä luonnoksia.

perjantai 7. tammikuuta 2011

Hyvä mieli monestakin syystä


Maisema ja sää hiihtolenkillä näytti hyvin samanlaislta kun tässä Jyväskylän Palokassa otettussa kuvassa.

Koko eilisen illan tuulenpuhurit riisuivat puilta kuuraiset juhlapukineet pois. Aamulla ne olivat ihan arkiasussaan, niinkuin nyt kuuluukin pyhien mentyä.

Vaikka oli harmaa, tuulinen  ja pyryinen ilma kaivelin aamutuimaan sukset esille ja kävin kuntoladulla hiihtelemässä. Voi että nautin, rata kulkee metsässä ja on hyvin vaihteleva maastoltaan. Metsän keskellä puissa oli vielä valkoisenaan lunta. Hiihtelin hiljakseen nautinto hiihtoa huokaillen ja ihastellen. Sain hiihdellä ihan itsekseni, ketään muuta ei ladulla näkynyt, liekkö pyry pelottanut ihmiset.

Sitten kiiruhdinkin jo kovaa vauhtia kauppaan ja asioille, kun ÄITILIINI pääsi tänään sairaalasta ja  tuli kotiin. Ei aloitettukaan hänelle Marvan-hoitoa, vaan Klexane pistokset jotka ovat hiukka turvallisempia, eivätkä vaadi seurantaa vuodeosastolla hoitotason saavuttamiseksi.

Keiteltiin Valokkisiskon ja äitiliinin kanssa teet ja syötiin kotiintervetulijaiskakkua. Äiti hykerteli hyvän tuulisena kun ei tarvinnut mennä vuodeosastolle, vaan pääsi kotiin.

Nytpä on mukava olo ulkoilusta, kauniista maisemista ja siitä kun äitiliini on kotona taas.
Lähetän tämän postauksen myötä,teille kaikille suuren sylillisen hyvää mieltä ja iloista oloa.


torstai 6. tammikuuta 2011

MMM = mietiskelyä, metsäikävää ja muuta


 Mietiskelyä ja lukemista on tullut harrastettua viimeaikoina.
Kuten varmasti hyvät blogini lukijat olette rivien välistä tai muusta ymmärtäneet, että olen kamppaillut todella pahan työuupumuksen kourissaa jo useita vuosia. Välillä olen ollut sairaslomalla, kuntoutuksessa ja taas jatkanut töissä ja jälleen jämähtänyt jonnekkin masennuksen alhoihin, joutunut sairaslomalle jne..
 Nyt viimmeinkin tuntuisi siltä, että olen ruvennut oppimaan pikkuisen itsestäni... ehkä minusta viellä tulee joskus se Vanha ja Viisas nainen...hm.. Vanah ainakin ;) ...
Olen innolla ja nyökytellen lukenut mielenkiintoista kirjaa, nimeltään Mielekkäästi irti masennuksesta. Kannattaa lukea vaikkei olisikaan masentunut.
Tulen ehkä lainaamaan sieltä tekstinpätkiä tännekkin joskus.

Metsäikävää olen kärsinyt jo jonkin aikaa, nyt olisi ihan pakko päästä kunnolla pöpelikköön.
Minulla on kuristava ikävä istumaan männyn juurelle, savuavan nuotion ääreen. Kaipaan tuulen puhureita ja lumen pölläkkää tai vaihtoehtoisesti auringon säteitä hangella.  
Ja aah miltä maistuisikaan nuotiokaffeet nams... enkä ollenkaan panis pahaksi, jonkun hyvän ystävän tai siskon seuraa ;)

Reppu on minua jo pitkään katsellut loukkaantuneena, kun en ole sitä kunnolla ulkoiluttanut aikoihin.. taisi olla edellinen reissu, kun siskon kanssa retkeilimme Sommarösundissa.
Allaolevat kuvat ovat  viimetalven hiihtoretkeltä Levanevan suojelualueella.
 

 Muuta... olen aikeessa ostaa lumikengät. Tähän asti olen vuokrannut niitä paikalliselta suomen ladulta, mutta tietty ne on aina vuokrattuna, kun niitä tarvitsisin.
Toinen reatkeilytarvike hankintalistalla on kunnollinen ahkio. Minua on jo useita vuosia kovasti kiinnostanut talvivaellus, mutta en ole uskaltanut viellä lähteä sitä kokeilemaan. Nyt olen ajatellut keräillä romppeita ja kokeilla muutamia viikonloppu reissuja.
Tuota kunnon vaellusta talvisille tuntureille täytyy ehkä kokeilla, jonkun kokeneemman seurassa, jospa  siellä pärjäisin minäkin ;). Pistetään mietintään tämäkin asia. 

Näiden jorinoideni lopuksi toivottelenkin teille kaikille iloista viikonlopun odottelua.

Äitiliinilläkin kaikki suhteellisen hyvin nyt, hän kiittelee lämpimistä terveisistä joita on teiltä saanut.
Tässä alla vielä kuva Valokki siskon antautumisesta kuvakulmille viimekeväisellä hiihtoretkellämme.tiistai 4. tammikuuta 2011

Aina kaikki ei mene niin kuin suunnitellaan...Tuli todettua taas tässä muutamaan kertaan…

Ensin oli tuo flunssa joulunaikana, joka perui kaikki  suunitelmat suvun yhteiseistä tapaamisista. Onneksi antibiootit puri tulehdukseen ja jo kolmannen tapletin jälkeen tunsin herääväni taas pikkuhiljaa eloon..

Aloimme  hiljakseen uudenvuoden vastaanottajaisten valmistelut, mutta mutta…
Äitiliini soitteli puolessavälissä viikkoa, että nyt ei kaikki ole ok ja hän ei voi hyvin, oli joutunu ottamaan kolme nitroa ,kun rintakipu ei ota hellittääkseen… Tietenkin singahdimme siskon kanssa heti äitiälle ja  yritimme, että lähdettäisiin sairaalaan, mutta eihän tämä teräsmummu siihen muutakun, että kyllä tämä nyt helpottaa ja ei tässä mitään hätää ole, kun ei enää ota kipeätä.
Kumminkin hän oli hyvin kalpea, voipunut ja hengästyi heti kun nousi tekemään jotain. Niinpä katsoimme parhaaksi, että on asiaa mennä seuraavana päivänä heti aamusta verikoikeisiin, sydänfilmiin ja lääkärille.

Meni kumminkin perjantain iltapäivään, ennen kun kokeiden vastauksena tuli epäily keuhkoveritulpasta ja  käsky lähteä välittömästi keskussairaalan ensiapupoliklinikan kautta tutkimuksiin..   No sinnehän me siskokset sitten hänet kiidätettiin.  Istuskeltiin ja odoteltiin, että äitiliini pääsisi varjoainekuvaukseen josta asia varmistuisi.  Monenmoista sairaskertomusta kuului ympäriltä, kun odottelimme verhoilla erotetussa loossissamme.  Eipä tuolla paljoa yksityisyyttä ihmisillä ole.
No vähän ennen kymmentä illalla tuli varmistus, että kyllä tulppa siellä on ja mummeli otetaan osastolle jossa aloitetaan liuotushoito.

Äiti vietiin osastolle ja me  mietimme mitäs ilotulituksen kuvaamiset yms vaan eipä ollut meillä siskoksilla enää yhtään virtaa jäljellä , että olisi jaksanut lähteä raketteja tms vuodenvaihtumis iloittelua katselmaan.. Ajelimme suorinta tietä kotiin ja lepäämään.

Uudenvuoden päivänä vierailivat lapset perheineen, laitettiin ruokaa ja turistiin mukavia.

Tällä hetkellä äitiliinillä  kaikki ok… Marevan hoito aloitettu eilen ja sitä seurataan tarkasti, että saadaan stemmattua oikeaksi.  

Toivottavasti kaikki menee nappiin ja teräsmummu pääsee taas ensikesänä mustikkaan ja kalalle mökkijärvelle.