maanantai 31. toukokuuta 2010

Keväisen viikon tapahtumia

 Eilen juhlittiin pikkusiskon nuorimmaisen ( huh miten pitkä ja komea poika siitä pittupoitusesta on tullutkaan ) valmistujaisia. Päivä sujuin nopeasti kun seurasi lasten hyörintää ja vaihtoi kuullumisia sukulaisten kanssa.

Tänään kaivelin kaikki ulkokukkaruukut esille ja laitoin osaan jo uutta multaa ja kanankakkaa... Oli niin mukavaa kuljetella painavia ruukkuja, kun ostin tänään ihkauudet ja omat kottikärryt....  huomenissa täytyy hakea uusia kesäkukkia ja istutella niitä ruukkuihin.
Aurinkoisen päivän kunniaksi pestiin terassi, pihan puulaatat ja suihkuallas. Kyllästin puuöljyllä terassin ja huomenna kyllästetään toiseen kertaan Myös laatat ja suihkualtaan puuosat saavat pintaansa uuden kyllästeen että jaksavat ottaa tulevan kesän auringonsäteet ja sateet vastaan.

Huomenna onkin taas työpäivä joten tämän postauksen myötä oikein kaunista ja kesäistä viikonjatkoa
sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Kevään kulkua Kyrönjoella

Sovimme pikkusiskon kanssa että huommenissa jos on kaunista eikä kovasti sada, hurautamme Kyrönjoen rannalle heti töiden jälkeen.


Niinpä sitten teimme, lounas-salaatit ja juotavaa mukaan. Olipa mukava istuskella joenpenkalla, mussutellen salaattia, kuunnellen kosken kohinaa ja kevätlintujen sirkutusta.
Tulipa siinä lomassa taas parannettua maailma oikein hyväksi, jälleen kerran :)

Kun massut oli täynnä ja maailma hyvä, alettiin kuvailemaan ympäristön näkymiä.

Aurinko oli pilvessä suurimman osan aikaa, mutta onneksi aina välillä vähän pilkisti. Tuuli yritti tehdä kepposia ja heilutteli lehtiä ja oksia aina kun yritti niistä saada kuvaa.
 
  Tuomet, omenapuut, seljat yms olivat täydessä kukassa ja kevää heleä vihreys, suorastaan pursusi ilmoille.

Oikein mukava ja voimia antava reissu jälleen.


maanantai 24. toukokuuta 2010

Pikkulomanen mökillä, taas

Perjantaina aamupäivällä  ajelimme taas mökkimaisemiin, lähemmäksi kummitätiä, hänen maanantaisen lääkärireissunsa takia.

Mökille oli kesä tullut kolmen päivän poissaolomme aikana, lähes täydellisesti. Heinä oli leikkauskunnossa, suo-orvokki, ketunleipä, mustikka, lakka, rantakukka, tuomi kukkivat aivan mahdottomasti. En muista pitkään aikaan nähneeni noin valtavasti mustikan kukkia, toivottavasti ei tule halloja ja on tarpeeksi pölyttäjiä, niin saamme upean mustikka ja lakkasadon. Pikkulinnut laulavat yötäpäivää ja käki se jaksaa kukkua täysillä.Sää oli vaihteleva, perjantaina ja lauantaina saimme nauttia auringosta. Sunnuntaina oli aamusta pilvistä ja illasta alkoi satamaan ja satelua piisasi ainakin maanantaiseen poislähtöömme asti.

Kuvailut jäivät vähäsen kakkosrooliin  sateesta, väsähtämisestä ja maanantain lääkärireissusta johtuen, mutta muutaman muiston silti napsaisin.

Maanantainen lääkärireissu sujui onnellisesti, vaikka tädin jalka oli todella kiepä juuri tänään, sillä ei tahtonut saada otettua askeltakaan, onneksi käytössämme oli pyörätuoli.

Täällä blogissanikin halua mainita ja lämpimästi kiittää Kuusiokuntien alueen asiansaosaavaa  ja lämminkenkistä  geriatria ja muistihoitaja.  Oli todella ihailtavaa, miten he ottivat kummitätini vastaan ja juttelivat hänen kanssaan. Missään vaiheessa ei  ollut kiireen tuntua. Tietoa, apua, ja vastauksia  saimme kaikkiin kysymyksiimme ja toivottavasti osa vaivoistakin helpottaa tulevien toimenpiteiden ansiosta.

Lääkäristä kummitädin kotiin ajellessamme meillä molemmilla oli oikein hyvä mieli.
Hoitelin vielä kummitädin papereita yms Kelalle  ja sen jälkeen ajelin mökille pakkaamaan  mökkitavarat autoon. Siivoilin paikat kuntoon ja sitten hurautimme äitikän  ja koiruleiden kanssa kotiin, siippa tuli jo ennemmin päivällä..


Oikein ihanaan kevätkesäisen viikon jatkoa kaikille lukijoille :)

torstai 20. toukokuuta 2010

Keväisiä terveisiä viimeinen osa.... valkovuokot kukassa.

Sunnuntai 16.05.2010
Kehtaako enää sanookkaa että aivan upea aamu, normaalit rutiini, eli aamukahvit linnunlaulukonserttia kuunnellen pukeutuneena yöpaitaan, kasteinen maa tuoksuu keväälle ja aurinko loistaa koko nassullaan.

Valkovuokko on eilisen retkeni aikana avannut suurimman osan nupuistaa, ovat niin kauniita kulottuneilla juolaheinä mättäillä.
Niinpä vietän usean tovin niitä sihtaillen ja tähtäillen...


Päätän viellä käydä kurkistelemassa miltä leskenlehtien parissa näyttää.. juuri kun olen saanut aseteltua kameran kovalla työllä oikeaan kohtaan... niin mitäs ihmettä... kukkien paikalla näkyypi koiran häntä... neiti-assistentti on päättänyt, että nyt tuo pyllyily siellä nurtsilla saa piisata ja olis niinkun rapsuttelun vuoro...

Toinen assistentti ottaa näin rennosti... valppaana kumminkin vahditaan mitä emäntä puuhailee... 

ja kolmatta ...  ei vois vähempää kiinnostaa tuommonen sihtaileminen.

sain minä silti yhden leskenlehden avautumassa olevan nupun kuvattua....


Iltapäiväsiestan aikaan assistentit ottavatkin sitten todella rennosti, tämä on Jepen mieli nukkuma-asento.

Kiitokset taas mökille ja ihanan rentouttavalle lomaselle. Sää oli täydellinen. Vaikka  ukkonen kuului jostain etäämpää,  päälle asiti se ei tullut, eikä ssatanutkaan koko aikana, kun ihan muutaman pisaran. Lämmintä oli parhaimmillaan +28c  Puut ja nurmikko rupesivat vihertämään ihan siinä katsellessa...
Maanantaina onkin enää jäljellä siivoilut ja kotiin ajelu.
Päätän tämänkertaisen "raporttini" mökin kevät-terveisten osalta tähän laineiden liplattelukuvaan

Keväisiä terveisiä osa 4, Kulhavuorella.

Lauantai 15.05.2010
Puolen päivän jälkeen sain yhtä´äkkiä idean, että nytpä lähden visiteeraamaan Kulhavuoren maisemiin. Savusilmä ystäväni Sipe on ko paikkaa minulle kehunut ja olikin tarkoitus laittaa mailia hänelle, mutta kun en tiennyt omasta enkä kummitätäini aikatauluista treffit jäi tekemättä.
Minulla ei ollut tarkkaa kuvaa missä päin ko paikka sijaitsee, mutta tiesin että Multia, Pylkönmäki, Saarijärvi... akselilta löytyy. Joten tutkailin maantiekarttaa ja lähdin kurvailemaan metsäteitä tuskaisessa helteessä. Välillä jo ajattelin etten löydä koskaan perille, mutta niinvain tuli vastaan opasteet  jotka ohjasivat loppumatkan.
Tässä on linkki josta voi lukea paikasta jotain lisääkin.

 Kulhavuorelle on jyrkkä ja kivinen nousu, joka tässä helteessä pisti kunnolla läähättämään ja hiki tuppasi otsaan.
Ylhäältä oli hienot maisemat josta näkyi Musta järvi... olikohan se isompi..

Jatkoin matkaani ,seiuraavaksi saavuin Kulhankoskelle joka virtasi reippaasti lumensulamavesiä kuljetellen. Kurussa oli paljon viimetalven lumimassojen katkomia puita ja osin näkyi vielä luntakin varjopaikoissa.

Kuvailin koskea eri suunnista ja nautin viileästä olotilasta, joka veden läheisyydessä ja varjoisassa "kurussa" vallitsi.

Matka jatkui aikanaan ja saavuin vanhalle asuinkentälle, jonka ensimmäinen asukas oli ollut Maija-Liisa Kovanen ja hänen jälkeensä paikalla oli 1900-luvun alussa asunut Lipan-Riikka vuohikatraineen. Asutukseta kertoo vain muutama luhistunut hirsikehikko ja ihmisasumusten liepeillä viihtyneet kasvit.
Noin puoli kilometriä tallusteltuani vastassa oli Syväojan rotko, kyltit varottivat jyrkänteestä. Rinteessä oli mahtava paannejäämuodostelma josta oli tosi hankala päästä lipsuvilla töppösillä ohi.... onneksi selvisin.


Matka jatkuu kallionvierustaa ylöspäin ja paannejäätikkö jää taakse.


Polku kulki vielä jonkin matkaa jyrkänteen reunalla mutta sukelis sitten männikkömetsään. Välillä ohitin lehtomaisia metsäosuuksia ja kanervamättäikköjä. Pienen mustajärven rannalla on paljon majavan jyrsimiä puita ja keonjäännöksiä. Pitkospuut ovat tulvavesien alla ja on kuljettava vähän ylempänä rannalla. Saavun pienelle purolle joka solisee iloisesti tuoden vesiä Isosta mustajärvestä. Istun kosken partaalla olevalla kivellä varjossa pitkän tovin nauttien puron solinasta.

Otin vielä muutaman kuvan Isosta mustajärvestä ja sitten onkin aika mennä tulipaikalle keittelemään päivän kahveet ja paistamaan makkarat.
Mukava ja lämmin reissu, kun palasin mökille mieheni oli lämmittänyt saunan ja arvatkaapas maistuiko löylyt päivän helteessä kuljeskelun jälkeen.

Tarina jatkuu vielläkin....

keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Keväisiä mökkiterveisiä osa 3, valkovuokot nupullaan.


Perjantai 14.05.2010
Taaskin aivan upea aamu ja aamukahvit portailla linnunlaulukonsertin säestyksellä , on tämä luksusta!. Käkiä kukkuu jokapuolella. En muista millon viimeksi olis ollut näin paljon käkilöitä. Ne kukkuvat yötä päivää yhteen kyytiin.
Leskenlehtiä on tupsahdellut jo useampia ja ovat kauniisti kukassa, mutta nuppujakin on vielä.Valkovuokossa on jo paljon nuppuja mutta auki ei vielä ole yksikään... ehkäpä huommenna.
päivä kului nopeasti,  käytiin kummitädin luona kyläilemässä, hoidin hänelle taas juoksevia asioita ja tein pieniä palvelluksia.
Illalla  kävin kuvaamassa rannassa kun taivas oli vaaleanpunainen
Kun tulin rannasta, niin polulla minua tuli vastaan tämä komea herra.
Hola baby!  läheks mun kaa....
Vai olisko tämä mun parempi puoleni ?

 Tarina jatkuu....