tiistai 30. maaliskuuta 2010

Palkintoblakaatti blogille =)

Sain tällaisen ihanan palkintoplakaatin  blogilleni  Unalta    
Kiitoshalaukset siitä


Palkintoplakaatti kuuluu mieluusti jokaiselle teille jotka blogejani lueskelette ja myös teille jotka ilahdutatte kommenteillanne päivääni.
Nimeltä mainitsen muutaman, eli olkaapa hyvä tässä tunnustus blogillenne ja edelleenjaettavaksi.
pikkusiskot
sekä

Ihanaa, valoisaa. voimia antavaa kevään tuloa toivottelen samalla.


sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Fanny 3 vuotis synttäreitä vietettiin tänään

Fanny mumman rakas pieni nuuskamuikkunen täyti 26. 03.10 kokonaista 3vuotta.

Tänäpäivänä muumit taitaa olla out ja Barbapapat on nyt tapeetilla =)

Synttärijuhlia vietettiin tänään ja kakku oli tosikomea Barbapaavo. Kynttilöiden puhaltaminen jännitti kovasti, mutta hyvinhän se sujui kun isi antoi sivusta pikkasen apua =)..

Fanny-neitosella on vahva 3 vuoden uhma päällä ja välillä sukset menee ristiin täydellisesti. Vähän on viellä mustasukkaisuutta pienestä siskostakin. Alkuaikoina kun otin Fiinan syliin Fannylta tuli välittömästi komento;  anna se Fiina äitille ja tule minunkanssani tai mummu mummu älä Fiinaa katso, katso mieluummin minuaaa. Mutta nykyään jo voin pitää Fiinaa sylissä vähän pidempiä aikoja, ennenkun tulee komento antaa Fiina paapalle tai jollekkin muulle läsnäolevalle =)

Fiina täytti 3 kk 25.03.10 ja on ihana nappisilmä, vatsavaivat ovat hieman helpottaneet ja kun hän on syönyt hyvin ja nukkunut tarpeeksi elämä on iloista jokellusta, naurua ja hihkuntaa. Ikeniäkin kutittaa kovasti, kun kädet on suussa kokoajan.. oliskohan sieltä tulossa jo hampuja.  Pikkuneitistä on vaikea saada kuvaa joka ei olisi heilahtanut .


Jere naurunaama ei päässyt tänään osallistumaan synttäreihin  ollenkaan, kun hän oli kovassa kuumeessa. Toivottavasti pikkuressu parantuu pian.

perjantai 26. maaliskuuta 2010

Kahden ja puolen päivän lomanen sisaren kanssa

Tiistai 23.03 Aamu valkeni ihanan aurinkoisena, joten ajattelin että nyt kuule nostappa tyttö sukset yms kimpsut ja kampsut autoon ja kurvaile katselemaan Kurjenkierroksen kevättä!  Tästä linkistä voit katsoa mitä luontoon.fi sivuilla kerrotaan alueesta ja tämän linkin takaa löytyy kartta .
Mietiskelin, että jaksaiskohan pikkusisko lähteä mukaan, vaikka on juuri aloitettu uusi reumalääke yms.... laitoin hänelle tekstarin ja ilokseni sain vastauksen KYLLÄ.  Otettiin varmuuden vuoksi umppari sukset kun ei ollut varmaa kantaisiko hanki.

Suunnattiin siskon mökin pihasta suoalueen poikki  kohti Pömpeliä

Pömpelin tulipaikalla keiteltiin paivän sopat ja päälle kahvit, istuskeltiin hetkinen ja vähän kuvailtiin hangen alta kurkistelevaa luontoa sekä auringon varjoja ja valoja hangella..
Jatkettiin hiihtelyä Kaijanlampien suuntaan. Alue on kesällä joutsenten, kurkien yms vesilintujen pesimäaluetta. Viehättäviä lampareita reunoillaan vantteria mäntykäkkäröitä ja keloja.


Iltapalalle hiihtelimme tuttuun niemen-nokkaan. ja pistimme taas retkikeittimen savuamaan. Makkarat olivat makoisat,  päälle nautittiin kahvia ja "kermaa".

Aurinko laskin nopeasti joten leiri kasaan, jos aiotaan ottaa auringonlaskusta kuvia ja vielä ennen yötä löytää takaisin mökkirantaan.

 


Tässä vaiheessa päätimme että menemme Astan mökille yöksi ja hiihtelemme vielä seuraavankin päivän, jos on näin kauniit ilmat.

Keskiviikko 24.03 Kylläpäs nukutti eilisen hiihtelyn päälle. Meni auringon nousukuvat ohi suun, mutta eipä se mitään. Hiihtelemme maalarinmaan lintutornille päiväkahveelle


Huh hellettä, aurinko paistoi ja tuli hiki, vaikka yritti kuinka hiljaa hiihtää. Alueella on todella mahtavat hankikantokelit ja olisi pärjännyt mainiosti pienemmilläkin suksilla.Päivä kului kun varkain ja niin päätimme hiihdellä rauhallisesti takaisin mökille ja mennä aikaisin nukkumaan jospa seuraavana päivänä heräisimme ajoissa aurinkoa vastaanottamaan.

Muutama jääpuikkokuva mökin räystäiltä.

Torstai 25.03 Huh kun oli hikinen ja levoton yö... Tupa oli lämmennyt vähän liiaksikin. Aamupuoleen saimme vasta oikeen kunnon unen. Silti heräsimme jo ennen kuutta ja huomasimme miten ihana punerrus taivaalla on... Joten äkkiä kampetta päälle, kamerat följyyn ja ulos.
 
Yöllä oli ollut pieni pakkanen joka oli kuorruttanut oksat ja korret. Nouseva aurinko punasi taivaanrannan upeasti.


Auringon tulipallo nousi vauhdilla maalaten maiseman  punallaan.

Kyllähän oli kaunista,ei meinattu malttaa mennä sisälle ollenkaan, mutta pakkanen rupesi nipistelemään jo sormenpäitä aikalailla ja kahvihammastakin pikkuisen porotti joten päätimme lähteä laittamaan aamupalaa.  Muutaman tunnin kuluttua aurinko meni pilveen ja alkoi satamaan lunta, joten onneksi olimme aikaisin liikkellä.

Oli tosi rentouttavaa olla ja liikkua raittiissa ilmassa,  nautiskella luonnosta täysin siemauksian ja parantaa maailmaa siskon kanssa.
Lämmin kiitoshalaus sisarelle mukanaolosta.

maanantai 22. maaliskuuta 2010

Äidin synttärit onnistuivat hienostiÄidin syntymäpäiväjuhlat onnistuivat hyvin. Kirjottelen tähän tylsään tyyliini =) muutaman rivin tapahtumista
Iso kiitos ja kehu Pitopalvelu Wanhatuvan väelle maittavast ja runsaasta pitopöydästä.


Minulle sattui suuren luokan moka, kun unohdin kamerat kotiin....mutta tulipahan sitten istuttua ja seurusteltua kunnolla, kun ei tarvinnut miettiä kuvauskulmia =)
(Kävin ottamassa äidistä ja kukista kuvia seuraavana päivänä)

Sankari jaksoi koko pitkän päivän iloisena ja hyvävoimaisena. Hänelle oli illalla käynyt samoin kun minullekkin, ettei millään meinannut saada nukutuksi, kun piti muistella kaikkia kivoja asioita ja ihmisiä joita tapasi pitkästä aikaa.

Juhlimassa mukana oli mm. äidin sisaruksista Maija, Riitta ja Jouko.  Kalle-veli on niin huonossa kunnossa ettei voi enää osallistua. Sisaruskatraan 12 lapsestahan on elossa enää viisi.
Muistelivat poismenneitä sisariaan ja veljiään ja totesivat että yhtä lukuunottamatta kaikki ovat ollee pitkästi yli 80 vuotta kuollessaan, jotta pitkäikäistä ja sitkiää sukua ollaan.

Äidin sisarusten lapsiakin oli mukavasti mukana, samoin ystäviä taideharrastuksen parista yms tuttuja.
Ja tietenkin omia lapsia ja lastenlapsia sekä lasten lasten lapsia.
Valitettavasti osa läheisistä oli sairastunut ja osalla oli työesteitä. Siksipä juhlakalua muistamassa on käyty  jo edeltävänä viikkona ja vieraita on luvassa viellä tälläkin viikolla.
Ja onhan se niin, että  noin hienoja lukemia täytyy vähintään kaksiviikkoa juhlia =).

Olihan kivaa muistella lapsuuden hauskoja hetkiä, mummulassa ja kotimökillä. Naurettiin vedet silmissä yhteisille muistoille, serkkujen, tätien ja ystävien kanssa. 


Ohessa  blogini välityksellä äidiltä kiitos kaikille mukanaolleille.


keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Eksyksissä edelleen... mutta voimia ammennan luonnosta.

Jotenkin on jähmeätä ja kiduttavaa tämä olemiseni tällä  hetkellä. Tuntuu etten millään riitä kaikkeen siihen johon minun olisi riitettävä.  Työhönpaluu lähestyy vääjäämättä, ja mielessä risteilee hätääntyneet ajatukset, olenko jo työkykyinen, pystynkö, kykenenkö, osaanko....??? ja ennenkaikkea jaksanko.

Tänne blogiinkaan en ole oikein osannut tuntojani ja sisimpääni kirjoittaa, vaan mieluummin niitä hetkiä jolloin olen saanut nauttia voimaannuttavista ja iloisista asioista.

Ohessa onkin taas muutamia kuvia, viimesunnuntain reippailustamme pikkusiskon kanssa Kivi-ja Levalammen aluella.

Kävelimme alkumatkan moottorikelkkauraa, kun oletimme, että se on jähmettynyt kestäväksi, suoja sään ja pakkasen ansiosta. Mutta eipä ollutkaan, melki joka toisella askeleella humpsahti jalka haaruksia myöten lumeen ja toinen jäi sinne korkeelle lumen päälle, siinä sitä sitten sassaroitiin ja välillä naurettiin vedet silmissä, ähistiin ja puhistiin hiki hatussa eteenpäin.

Pääsimme kumminkin aikomaamme niemennokkaan  pieneen männikköön, suojaan tuulelta. Tähän kaivoimme poteron puukeittimelle ja hyvät istumapaikat ympärille ja nassut aurinkoon päin...

Keiteltiin kaffeet ja nautiskeltiin eväiden kera massuihin kaikessa rauhassa. Vähän yriteltiin valokuvatakkin mutta pettävä hanki vain tahtoi tehdä tepposia =)  Nautittiin auringosta, ja kuunneltiin kun tuuli kuljeskeli suolla suhisuttaen puiden latvuksia ja pyöritellen lunta suolla.

Sisar etsii mielenkiintoisia kuvakulmia.


Kerroppas mitä sinä näet tässä allaolevassa kuvassa ? Anna mielikuvituksesi laukata esteettä =)


torstai 11. maaliskuuta 2010

Valokuvauksia blogissa diasarja kesäkuvista 2006

Näin kevään korvalla ajatukset kulkeutuvat jo kesään. Kahlailin kuva-arkistojani läpi ja sain idean tehdä diaesityksen 2006 vuoden lähi kuvista. Esityksessä on kuvia kevään leskenlehdistä, syysauringon viimeisiin sananjalkoihin.

maanantai 8. maaliskuuta 2010

Maanantai mukava päivä Kyrönjokivarressa


Kello on jo yli puolenpäivän joten kiireesti kamerat, akut, reput, eväät, kahvipannu ja muut tuikitärkeät tykötarpeet kasaan ja autoon. Pikkusisko samanlaisen varustuksen kanssa mukaan ja matkaan... Oi makkarat unohtuivat..niinpä kurvaus lähimpään kauppaan. Mitään selvää päämäärää kohteesta jonne suuntaamme ei ollut, mutta Kyrönjoen varrelle oli tarkoitus ajella . Ajatuksissani lähdin ajamaan väärään suuntaan, mutta huomaamme että tuostahan menee myöskin silta yli joen, joten siitä mennään.
Silta onkin viehättävä ja kaikenlisäksi bongaamme laavun kuin tilauksesta, sillä aamupalasta on jo aikaa ja kaffetta täytyis saada. Siispä tämä retki aloitetiin kahlauksella lumihangen halki laavulle ja kahvittelulla.

Hekumoimme laavulla tulevan kesän kuvausreissuja, sillä tämä on kiva kuvauspaikka bongailla lintuja ja kukkasia.

Mitään paniikkia ja pakkoa ei tänään ole kuvailla, sää on harmaa, mutta taivaanrannassa oli lupaava valoviiru, joten saattaisi ehkä kirkastuakkin.  Nauroimme hervottomana pikkusiskolleni kun hänellä on runobuumi päällään ja kaikki asiat tulee riimimuodossa... jopa aviosiipan kanssa kiistelykin menee riimeittäin. =)

Laavulta jatkoimme Isonkyröön ja Kyrönsillalla seurailimme mm. sorsien elämää, kovasti oli jo kosintapuuhat menossa.Koskikarakin lennähti paikalle, mutta mun obiska on auttamattomasti lintukuvaukseen liian lyhyt.
Kuvailimme kuohuja ja jään kuvioita ja vielä poislähtiessämme saimme ihailla punatulkkuparin pesutapahtumaa, tuollaista en ole ennen eläissäni nähnyt. Vedessä oleva lintu istui pienllä oksalla ja pestä räpisteli oikein innolla, toinen oli vahdissa ylempänä. Valitettavasti kamerani  ei yltänyt niin pitkälle, että olisi tullut kunnolliset kuvat.

Ajelimme tästä Pelmankoskelle ja kuvailimme jälleen koskenkuohuja laskevan auringon valossa.

Kunnes patterit rupesi piiputtamaan niin kameroista kun naisistakin, joten kimpsut autoon ja kotia kohti.
Olipa kiva ja rentouttava päivä, jälleen kerran iso kiitoshalaus mukana kyykkineelle ja riimejä suitsuttaneelle "Valokki" -sisarelleni

lauantai 6. maaliskuuta 2010

Harvapää unohtelee

Pikkusiskon nimpparia vietettiin jo viikolla, mutta minä harvapää unohdin..kuten edellisenä päivän synttärinkin Mutta tilasin tällaisen hänelle .  =))

  Katso tästä linkistäNuorimman siskoni iki-ihanat runot, ajatukset ja tekeleet löytyvät valorun blogista
Runot löytyvät blogista runoräppänä ja tekeleet  blogista käsin käänneltyä