torstai 25. helmikuuta 2010

JUHLIA TIEDOSSA LISÄÄ

 Tässä kuvassa äitilliini mökillä viimekeväänä.

Olemme tässä pikkuhiljaa aloitelleet äitiliinin syntymäpäivien järjestelyt.
Hän täyttää 20.03.2010 kunnioitettavat 90 vuotta.

Äiti on pirteä ja elää tässä päivässä mukana täysillä. Maalaa tauluja ja käy joka keskiviikko kansalalaisopiston taidepiirissä. Kun hän sairasti selkäänsä, eikä voinut maalata,  niin  virkkasipa selällään maatessaan sängynpeiton melkein valmiiksi.
Tuntuu monesti, että vaikka hänellä kulku onkin hidasta selkävaivoista johtuen, energiaa ja ideoita hänellä piisaa enempi kun puolet nuoremmilla =)

Tässä alakuvassa anoppi ja äitiliini Saariselällä vuonna 2004

Ja tässä alla on muutama kuva äidin maalauksista eri vuosilta. Kuvat on skannattu valokuvista ja vinksallaan suuntaan ja toiseen mutta kyllä niistä varmaankin aiheet näkyvät.
 
 Äidin jolla lapsuudesta.

  
 Kukkamyyjä Porin torilta.

Metsätyömiehiä 50-60 luvulta.
 Siiamilaliset kaksoset =)

Niin jotta pitemmittä puheitta
Sukulaiset, jotka tätä blogia lueskelee laittakaapa kalenteriinne varaus tuolle lauantaipäivälle ja tietoa  minulle sähköpostilla tai puhelimella tulostanne, niin tiedämme varata ruokaa ja juomaa tarpeeksi.

maanantai 22. helmikuuta 2010

Päivitin Nysväämistä ja näpertelyä - blogiani

Innostuin päivittämään myös noita muita blogieni pohjia.
Lisäilin myös viimeaikaisia nysväilyjäni, eli hopeaketjuja, lasikoruja ja helmiäni kuvina sivuille, nyt taitaakin mennä hetki ennenkun saan uusia ketjuja tehtyä, ei nimittäin ole varoja törsäillä materiaalien ostoon.  =(
Tänään heti aamusta on ollut synkeä mieliala, meinaa "leipä loppua leppälästä", kun kaikkia korvauksia joutuu odottelemaan (itse olen pudonnut kelan päivärahalle ja jummi että oli pieni...) Siippa odottelee edelleen työttömyyskorvaustaan.
P..rkl... yritä tässä nyt sitten toipua loppuunpalamisesta ja muista vaivoista, kun koko ajan on huoli miten selvitään eteenpäin.


Onneksi pajatus pikkusiskon kanssa aamupäivällä piristi mieltä ja iltapäivällä karisteltiin loput karstat toisen siskon kanssa. On se suuremmoinen onni, että on ihania siskoja jotka jaksaa tsempata, kun huuli meinaa mennä maahan. Toivottavasti minäkin joskus kykenen tsemppaamaan heitä.

lauantai 20. helmikuuta 2010

Suvun nuorin sai tänään nimen Fiina Alma Loviisa

 Tämä kuva on edelliseltä illalta kun oltiin saatu kaikki järjestelyt melkein kuntoon jo.

Fanny Enna Eliisan pikkusisko sai tänään nimen Fiina Alma Loviisa.


Kastetilaisuus oli lämmin ja mukava, Timo-pappi on poikieni seurakaveri ja useista  perhetilaisuuksistamme tuttu, hänen lämmin ja rento olemuksensa  saa aina väen rentoutumaan.
Vauvan kummeina oli  nuorempi poikani  Marko sekä vaimonsa Satu ja Saijan serkku Henna ja miehensä Pasi.
Yleinen tapahan ilmeisesti on, että kummitäti pitää vauvaa  kasteen ajan, mutta Marko sanoi haluavansa pitää vauvaa, ja ilmeisesti oli hyvä syli kun, päivänsankari veteli unia koko kastetilaisuuden ajan.

Pikkasen silmät aukesiva, papin valellessa vettä päähän, mutta sulkeutuivat samaantien, kun Fanny isosisko kuivasi pään  hellästi ja huolella.

Sadun ja Markon poika Jere istuskeli tyytyväisenä paapan sylissä koko tilaisuuden ajan.

Tässä kuvassa Fanny viihdyttää vieraita pilpatuksellaan.

Muutenkin hän on reipas ja puhelias isosisko, kun vauvaa tuotiin ristiäismekossa yläkerrasta hän hihkui iloisena, että katso mummu vauva on ihana kuin prinsessa ja kun äiti vuorostaan tuli alakertaa pukeuduttuaan, niin Fanny henkäisi haltioituneenä  voi katso kun äidillä on ihana mekko =).

Pahoittelen kuvien laatua. Tilaisuudessa oli paljon väkeä ja monta kuvaajaa, joten en voinut häiriköidä eturivissä koko ajan, niinpä tyydyin zoomailemaan, eikä valo piisannut oikein kunnolla.
Sitten kun rikastun ja köyhtymästä lakkaan ostoslistalla on kunnollinen salama kameraani.keskiviikko 17. helmikuuta 2010

INNOSTUIN VAIHTAMAAN BLOGIN POHJAN

kun teimme tuota pikkusiskon blogia ,niin päätin vaihtaa omille sivuillenikin pikkasen pohjan-layouttia.  Nyt sitten kuvat ja tekstit on ihan vinksallaan, varsinkin noissa vanhemmissa sivuissa, mutta älkää välittäkö.

Olen ilolla seurannut pikkusiskoni innostusta, kun hän pääsi vauhtiin tässä blogituksessa. Sivuja ja tarinaa tulee jottei perässä kerkiä... ja kun hän  on kaksonen horoskooppi-merkiltään niin vauhti on sen mukaista ja  blogin pohjatkin on ehtineet muuttua jo vaikka miten monta kerta =) Kaksonen sielä riitelee ittensä kanssa että otammeko me tämän pohjan käyttöön vai emme, vai jonkin muun..

Eilen illalla vihdoin sain päivitettyä tekstiä myös tuonne Repusta ylivuotavaa osioon, teksti on kirjoitettu kovalla vauhdilla ja täynnä virheitä, mutta muokkaan sitäkin, kun taas jaksan.
Oli muuten jännä juttu, kun olin tuon tekstin kirjoittanut, nukuin suraavan yön kun tukki, vaikka normisti heräilen tunnin välein, enkä saa heti nukutuksi uudelleen. Joten jotain hyötyä siitä ainakin itselle oli.

Mietin tänään noita muisteuitani, että nehän on vain minun muistikuvia asioista, Seijalla, Astalla ja Leilalla sekä äidillä olisi varmaan paljon täydentävää tietoa... mutta mennään nyt toistaiseksi näin.
Teinpä vielä tällaisen diaesityksen tammikuun valokuvistani.

maanantai 15. helmikuuta 2010

Yksi henkisesti raskas päivä takana. 
Olen tuolla jossainvälissä aiemmin maininnutkin, että kummitätini vietiin uudenvuoden päivänä sairaalaan sekavana ja jalat eivät ottaneet päälle.
Ennen tuota tapahtumaa hän on ollut virkeä ja tässä päivässä kiinni, kun kuka tahansa meistä, hoitanut kauppa-, pankki- ja apteekkiasiansa itse,vaikka kulku on kahden lonkkamurtuman jälkeen hidasta ja kivuliasta.

Hän on todella herkkä ollut koko elämänsä lääkkeille, ja sanookin, että niistä menee hänen päänsä ihan pyörälle. Ensin epäiltiinkin että harhaisuus johtuu lääkkeistä, mutta lääkityksiä on vaihdeltu ja muutettu ja kokeita ja kuvauksia tehty, mitään näin äkillisen muutokseen johtavaa syytä ei ole löydetty.

Hain hänet tänään sairaalasta omaan kotiinsa, melkein kahden kuukauden sairaalassaolon jälkeen. Ensin hän ei meinannut tunnistaa kotiaan, kunnes pikkuhiljaa rupesi asiat näyttämään tutulta, epäili vain, että olin pessyt kaikki verhot ja matot kun kaikki oli niin puhdasta ja kirkasta.
Yritetään nyt jos asiat sujuisi tehostetun kotipalvelun turvin, mutta olen hyvin peloissani miten hän pärjää ne väliajat kun kotiapu ei ole paikalla.
Päivällä istuskeltiin ja juteltiin useita tunteja, välillä hän oli ihan tässä hetkessä, nauroi ja vitsaili , mutta sitten ytä´äkkiä unohti kuka olen, sekoitti minut päivällä käyneeseen kodinhoitajaan  ja päivällä, kun kodinhoitaja oli lähdössä pois sekoitti hänet minuksi.
Hän näkee harhoja ja pelkää/näkee iltaisin miesjoukkoja, ammuskeluja puukkotappeluita ja uskoo ne todeksi.

On todella rankkaa nähdä tuttu ihminen jonka persoona on muuttunut muutamassa viikossa aivan toiseksi... Itse olen usean sadan kilometrin päässä hänestä , enkä pääse paikalle kovin äkkiä ja usein.
Ei auta kun pyytää kaikki hyvät haltijat ja enkelit hänen suojakseen.

lauantai 13. helmikuuta 2010

Hyvää Ystävänpäivää

Virtuaaliset ystävänpäivähalaukset kaikille blogin lukijoille!.
Keitelkääs nuotiokaffeet ystävänpäivän kunniaksi, nokipannukaffeen voittanutta ei ole =)
(Tietty jollei pidä kahvista lainkaan, asia on eri =)

Alla olevassa kuvassa on tulossa kahvia, vuosi sitten 14.02.2008 Kurjenkierroksen laavulla. Olimme siellä käveleskelemässä ja valokuvaamassa pikkusiskoni kanssa.Teimme Asta-siskolle tänään oman blogisivun, löydät tulevaisuudessa hänen sivuiltaan mm. hänen omia runojaan, hopeakoruja ja  hyvin samoista paikoista otettuja kuvia kun minullakin =) .  Olemme useasti nauraneet kahden nuoremman siskoni kanssa, että meillä on samat aivot ja kolme eri kroppaa... kun katselemme toistemme kuvia, tai vaateostoksia tms...  meillä on hyvin samanlainen maku ja ajatukset. Ja kylläpä se menee  vielä vanhin siskokin samaan aivokapasiteettiin...
Leila-siskolle täytyy tehdä blogi seuraavan kerran kun tapaamme, ja kesällä ehkä rustaamme sellaisen Seija siskolle =) Notta blogitusta on tiarossa.

perjantai 12. helmikuuta 2010

Haaste 4/4

 sain haasteen  valokuva "tutkiskeluun" ohje oli seuraava
1. Avaa neljäs kansio, jossa säilytät valokuviasi.
2. Valitse kansion neljäs kuva ja julkaise se blogissasi.
3. Selitä kuva.
4. Haasta neljä bloggaajaa tekemään samoin.

 
Ohessa on neljännestä julkisesta albumistani nejäs kuva. Otettu valokuvausreissulla Kyrönjokivarrelle.
Vaikka tunnelmat viimeaikoina ovat olleet uupumuksesta johtuen jo pitkään sellaiset, ettei tässä muu auta ku   "myllynkivi kaulaan ja jokeen" ko kuvausreissulla ei ollut ollenkaan sellainen olotila =).  Ajelin Kyrönjoen vartta autolla ja pysähtelin sopivin väliajoin ottamaan kuvia mielekiintoisista näkymistä , päätepisteenä oli oheinen Pelman mylly joka sijaitsee Kyrönjoessa Köykänkoskessa. Kuvailin siellä usean tunnin ajan ja kun ajelin aikanaan kotiinpäin mieli oli hyvä ja olo tuulettunut.

Ja sitten se vaikeampi kysymys... ketä haastaisin seuraavaksi.  Ruskan olisin haastanut mutta hänet 
ehdittiin haastaa jo =) 
Oheisissa blogeissa vierailen säännöllisesti vaikken kovin usein kommentoikkaan, toivottavasti
innostuvat haasteestani =). 

sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Kaunis Helmikuinen sunnuntai


Olen siirtänyt ja siirtänyt tätä blogikirjoitustani, kun on ollut niin matalapainetta, ettei millään ole viittinyt vali, vali valittaa, jottei tästä blogista tuu kitinäblogi.
Kun haluaisin kaikesta sydämmestäni, että tämä olisi iloinen ja positiivinen, elämänvoimaa ja valoa täynnä oleva "päiväkirja"  =).

Ja hyvät blogiystäväni antakaa anteeksi en ole  jaksanut kovasti kirjoitella terkkuja blogeihinne, lueskellut niitä olen kyllä.
Kaikesta huolimatta uskon ja toivon, että kevätauringon myötä tapahtuu se ihme, että elämänvoimani palautuvat pikkuhiljaa ja uupumus alkaa helpottamaan.Tänään oli onneksi kiva päivä, kun hiippailimme pikkusiskon kanssa Kyrönjokivarsilla. Ikuistimme talven lumi-ihmeitä ja paransimme samalla maailmaa.

Aurinko paistoi ja lunta oli haarusperään asti kun tieltä astahti sivuun.
 
 

Seijasiskolle Espanjaan terkkuja oheisten kuvien välityksellä, viilentävät olotilaa, kun sielä teillä taitaa olla jo aika lämmintä.
Muuten vink vink  äitikkä  odottelee kovasti kirjettäsi =)

Vielä tähän päivään;  tietenkin me Asta-siskon kanssa saatiin ihan hulppeesti koko päivä kulumaan tuolla jokivarsilla. Kuhnailu  kannatti sillä nähtiin upea iltarusko ja huurahammajaisten hiippailu peltojen ylle ja otettinpa muutama huurukuvakin pelmaankoskesta.

Lisää päivän kuvia löytyy tuolta julkisesta galleriastani, albumista 2010 lokakuun kuvia.


 
  
 
Vähän mun pitää silti kaikesta huolimatta rutkuttaa... olen tässä viimeaikoina tosissaan mähkäillyt asiaa, kun olen aviosiippaani seuraillut.
Hänet irtisanottiin työpaikastaan 46 työvuoden jälkeen... Mielestäni tämä on niin syvältä, kaveri on todella uskollisesti paatrustanut työpaikalleen ja ollut tunnollinen kun mikä, mutta ei auta kun ikä tulee tietty määrä  niin eikun ulos...
( ja meidän eduskunnan pellet kaavailee 65 vuoden eläkeiästä ja valittelevat kun nuoret ei saa töitä, onkohan enää ns maalaisjärkee noilla pojilla olemassakaan.)
Ei siinä mitään jos olisivat järjestäneet hänet ns eläkeputkeen, mutta ei  kun marssi työttömyyskassalle jonoon.  Nyt sitten eletään pyhällä hengellä kun työttönyyskorvaukset viipyy ja viipyy...

Ottaa siks niin pattiin hänen puolestaan, kun tiedän, että samassa firmassa on hepuille maksettu täys palkka kotiin jopa puoltoistavuotta... No joo..  tulipa taas tuuletettua... Eipä anneta negatiivisuuden pimentää maalimaa....

Lepakkotapuliin Hiutaleelle terkkuja, en oo unohtanut haastetta kyllä se kuvakin selitysten kera ilmestyy tänne =)