sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Kuulumisia ja muutamia kuvia
Aika on mennyt jälleen hoivatessa sairasta mummelia, tälläkertaa kummitätini 83v sairastui yhtä äkkiä ja meni ihan sekavaksi. Hänellä ei ole muita lähiomaisia kun minä kummityttö, joten minun oli yritettävä järjestää asioita, hoitoa yms.mahdollisuuksien mukaan. Ilmeisesti sekavuus johtui suurimmaksi osaksi tulehduksesta ja  vahvasta (väärästäkin) lääkityksestä. Nyt lääkitystä ollaan purkamassa ja olenkin lähettänyt kaikille hyville haltioille yms rukouksia, että tilanne ennallistuisi lääkityksen purun jälkeen.  Oli aika järkytys nähdä tuttu normaalisti iloinen, pirteä ja tässä päivässä elävä ihminen, sekavana ja puhelevan ihan mitä sattuu. Välillä puheli ihan normaalisti tutuista asioista ja normaaleja juttuja, mutta sitten yhtä äkkiä aivan puuta heinää.... No toivottavasti meneillään olevat toimenpiteet auttavat.


On se tämä meikäläisen ikä aika murroskautta, kun omaiset niin miehen kuin omani alkavat "hapertua" käsiin.
anoppini sai kesällä aivoverenkiertohäiriön ja aiheutti aika säikähdyksen, äiti kaatui ja mursi selkänsä  ja kun äiti saatiin pikkasen tolpilleen, keikahti kummitäti sängynpohjalle...

Jahas mitäs muuta on tapahtunut:

Tänään nuoremman sisareni tyttären poika sai nimen Luukas Juho Johannes. Ihana rauhallinen vauva ja kaunis kastetilaisuus.  Yritin kuvata, mutta huomasin että kamerani salama  on auttamattomasti liian olematon... tila olis suuri ja jos yritin ottaa ilman salamaa tuli heilahtaneita kuvia ja salamalla jäivät pimeiksi...


Lapsenlapset voivat onneksi aika hyvin, Fanny on reipas isosisko joka auttelee äitiä vauvan hoidossa, vauvalla on edelleen jonkinverran mahanpuruja, eikä uni/syöntirytmiä ole vielä oikee löytynyt. Jere on sairastellut flunssaa ja yskää, joka on yleensä odotettavissakin kun mennään ekaan hoitopaikkaan kotona vietetyn ensimmäisen vuoden jälkeen.

Dorri koirulla on keuhkoputken tulehdus joten sekin on nyt antibiootti ja kortisoni kuurilla, toivottavasti lääkkeet puree.

Viikonloppuna piipahdimme pikkusiskon kanssa nuorimman siskomme luona Porissa. Päivisin tehtiin lenkkejä lumiseen rauhalliseen metsään ja illalla istuttiin kodassa. Parannettiin maailmaa, tsempattiin toisiamme jaksamaan tässä arjen pyörityksessä. Nautimme taas suunnattomasti yhdessäolosta ja varsinkin kota illasta, palasimme sieltä sisälle virkistyneenä,  nenä noessa ja savulta tuoksuen. Leila sisko oli tehnyt taas hienoja runoja (julkaisen niitä joskus jos hän antaa luvan)

Mitäs vielä ... niin  julkisessa galleriassani on pitkästä aikaa uusia kuvia, kun nyt sinne taas mahtuu niitä (ostin lisätilaa  20gigaa.

Laitan mukaan vielä muutaman kuvan yhdestä aamusta, kun olimme lenkillä koirien kanssa. Taivaalla oli upeat värit ja aurinko nousi punaisena.tiistai 12. tammikuuta 2010

Pakkasta , luntaja aivan ihanaa talvisäätä Kyrönjokivarsilla, kotipihassa ja pelloilla.Onpa pitkästä aikaa ollut todella upea talvi!
Keskisuomen tyttönä olen kärsinyt kovasti näistä rannikolla yleisesti vallitsevista lumettomista ja märistä talvisäistä.
Siispä hyrisen tyytyväisenä siitä kun vihdoin on lunta ja kunnon pakkaset. Vaikka vasta viikon olen ollut ulkoilukunnossa ennen joulua alkaneen flunssan jälkeen.


Lääkärin määräyksestä =) olen yrittänyt ulkoilla ja usein on koirien lisäksi kamera mukana.
Picasan julkiseen galleriaani laitan vihdoinkin uusia kuvia (nyt sinne taas mahtuu, kun ostin 20g  lisätilaa. )

05.01 Piipahdin Kyrönjoenvarrella kuohuja kuvailemassa, mutta oli pilvistä ja ei oikein tullu kivoja kuvia.
 
09.01 Uusin saman reissun kun aurinko paistoi upeasti ja -20 asteen pakkashuurut nousivat sulapaikoista.


 Yhtenä iltana hiihtelin mettäsuksilla pitkin peltoja umpisessa ja osin laduillakin, ihaillen upeasta auringonlaskua

Matala mieliala, väsymys, uni- ja rytmihäiriöt vain eivät meinaa helpottaa, vaikka ympärillä on kaunista yms   mikähän kumma minussa on oikeen vikana, taidan joutaa romukoppaan koko akka =(

No... pitää yrittää pinnistellä toivotaa että se tästä helpottaa, täytyy mennä katsomaan Fannya, Jereä ja vauvaa, niin taas muistaa elämäntarkoituksen =)

Aurinkoa ja pakkasen pirteitä ilmoja toivottelen kaikille.


lauantai 2. tammikuuta 2010

Vauvaa katsomassa vihdoinkin.


Tänää on flunssa jo parantunut siihen malliin, että uskalsimme lähteä katsomaan suvun nuorinta vesaa.
Fanny esitteli vauvaa mummulle ja papalle tomerana "Täällä se vauva nyt sitten on"  Pitkiä aikoja hän sitten istui mumman ja paapan vieressä käsi molempien kädessä ja välillä halattiin molempia kovasti. Varmasti Fannylla oli ikäväkin, kun olemme olleet aika pitkään pois flunssan takia, ja kyllä tuommonen pieni vauva, jonka hoitamiseen äidiltä ja isiltä kuluu kovasti aikaa laittaa hänen tähän astisen elämänsä ihan uuteen uskoon.
Vauvalla on aika kova koliikki ja yöunet on äitillä ja isillä jääneet minimiin,  Fanny on onneksi nukkunut aika hyvin. Päivällä vauva kyllä nukkuis jonkinverran enempi, mutta silloin Fanny vaatii taas huolenpitoa ja huomiota.  Toivottavasti  massuvaivat vauvalla helpottavat ja vanhemmat saavat kovasti tarvitsemaansa unta.
Lupauduinkin jo että jos tilanne menee ihan hulinaksi, tulla tuudittelemaan vauvaa joksikin yöksi, että vanhemmat saavat nukkua.Fanny pääsi paapan kaverina hyvppimään terampoliinilla.

perjantai 1. tammikuuta 2010

Hyvää alkanutta vuotta kaikille lukijoille

Vuosi vaihtui rauhallisesti, mitänyt Tokko-koira vähän paimensi rakettien paukahduksia.

Yritin kuvatakkin mutta huteja tuli runsaasti ja näpit meinas jäätyä totaalisti viimassa.

Olen tässä hiljaksiin miettinyt, että avaisinko tämän uuden tuoreen vuoden kunniaksi yhden uuden blogin joka käsittelisi ainoastaan valokuvausta hmm mitäs mieltä te lukevaiset olette, jaksatteko kahlata vielä yhtä blogia läpi ?