Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on joulukuu, 2009.

Mitäs sitä jouluna tapahtuikaan.

Kuva
Sain lahjaksi Leila siskolta hienon jouluhalon (tuolta löytyi äkkiseltään jotain seliitystä perinteisestä jouluhalosta joka ei ole ruokaa =) etsin lisätietoa myöhemmin. Mukana oli ihana saatekirje ja teksti halon sisältämistä aineksista (tämä näpertely ja nysväys on meidän suvussa kaikilla verissä, kuten tuutte ehkä näiltä blogisivuilta aikanaan huomaamaan.
 tässä lista mitä hyväätekeviä aineksia halko sisältää   ja tässä kyyneleet silmiini nostattanut ihana saatekirje (Leilan luvalla julkaisen tämän)
Satu, Marko ja Jere kävivät flunssaa uhmaten joulupuurolla aattona ja joulupäivällisellä tapaninpäivänä. tässä  nuorempi poikamme Marko, poikansa Jere  ja Dorri joulusomisteissa.

kuva on Sadun ottama
Saijalle ja Mikalle syntyi toinen tyttö joten Fanny sai sen toivomansa pikkusiskon Ensimmäinen kohtaaminen pikkusiskon kanssa.kuvat on Saijan ja Mikan ottamia

tässä kuvassa vanhempi poikamme Mika ja molemmat tyttäret eli  Fanny ja  vauva.

Eli kaikenkaikkiaa tapahtuma rikas joulunaika, vai…

Joullukortti kuvaa yritin ottaa koirista...

Kuva
Ajattelin ennen joulua, että otan muutaman kuvan koirista joulusomisteissa ja teen niistä joulukortit...
vaan eipä ollutkaan niin helposti tehty kun ajattelin. Kamera piiputti, yksikään koira ei pysynyt siinä kohdassa mihin yritin ne laitttaa, nuorin yksilö lipesi ja repi  kaulurin irti ennenkun olin saanu kameran kunnolla asemiin. Kameran salama räppäsi vaikkei pitänytkään tai päällä sattu oleen manualitarkennus vaikkei pitäny Taakse tuli jotain ihme heijastuksia  koirat näytti ihan avaruusolioilta kiiltävine silmineen yms.  Yritin vielä Jouluaattona toisen kerran tulos oli yhtä huono.. joo  joten jätin toiseen kertaan nää korttikuvaamiset =) Tätä pitää harjootella oikeen aijankaas....Lopuksi tähän  Milla Kosken suomentama runo

Koska täällä asuu koiria..

Jos et halua että sinua tervehditään tassuin ja heiluvin hännin, älä tule sisään
- koska täällä asuu koiria...

Jos irtokarvat eivät sovi vaatteisiisi tai koirankarvaiset huonekalut häiritsevät sinua, älä tule sisään
- koska täällä…

Hip Hei iloinen perhetapahtuma

Kuten tuonne vaellusnettiin kirjoitinki jo.. Yhtään ei enää haittaa ja harmita vaikka meillä on flunssa päällä ja yskittää niin maan kovaa..
Vanhempi poikani ilmoitti tänään klo 13:23, että meistä on leivottu triblamummu ja paappa. Fanny sai hartaasti odotetun pikkusiskon ja Jere toisen serkkuflikan.
Fanny on tähän mennessä ennustanut kuudelle odottavalle äidille kumpaa sukupuolta odotettu vauva on ja aina on mennyt oikeaan !
Muutama päivä sitten hän oli oikein hermostunut kun joku oli maininnut että hänestä ihan tuntuu että Fanny saa veljen.. Fanny oli tomerasti todistanut että EI kun se on tyttö.
Neidin strategiset mitat voi vielä tässä vaiheessa mainita (myöhemmin neidit eivät sitä suvaitse =) ne olivat ovat 50 cm ja 3650g eli hyvänkokoinen tyttö.

Nyt vain odottelemme että parannumme paapan kanssa jotta pääsemme katsomaan. Kyllä elämä onkin vain sentään ihanaa

Köh köh Hyvät jouluntoivotukset täältä sängynpohjalta

Kuva
Anteeksi ystävät etten ole vastannut kommentteihinne tai blogeihinne. Syynä tähän kirjoittelemattomuuteen on hirmunen, ettensanoisi vuosisadan flunssa. Köhimistä on kestänyt jo melkein viikon, ja aina vaan tauti voi hyvin ja vahvistuu.
Niinpä pidemmittä puheitta toivotan kaikille ihanaa joulunaikaa.


Pakkasta, auringonpilkahduksia ja muita kuuluimisia

Edellinen kirjotukseni oli niin painavaa tavaraa, että moneen päivään ei oo tullut mitään ulos aivokopasta.
Tuon kirjotuksen lopullisesti kirvoitti ulos, erään tuttavani väsähtäminen ja epäoikeudet hänen työpaikallaan.
ko asiat ovat aika monella ihmisellä/työpaikalla valitettavaa arkipäivää. Palaan tähän aiheeseen vielä odottakaapas vaan, kun asiaa olen taas tarpeeksi päässäni miettinyt =)

Ystävällinen blogini lukija kertoi että, näillä sivuilla kuvat ja tekstit ovat hieman vinksallaan. Onneksi kertoi, sillä olen olettanut, että sivut näkyvät samoin, kun omassa näytössäni, eli ihan kunnolla.
Yritän selvittää mistä tuo vinksotus johtuu... kunhan ehdin.
Joten vielä kaunis kiitos ilmoituksesta ja vinkeistä kuinka voisin yrittää virhettä korjata.

Vihdoin  täälläkin on maassa hieman valkoista härmää ja ilmassa muutamia asteita pakkasta JIPII, yhtenä päivänä paistoi aurinkokin.

Viikonloppuna olimme käymässä Ähtärissä mökillä. Oli niin rentouttavaa ja mukavaa kun istuimme illat takkatulen …

Blogin kirjoittelusta, elämästä, työstä ja vaikka mistä

Kuva
Tämä blogin pito on jännä juttu.. kun näitä kirjoituksia kirjoittelee sitä  haluai aina kovasti kommentteja kannanottoja... muutoin rupee tuntumaan että turhaan lätisen, jos  sisältö ei kiinnosta ketään. Samantien voisi  laittaa koko sivun ihan vaan ittelle näkyväksi päiväkirjaksi, no ehkä sen teenkin, jossainvälissä kun pääsä rupeaa liikaa höyryämään =)).
Asioiden kirjoittaminen on silti  itselleni niin tärkeä juttu, että aijon sitä jatkaa, vaikkakaan ihan kaikkea mitä päässä liikkuu ei uskalla/halua kirjootella.
Mutta.. mutta ...   silti tänään päätin kirjoittaa muutamasta mielessä seilaavasta asiasta.
Olen nyt ollut sairaslomalla vissiinkin kuusi viikkoa. Sydämmessa pahat rytmihäiriöitä, unettomuutta, pahaaoloa, väsymystä. Mitään vakavaa ei ole ainakaan vielä löytynyt, paitsi stressi, masennus loppuunpalaminen jne. Työelämässä pitäisi jaksaa vielä ainakin kymmenen vuotta... joka tuntuu aivan mahdottomalta.. juuri nyt. Tekisi mieli vain paeta metsään, syvälle korpeen ja käpertyä …

Kertokaahan onko nuo mun valokuvat liian tummia/vaaleita/räikeitä tms.

Hei haluaisin mielipiteesi noista valokuvistani, miltä ne näyttävät sinun näytölläsi.
Kun otan kuvan käsittelen sitä tietokoneella tarvittaessa seuraavasti..
säädän kontrastia  tummuutta/vaaleutta tarvittaessa,  ehkä rajausta tarkistan, suoristan jos tarve ja terävöitän jos on tarve. Näyttö jolla työskentelen ei ole kuvankäsittelyyn kalibroitu ja ulostuleva kuva voi muiden näytöillä olla silkkaa suttua... joten kertokaapa miltä näyttää oikeesti nämä otokset.